Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blade, který je sám napůl upírem, pátrá po svém příteli a pomocníkovi Abrahamu Whistlerovi, který údajně zemřel, ve skutečnosti však žije v zajetí upírů. Nakonec se mu podaří přítele najít a osvobodit. Whistler infikovaný upírskou krví svede s nákazou úspěšnou bitvu, nepadne si však do oka s Bladeovým novým pomocníkem. V jejich skrýši se objeví maskovaní upíři Asad a Nyssa. Přinášejí vzkaz pro Blada od vládce upírů. Ten mu nabízí příměří a současně ho žádá, aby se společně s upíry pokusil zastavit hrozbu, která ohrožuje svět obou ras. V Praze se totiž objevila nová upírská rasa, Smrťáci, které vede Jordan Nomak. Blade s oběma pomocníky odjede do Prahy, kde navštíví sídlo upírského vůdce Eliho Damaskinose... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (553)

sniper18 

všechny recenze uživatele

V niektorých ohľadoch toto pokračovanie za svojim predchodcom trochu zaostáva, ale celkovo mám práve tento diel z celej série najradšej. Už z toho hlavne necítiť tie ambície a temnú atmosféru, ktoré tak skvelo fungovali prvú polovicu jednotky, tvorcovia skôr všetko vsadili na štýlovosť a Snipesa, ale vyšlo im to perfektne. Zápletka je v rámci žánru pomerne originálna a síce tu nemá moc čo prekvapiť, dej je už skôr štandard, no pre potreby filmu to bez najmenších problémov stačí. Len neviem, prečo si tvorcovia vybrali takéto lokácie, páčilo sa mi jedine upírske sídlo, inak sa film väčšinou odohráva v samých nudných prostrediach a toto je rozhodne hlavný zápor filmu. Wesley Snipes je tu ešte štýlovejší a uvoľnenejší, než minule, charizmu má neskutočnú a tentoraz dostal aj celý tím, ktorý ho v tom podporuje. Nielen starý známy Kris Kristofferson a jeho nový pomocník, ale hlavne perfektne zložený upírsky tím, kde vynikajú hlavne Ron Perlman, ktorý tu má s Bladeom skvelý vzťah, Matt Schulze, sympatická Leonor Varela, ale aj Donnie Yen, len škoda, že má tak málo priestoru a iba jeden nevýrazný súboj. A medzi menšími postavami sa objavia aj Karel Roden a Marek Vašut. Len Luke Goss mi neprišiel ako ideálny hlavný záporák, chcelo by to niekoho charizmatickejšieho, ale tiež má svoje klady. A teraz už k samotnej akcii, ktorá je asi hlavným kladom filmu. Je jej pomerne dosť a síce nie je až tak rozmanitá a aj lokácie mohli byť zvolené lepšie, ale je perfektne natočená, štýlová a hlavne Snipesovi umožňuje naplno sa predviesť. Len škoda, že občas je zbytočne digitálne upravovaná a práve tieto časti za tými reálnymi zaostávajú. Lepšie súboje v žiadnom filme nemal, choreografia a prevedenie sú vynikajúce a na jeho schopnosti sa je skutočne radosť pozerať. Najviac sa mi páči hromadný súboj s desiatkami policajtov, čo je Snipesom absolútny vrchol, ale aj celá úvodná fáza, hlavne jej druhá polovica, kedy majú opäť prednosť súboje, ale bavila ma aj akcia v klube. Nezaprie sa tu ani Guillermo del Toro, síce tu nemá až tak výrazný vizuál, ako som u neho zvyknutý, ale aj tak to celé pôsobí tak krvavejšie, brutálnejšie a celkovo až také slizkejšie. Takže určite by sa tu stále dalo niečo vylepšiť, ale aj tak je pre mňa toto pokračovanie, rovnako ako jednotka skvelá žánrová zábava so skvelým obsadením a akciou. 81% ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Aneb jak skvěle by Blade I vypadal s pořádným rozpočtem:) Pokud máte rádi Marka Vašuta, budete se první dvě minuty po titulcích skvěle bavit. Pokud ho nesnášíte, tak ostatně taky:) Karel Roden je naprosto neodolatelně slizký (další vzor pro moji budoucí kariéru), a třešničkou na dortu je Assad Dannyho John-Julese. Platí zde všechna pravidla druhých dílů - soubojů je více, jsou propracovanější a krvavější. Nepřátel je více a jsou nechutnější. A hlavní hrdinka je krásnější:) Příběh se žene vpřed jako zběsilý, závěr filmu je naprosto comicsový, nicméně do budoucna mnohé slibující. (Jenže trojka to zazdí se všemi nadějemi:P) A co se hudby týče, soudtrack je opět výborný, ale postrádám dva tracky - druhá část House Of Pain a Name Of The Game od Crystal Method. ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Zatiaľčo Blade jednotka mne osobne priniesla kultového hrdinu aj pamätné "cool" scény (upíria diskotéka s krvavým dažďom, cedenie Bladea, rôzne súboje, atď.), nové upírske efekty aj nápady kombinované so známou klasikou, v dvojke ma neuspokojilo nič a nič si z nej nepamätám. Len sa rozmnožili rôzne klišé, všetko povinne stemnelo a zagresívnelo a vadí mi aj násilné začlenenie "nových, silnejších, brutálnejších a nezničiteľnejších" upírov, rovnako ako vzkriesenie mŕtveho pomocníka. Proste všetky zložky, ktoré potrebujete, aby ste sequel úplne skopali... pre mňa len ďalší dôkaz o tom, že dobrým filmom by sa nemali točiť pokračovania! ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Když něco točí Del Toro, tak je jedna věc jasná, o akci není nouze a je výborně natočená a sestříhaná. To tenkrát prokázal i v druhém Bladovi, kterej se mi zdál trošku akčnější. Kvalitativně to podle mě stojí s prvním dílem na stejné úrovni. No a Wesley Snipes, je fakt perfektní, lepší než prve, kde víc machroval...80% ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Na dvojku se kouká mnohem lépe než na jedničku. Hlavně díky lepší atmosféře, vyzuální vytříbenosti, rychlejšímu tempu (střih je místy opravdu zběsilý), docela slušným hláškám, také díky Praze, Karlu Rodenovi a české hlášce Marka Vašuta. Wesley Snipes je dobrý Blade a Ron Perlman je zde druhým cool borcem. Proč tedy JEN 3*? Nelogičnost, několik příliš digitálních záběrů a jako u prvního dílu zde platí, že nemám rád filmy o upírech (a tenhle byl po téhle stránce dost odporný). ()

Galerie (138)

Zajímavosti (54)

  • Ve scéně, kdy jde skupina upírů i s Bladem (Wesley Snipes) na upíří diskotéku, Whistler (Kris Kristofferson) je ze střechy pozoruje hledím pušky s termovizí, přičemž teplo vyzařuje jen Blade. Když poté ale v kanálech upír Chupa (Matt Schulze) Whistlera napadne, při pohledu z termohledí je vidět, že upír najednou vyzařuje teplo, přestože tomu tak dříve nebylo. (Pepy)
  • Když se na upíří discotéce proměňuje čerstvě nakažený Priest (Tony Curran), při mnoha z jeho výkřiků bolesti je možné vidět, že má některé zuby spravené plombami, což by jako čistokrevný upír mít neměl. (KillHurt)
  • Když Blade (Wesley Snipes) zlikviduje dva upíry na motorce, jednomu dře přilbu o kolo a ta se poté rozpůlí. Je však rozpůlená ještě dříve a drží jen za pásek. (Pepy)

Související novinky

Staří známí ze Středozemě

Staří známí ze Středozemě

14.06.2009

Víkend s fantasy novinkami pokračuje. Po včerejších jobovkách pro fanoušky hrdinské fantasy je čas spravit si chuť. Kdo jiný by nás mohl potěšit než Guillermo del Toro? Ten v chatu s redaktorem BBC… (více)

Guillermo del Toro zešílí

Guillermo del Toro zešílí

07.10.2007

Talentovaný mexický tlouštík hodlá přitvrdit. Ne že bychom snad považovali jeho temnou fantasy Faunův labyrint a právě natáčeného komiksového Hellboye 2 za nějaké pohádky pro děti (to rozflákání… (více)

Hellboy v Maďarsku střílí elfy

Hellboy v Maďarsku střílí elfy

08.06.2007

Chtěli byste se potkat s Guillermem del Torem anebo Ronem Perlmanem? Pokud patříte k slovenským uživatelům ČSFD, ode dneška je máte, čoby kameňom dohodil. Právě v pátek 8. června totiž oficiálně… (více)

Další kniha na stříbrná plátna

Další kniha na stříbrná plátna

01.03.2006

Adaptace knižních děl, čím dál více plnící kinosály, se poslední dobou stávají nejvýdělečnějším druhem filmu, proto se není čemu divit, když veliké společnosti skupují filmová práva od knižních… (více)

Reklama

Reklama