Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úspěšná módní návrhářka Melanie Carmichaelová se zasnoubí se synem starostky New Yorku, který ale netuší, že jeho nová známost skrývá tajemství. Je to venkovan Jake, za nějž se Melanie provdala na střední škole. Přes veškeré snahy se jí díky Jakeově zamítavému postoji nedaří realizovat rozvodové řízení. S pevným odhodláním ukončit tento vztah jednou provždy se Melanie vydá do svého rodného městečka v Alabamě, aby donutila manžela k podepsání rozvodových papírů. Jenže změnila se nejenom Melanie. Z Jakea je najednou sympatický a oblíbený chlapík a Melanie si najednou není vůbec jistá, zda se s ním chce rozvést. Mezitím starostka, která šílí při pomyšlení, že její syn si chce vzít nějakou neznámou holku z Alabamy, začne pátrat v její minulosti. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

golfista 

všechny recenze uživatele

Sice průměr, ale kouknout se na to bez problémů dá. Pobaví, nepřekvapí a hlavní devizu - kontrast jihu a severu naplno ocení pravděpodobně jenom v Americe. A konečně ... Reese je fakt moc pěkná a její rozhodování mezi Joshem Lucasem a Patrickem Dempseym je opravdu velice VELICE těžké (aspoň moje dcera to tvrdí :) ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Šedivě průměrný romantický snímek o tom, kterak se mladá žena vrací do svého rodného městečka a uvědomuje si tam, jak se hrozně změnila a co je vlastně v životě důležité. Příběh je skutečně tak jalový a tak jasně nalinkovaný, že hned víte, jak to celé skončí a že v tom nebude chybět rozhodnutí na poslední chvíli a závěrečná scéna v dešti, ale pokud do toho jdete s tímto očekáváním, tak vás film rozhodně neurazí a v rámci možností se i pobavíte. 2,5* ()

Reklama

PALINO 

všechny recenze uživatele

Celá 3/4 filmu je slabá, beznápaditá, miestami nudná, dialógy slabé, skrátka je to niečo, čo si už na druhý deň nebudeme pamätať. Reese Witherspoon je síce fajn, podobne ako príjemná posledná 1/4 filmu, ale ani to nedokáže zmeniť môj pohľad, že v rámci romantického žánru sa Sweet Home Alabama moc nepodarila. ()

vitac. 

všechny recenze uživatele

Podprůměrná romantická komedie. Možná raději podprůměrný romantický film, neboť materiálu vyvolávajícího smích je zde velmi poskrovnu. Zato nudy a zdlouhavosti obsahuje nadmíru. Nedoporučuji promítat jako součást boje o dívčí srdce či k navodění romantické atmosféry - nejdřív říkala že ji to nebaví, pak protestně usnula... Mě nejvíc z toho všecho potěšily dvě verze písně Sweet Home Alabama a ještě jeden popík od Avril, jinak bída a šeď. Slabší dvě. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem to horší, ale nakonec se z toho vyklubala celkem vyvedená romantická komedie, která není jenom o těch zamilovanejch slovíčkách a západech slunce, ale má i jiný přesah v tom, že v životě není nic zadarmo a některá rozhodnutí jsou velice velice těžká. A navíc vybrat si mezi frajery Joshem Lucasem a Patrickem Dempseym? Very complicated :-D ()

Galerie (50)

Zajímavosti (22)

  • Názov filmu je odvodený od rovnomennej piesne Lynyrd Skynyrd z roku 1974. (Arsenal83)
  • Do role Melanie měla být obsazena Charlize Theron, ta ale nakonec dala přednost filmu 24 hodin, a tak byla obsazena Reese Witherspoon. (Greg)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno