Reklama

Reklama

Kusy aneb Tisícero výkřiků noci

(festivalový název)
  • USA Pieces (více)
Trailer

Matka přistihne svého malého synka, jak si skládá puzzle s obrázkem nahé ženy. Hoch dostane vynadáno a puzzle mu zabaví. Syn ze vzteku matku zabije a rozřeže pilkou na kousky. Po čtyřiceti letech se ve stejném městě objevuje tajemný vrah s motorovou pilou, který rozřezává mladé dívky na kusy a bere si některé části jejich těl. Tak si podle starého puzzle skládá nové - ze skutečných částí ženských těl... (Flipnic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (66)

rollman1 

všechny recenze uživatele

Na svou dobu velmi povedený slasher. Film má svižné tempo, tudíž se u filmu nenudíte. Také mordy jsou pěkně natočené a vizuálně zpracované, Dále chválím hudbu, která dodává filmu skvělou atmosféru. Jediné mínus je scénář, který je místy až moc nelogický, ale to filmu na kráse vůbec neubírá.Tady neřešíte co kdo říká, ale jak kdo umírá . 75% ()

giallo 

všechny recenze uživatele

Povedený slasher jemně dokořeněný giallem. Já si nemůžu pomoci, ale měl jsem feeling jako, když sleduji vylepšenou Fulciho verzi Touch of death. A nebylo to jen tou motorovou pilou, ale celkovou atmosférou a lookem 80.let. Příběh se drží standartní rovnice slasheru, tedy maniak+plno mladých dívek = velký masakr. Navíc se do této rovnice přihodí proměná v podobě již zmiňovaného giallo žánru. Takže se až dokonce filmu tají identita vraha(všímavému diváku, je to jasné už od půlky). No a ve výsledku i přes né vždy fungující logiku(rozhovor 2 policistů, že na místě vraždy nenašli nic, co by spojovalo podežřelého s vraždou, ikdyž se tam našla jeho motorovka a otisky na ní), je to povedený kousek. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

You don't have to go to Texas for a chainsaw massacre! Drsný béčkový slasher s motorovkou. Malý kluk si skládá hambatý puzzle a jeho matka ho dost nepřiměřeně sprcá. Tak jí logicky pošle jednu sekerou do hlavy a nařeže ji na kousky ruční pilou. A vesele si skládá dál. O 40 let později někdo začne masakrovat školačky. Tím stylem, že je rozřezává na kusy a jednu část si vždycky odnese. Jo, koho by nebavilo skládat radši lidský puzzle./ Slušná podívaná. Tedy, bez slabších míst se to neobešlo, ale záběr na nějakou tu holku na kusy si mě vždycky jakž takž udobřil. Taky jsem docela koukal, když se jedna z obětí pomočila strachy. No prostě sympaticky nekompromisní záležitost, s dobře ulítlým koncem, který mě doslova na poslední přesvědčil dát tomu za 4. Co tam ale kurva dělal ten poblázněnej kung pao? (stopáž hodnocené verze: 01:25:14, screeny) ()

hladass 

všechny recenze uživatele

No, musím přiznat, že jsem trochu zklamaný... K Mil gritos tiene la noche jsem se dostal až poté, co jsem viděl naprosto úžasné (velkou roli v tomto případě haraje nostalgie) Simónovy Slimáky a hodně dobrý Escalofrío... Což o to, že jsou polonahé dívčiny porcovány motorovou pilou a kamera se cudně neodvrací a nechá tak diváka si vychutnat pořádne gore, je v naprostém pořádku... Hudbě taky nelze nic vytknout, člověk dostává až pocit, jakoby se díval na nějaký Fulciho, nebo všeobecně italský kousek z 80-tých let... Co ale nasere, jsou naprosto šablonovité, až debilní (vůbec jsem nepochopil, co ve filmu dělá dvojník Bruce Leeho) postavy, celkově trashovité vyznění filmu a pak naprosto zbytečný konec... No, alespoň už vím, odkud bral McKee inspiraci pro natočení May... ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nie tak celkom tradičné Giallo, liznuté prvkami klasického slasheru, no a to je len a len dobre. Ubudli zbytočne mdlé, ponaťahované pasáže, ktoré sú pre onen žáner príznačné, tempo je v tomto prípade nastavené na vyššie obrátky, pričom prekvapila pomerne slušná dávka násilia. Ja osobne som veľmi spokojný, koniec koncov, kde je sériový vrah, ktorý vie čo má robiť - tam je aj "Carnifex" :D Áno áno, príbeh nie je ničím extra, no rozuzlenie je prekvapivé, čím sa naplnili očakávania s Thriller žánru. Nič premyslené očakávať netreba, ide čisto o vyvražďovačku s patričnou dávkou krvi .. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (5)

  • Při natáčení gore scén se používaly prasečí vnitřnosti. (Chatterer)
  • Vzhled vraha byl inspirovaný komixovou postavou "The Shadow". (Chatterer)

Reklama

Reklama