Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

1 200 let předtím, než se narodil Geralt z Rivie, se ve světě elfů udály podivuhodné věci. Světy nestvůr, lidí a elfů se spojily v jeden a zrodil se úplně první zaklínač. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (199)

cingi.t 

všechny recenze uživatele

Nechápem túto vlnu nenávisti voči Blood Origin. Mňa osobne viac vytočila druhá séria Witchera, ktorá kvalitne hádže bobek na knižnú predlohu, suverénne zabíja dôležité postavy a vymýšla nezmyselné duchárinky. Jediné, čo je na tomto prequely zlé je, že má len štyri časti. Príbeh mohol byť kľudne aj na osem dielnu sériu a bavil by ma. Už dávno som prekusla schopnosť Netflixu zakomponovať všetky rasy aj do životopisného filmu o basketbale, takže mi vôbec neprekáža mix elských uší.  4* ()

Bordoshut odpad!

všechny recenze uživatele

2/10 – Já jsem člověk (kecám, jsem robot), který o opěvovaném lóru polského velmistra Sapkowskiho ví jen velmi málo, přesněji vůbec nic. Hodlám to samozřejmě jednou napravit, ale je dost možné, že do té doby dříve skončí netflixovský Zaklínač. Abych však nepůsobil jako recenzent, který si fabuluje výroky z análu, tzv. analfabet, přiznám, že jsem alespoň hrál první hru od CD Projekt RED a hrál bych i další, kdybych na ně měl dostatečně výkonné zařízení. U první hry jsem se přirozeně velmi bavil, zejména mě pak oslovil legendární český dabing, který v té době skutečně exceloval a vyhoupl hráčský zážitek na úplně jinou úroveň. Hlášky, které zdomácněly, můžete najít třeba ZDE anebo ZDE. Teď ale k tomu, proč vám to tu všechno vykládám. Snažím se vám tu zdlouhavou cestou naznačit, že po Sapkowskiho předloze je mi putna a z her je mému notebooku šoufl, ale i bez toho mohu snadno identifikovat seriál, který absolutně nemá co nabídnout (nebo to alespoň nenabízí) a bez větších rozpaků ho označit slovem NUDA. Naprosto jsem se nebavil. Dokonce jsem se u sledování pěkně vyvztekal, protože když jsem nějaká úsek z čiré divácké beznaděje přeskočil, musel jsem se k němu ještě rozezleně vracet, protože Zaklínač: Pokrevní pouto je přeborníkem v tom, jak zašít jednu klíčovou informaci do pěti minut bezcílného plkání. Jednoduše hrůza. A opakuji: strašná nuda. Tak hustá, že by se už ani krájet nedala. Je to celkem škoda, protože téma samo o sobě je docela zásadní pro celý Zaklínačův svět. Nicméně vůbec se ho nepodařilo prodat. Už jen proto, že během první epizody se seriál snaží akorát prodat sám sebe scénou ze současnosti, kde vidíme Marigolda, kterého přepadne nějaká mystická pipka a nařídí mu, aby o tématu našeho příběhu stvořil báseň. Příšerný pokus, jak obhájit existenci seriálu. Ta píseň nakonec samozřejmě zazní během závěrečných titulek poslední epizody a je zdaleka tím nejlepším, co celý tento paskvil může nabídnout. Navíc i pěkně shrne děj, takže všem, kteří chtějí vědět o co go, ale nechtějí proplýtvat 3 a půl hodiny svého života, doporučuju najít si na Spotify píseň Song of the Seven a na tento seriál se zvysoka vysrat. Slibuji, že nebudete litovat. Ve zkratce: „Strašné postavy, špatná charakteristika, špatná motivace, ošuntělé kostýmy, moje nenáviděná herečka Michelle Yeoh – samozřejmě strašná, vyplňování nudnou vatou, která nikoho nezajímá a divák nedostane důvod, proč by ho měla zajímat ani ocenění, že ji nepřeskočil (já ji přeskočil), zdaleka ne tak dobrá hudba jako je pro Zaklínače standardem. Slabá akce. Slabé monstra. Nulová atmosféra. Příšerné dialogy. Tečka.“ ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zapomeňte na Zaklínače a pokud se vám to podaří, tak možná zjistíte, že se jedná o celkem koukatelnou báchorku. Z mého pohledu je to relativné zábavné fantasy béčko, ve kterém se nesourodá partička složená z šesti elfů a jedné trpaslice postaví proti zlu dřímajícímu jak ve vládnoucí třídě, tak v jiných světech. Nejspíš nebude náhoda, že to tak trochu připomíná Sedm statečných. Každopádně se to tu mydlí, krev stříká, mluví se tu sprostě a postavy, byť jim chybí nějaký výraznější charakter, jsou celkem snesitelné. Dojde i na nějakou tu potvoru a neohrabaný pokus o vysvětlení vzniku Zaklínačů a jejich světa, ale nad tím se dají přivřít oči. Jo, občas se tu moc žvaní, trikově to taky není žádná sláva a hlavní hrdinové, které člověk stačí sotva poznat, sem tam svádějí nesrozumitelné vnitřní boje. Ale tak co už.  Neni to sice nic kulervoucího, ale tak masivní hejtění si to určitě nezaslouží. 60% ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

