Reklama

Reklama

Večírek

Trailer

Obsahy(1)

Na večírku se postupně scházejí bývalí spolužáci. Toto setkání by se pravděpodobně neslo v duchu lehkého škorpení a nostalgických vzpomínek, jenže místo dalšího spolužáka zazvoní u dveří podomní prodavač a přinese nečekanou zprávu o kamarádovi, který už nikdy nedorazí. Účastníci večírku se za ním společně vydávají autobusem. Během cesty se ukáže, že mluvit o skutečných pocitech je mnohem složitější, než se zdá. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (228)

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

Toto bude zřejmě jeden z nejrozporuplnějších filmů roku. Víte, nedovedu vyjádřit, co mne na filmu zaujalo, ale faktem je, že mi leží v hlavě. Během měsíce jsem viděl Prvoka, deník fotra a Večírek a zatímco u prvních dvou jsem se vcelku nasmál, u Večírku tomu zas tak nebylo a přesto nakonec nad ním nejvíce přemýšlím. Tato antikomedie mi prostě nedá spát... ()

Phietros 

všechny recenze uživatele

Zajímavý rozjezd srazu přátel ze školy po letech, kde se ani skoro nepoznávají a vypadá to na dobrou zábavu s černým humorem. Poté ale dorazí prodejce vysavačů a po zjištění že jejich kamarád zemřel všechno sklouzne do dialogů o ničem! Od odjezdu autobusem přišlo trapno a nechápu jak dokázal Suchoš při svém debutu přemluvit taková jména na obsazení! Bohužel mě to vůbec nechytlo a závěr byl dost divně useklý. V titulcích teda ještě pár záběrů ze smutečního obřadu, ale to už to nespasilo. Kamera slušná, ale pořád se k tomu musí přistupovat jako o pokus něco vyzkoušet a natočit, takže sen byl splněn! 40% ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Michal Suchánek si střihl první filmový režisérský počin. Komedie plná vtipných dialogů a hlášek musela logicky na divadle s výborným obsazením působit dobře. Tomu věřím velmi ochotně. Jenže film přináší nový rozměr. Nelze říct, že by obsazení nebylo kvalitní. Vlastně přesně naopak. Je nadstandartní. A navíc se jedná o herce, kteří sami o sobě jsou komediálními typy. M. Suchánek si navíc nebral příliš servítky a předvedl hodně nekorektní humor, který se pohyboval leckdy na hraně. Ne, že bych si to myslel já. Podle mě humor nemá mít hranic pokud není urážlivý. Ale když si vezmu v potaz co všechno, a někdy i relativně nedávno, bylo v minulosti u jiných umělců kritizováno... Jenže celý film padá faktu, že herci zkrátka své monology či dialogy odvyprávějí. Snímek nemá ukotvený děj. Postavy se v první půli potkají v domě jednoho z nich a v druhé cestují na pohřeb. U toho dochází k humorným hláškám, které se ale objevují čím dál sporadičtěji. V zásadě jde o odlišné názory na život i jeho hodnoty. A během toho dochází k odhalení různých skrytých vnitřních problémů. V zásadě si nemyslím, že by to byla až tak špatná komedie, má své světlé momenty, herci se snaží komediálně diváka vnadit, ale samo o sobě to nestačí. ()

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Po opravdu bolestivém zhlédnutí této retardované skatologie musí nutně každý erudovaný filmový teoretik praštit hlavou do zdi a zapřemítat nad tak zvanou aporémou tří tupých hovad: „Které tupé hovado tohle napsalo a zrežírovalo, které tupé hovado na tohle dalo prachy a které tupé hovado na to vlezlo do kina?“.  A tak rádoby bavič qocientně nejubožejšího proletariátu, Michal Trapánek, dotáhl své neumětelské ambice až k celovečeráku dle jeho vlastní divadelní hry, která, jak upřímně doufám, zaslouženě zapadla do nejhlubšího análu světoprkenného zapomnění, a já musím s úpěním konstatovat, že tentokrát nestihl být ani obvykle trapný. Měl-li bych v souvislosti s touto zoufalou, dějově i dialogově veskrze retardovanou amatérskou mrdkou a patrně protekčním výsměchem všem talentovaným filmařům použít nějaké analogické profesní přirovnání, volil bych řidiče hovnocucu se dvěma třídami zvláštní školy, jenž egoisticky nadhodnotil své možnosti, načež sepsal učebnici kvantové fyziky, a sice ve formě rádoby žertovných rozhovorů idiota s Planckovou konstantou. Logickým důsledkem je pak dementpyré náhodně losovaných, žinantních a obskurně nenavazujících prkenných diskuzí, které však dozajista připadaly Michalovi filmařsky naprosto dokonalé a ke všemu tomu neštěstí i totálně k PO-PU-KÁ-NÍ. Diskuzí, jež prezentovaly angažovanou partičku výborných, dobrých a poměrně slušných herců, i fekálního prostituta Langmajera, jako bandu ochotnických oligofrenních utečenců z Ústavu pro léčbu akutní afázie v Blábolivé nad Kokotnou. P.S.: Kadle, Kadle, už i Ty strádáš nedostatkem vezdejšího nebo luksusních předmětů, že odevzdaně kráčíš s lopatou přes rameno směrem k pohřebišti soudných charakterních herců? To už si příště rovnou střihni hauptku v nějaké nové třeskutě tumorné taškařici divadla Mír, ať to urychlíš! ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Bizár jako prase, ale celkem dobrý. Čekal jsem to mnohem horší, současných 35% odrazovalo. Nedá se říct, že by byl Suchánek úplně mimo. Jeho humor je dost specifický, a kdo ho nikdy nemusel, tak mu na chuť teď tuplem nepřijde. Já jsem se osobně dobře bavil, byť některé humory byly dost přestřelené a za hranou. 65% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (11)

  • Pri rozhovore v autobuse medzi predajcom a Langmajerom si môžete všimnúť, že Dyková mení polohu hlavy skoro pri každom strihu. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama