Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

1 200 let předtím, než se narodil Geralt z Rivie, se ve světě elfů udály podivuhodné věci. Světy nestvůr, lidí a elfů se spojily v jeden a zrodil se úplně první zaklínač. (Netflix)

Recenze uživatele HMTD k tomuto seriálu (2)

Zaklínač: Pokrevní pouto (2022) 

Přidal jsem recenzi k prvnímu dílu. Kde kritizuji hlavně scénář, triky a dost nevyvážené herecké výkony. To se sice táhne celím seriálem, ale někde u třetího dílu už jsem začal nekvalitu scénáře mírně odpouštět. Triky zůstali stejně špatné. Když to shrnu celkově, na to jak velké zklamání byl pro mne první díl, to vlastně není takový odpad. Je to spíš takové fantasy béčko na styl dračího doupěte. V seriálu mi přijdou dobré tři postavy (Císařovna, Balor, trpaslice) a kladivo. Nejvíce se mi líbí čtvrtý díl, ale ne dějem, nebo scénářem, ale že se alespoň trochu snaží odkrývat něco ze světa Zaklínačů, nebo spíš ze světa seriálového Zaklínače, který si předlohu přechroustá tak jak se to jejich produkci hodí (bohužel dost pošlape kvality předlohy). Přemýšlím zda bych chtěl pokračování a spíš říkám, že bych klidně to co po seriálu zbylo opustil a vrátil se o nějaké ty desítky let později, ale hlavně s kvalitním scénářem, jinak to nemá cenu. Klidně ať zůstane nekvalita triků a rozporuplné herecké výkony, ale jen ať zaplatí kvalitní scénáristy. Tohle byla kvalita scénáře tak z 80-90tkových seriálů (a to bych některé urazil). ()

O písních, půtkách a prolévání krve (2022) (E01) 

Mělo to potenciál, ale scénárista na to prostě neměl. Podle mne si ten kdo tenhle seriál schvaloval měl přečíst scénář a říci, "to není dost dobré, přepište to". Nechce se mi věřit, že si někdo přečetl scénář k prvnímu dílu a řekl si, že to bude mít dobré ohlasy. Triky jsou hrozné, ujdou kostýmy a interiéry, herecké výkony jsou dost nevyvážené ale spíš slabota. Pokud nemáte na co koukat, tak se to shlédnout dá, ale jinak je to spíš podprůměrná Netflix fantasy produkce, horší než druhá řada Zaklínače. A horší také pro to, že tady mohly tvůrci kladně překvapit, ale nezvládli to. ()

Související novinky

Henry Cavill končí v Zaklínači

Henry Cavill končí v Zaklínači

29.10.2022

Máme tady zprávu roku, bohužel však tu špatnou. Herec Henry Cavill (Muž z oceli, Mission: Impossible - Fallout totiž oficiálně oznámil odchod z role Geralta v seriálovém Zaklínači. Stane se tak po… (více)

Zaklínač se dočká další série i filmu

Zaklínač se dočká další série i filmu

27.09.2021

Netflix o víkendu ukázal několik nových klip ze svých připravovaných projektů, mezi něž patřila pochopitelně taky druhá série Zaklínače, která dorazí už letos v prosinci. Mimo dvou klipů, traileru a… (více)

Prequel Zaklínače přišel o hlavní hvězdu

Prequel Zaklínače přišel o hlavní hvězdu

08.04.2021

Prequelová minisérie Zaklínače The Witcher: Blood Origin čerstvě přišla o herečku v hlavní roli. Začátek produkce na seriálu se totiž posunul, a nadějné herečce Jodie Turner-Smith tak náhle kolidoval… (více)

Prequel Zaklínače našel hlavní hvězdu

Prequel Zaklínače našel hlavní hvězdu

26.01.2021

Minisérie The Witcher: Blood Origin zasazená do světa Zaklínače, akorát odehrávající se tisícovky let před událostmi knižní ságy s Geraltem, Yennefer a Ciri, našla konečně hlavní hvězdu. Bude jí… (více)

Reklama

Reklama