generická fantasy vytvořená nejspíš jakýmsi náhodným generátorem fantasy klišé, která knižní předlohu neviděla ani za výlohou knihkupectví a se seriálovou verzí má společného akorát Marigolda (v prvních a úplně posledních cca dvou minutách) a Ciri (v asi desetivteřinové potitulkové scéně). Netvářit se to jako Zaklínač z Wishe, pak by to mohla být celkem slušná béčková fantasy, která běží na Nově ve tři odpoledne a je dobrá k žehlení. Jenže ono se to tak tváří a díky plochým postavám, předvídatelnému ději, záporákům z Jedličkova ústavu a nezáživné bezkrevné akci to prostě nefunguje. Pokud mě něco na téhle sérii zaujalo, pak je to Sophia Brown, která má potenciál a pak ještě píseň kterou zpívá, protože ta je opravdu dobrá. To je ale na sérii snažící se zapadnout do Sapkowského universa sakra málo...40% ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Opäť priživovanie sa Netflixu na slávnej značke prešpikované zlými bububu bielymi mužmi (aj keď tam vlastne ľudia ešte neboli), nechýba kundolízing a kockotofajčing, 1574,29 poznámok o tom že muži (kde vzali vôbec slovo chlap, nemal to byť samec :-D) nemajú gule, trpazlíčej gazdyňke sa zachcelo kundolízingu až potom ako jej vlastný manžel vydrbal každý druhý zub a spravil z jej úst noty na Flute Piazzolu a podobná agitka už človeka neprekvapia, ale tá konjukcia sfér pošle do kolien každého kto o zaklínačovi aspoň niečo počul. Keby to neobsahovalo v názve Zaklínača toto by videlo a hodnotilo na čsfd tak 12 ľudí... ()

Galerie (61)

Zajímavosti (3)

  • V této epizodě je v závěrečných titulcích k vidění krátká mezititulková scéna. (Rominator)

Související novinky

Henry Cavill končí v Zaklínači

Henry Cavill končí v Zaklínači

29.10.2022

Máme tady zprávu roku, bohužel však tu špatnou. Herec Henry Cavill (Muž z oceli, Mission: Impossible - Fallout totiž oficiálně oznámil odchod z role Geralta v seriálovém Zaklínači. Stane se tak po… (více)

Zaklínač se dočká další série i filmu

Zaklínač se dočká další série i filmu

27.09.2021

Netflix o víkendu ukázal několik nových klip ze svých připravovaných projektů, mezi něž patřila pochopitelně taky druhá série Zaklínače, která dorazí už letos v prosinci. Mimo dvou klipů, traileru a… (více)

Prequel Zaklínače přišel o hlavní hvězdu

Prequel Zaklínače přišel o hlavní hvězdu

08.04.2021

Prequelová minisérie Zaklínače The Witcher: Blood Origin čerstvě přišla o herečku v hlavní roli. Začátek produkce na seriálu se totiž posunul, a nadějné herečce Jodie Turner-Smith tak náhle kolidoval… (více)

Prequel Zaklínače našel hlavní hvězdu

Prequel Zaklínače našel hlavní hvězdu

26.01.2021

Minisérie The Witcher: Blood Origin zasazená do světa Zaklínače, akorát odehrávající se tisícovky let před událostmi knižní ságy s Geraltem, Yennefer a Ciri, našla konečně hlavní hvězdu. Bude jí… (více)

Reklama

Reklama