Reklama

Reklama

Stroj času

  • Česko Cronos (festivalový název) (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

V roce 1536 alchymista Uberto Fulcanelli, skrývající se před inkvizicí v Mexiku, započal práci na zařízení, které mělo svému majiteli dopomoci k věčnému životu. To zařízení se jmenovalo Cronos. O čtyři století později nalezne starožitník Jesus Gris podivný přístroj ukrytý v starobylé sošce archanděla. Jesus kouzlu mechanického skarabea, jenž odměnou za lidkskou krev propůjčuje svému majiteli novou životní energii, záhy podléhá. Není však sám, kdo o existenci Cronosu ví...

Tímto filmem s pochybným českým názvem STROJ ČASU se na počátku devadesátých let zviditelnil dnes již kultovní mexický režisér Guillermo del Toro (BLADE 2, HELLBOY, Faunův LABYRINT), přičemž do hlavní role obsadil herce Frederica Luppiho. Ten se objevil i v Torových pozdějších filmech PRINC BEZ KRÁLOVSTVÍ a FAUNŮV LABYRINT. (Niktorius)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Horor to teda moc není, spíš pohádka se špetkou jednoho hororového prvku, ale nemůžu říct, že by to bylo špatné. Zajímavé nápady v tom jsou, ani samotný námět není vůbec špatný, do jisté míry je to i originální a navíc už zde jsou znát typické prvky Del Tora, takže těch plusů to nemá zrovna málo. Horší ale je, že je to dost průměrně natočené a když pominu charismatického Rona Perlmana, který mě dokáže zaujmout snad všude kde se objeví už od Města ztracených dětí, tak je to tak i zahrané. Z toho důvodu z Cronosu nemám žádné silnější dojmy, ale zajímavé to bylo určitě i tak. A na některé scény určité nezapomenu - třeba na to slízávání krve ze země... 3* ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Je to celé pomalé a chvíľkami nechcene smiešne, ale zase originálne a tajomné. A to malé dievčatko! Kebyže som už nevidel Hellboya a Bladea dvojku, myslel by som si, že sa práve tieto úžasne vybrané deti stanú súčasťou del Torového rukopisu. Pre milovníkov žánru je Cronos povinnosť, pre ostatných, tak trochu iný horror. Klubovka jak vyšitá. 70% ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Filosofický rádobyhoror o tom, že ta nesmrtelnost zase neni tak úplně super, del Torovi moc nevyšel. Neupírám mu pár dobrých záblesků originality a celkem solidní obsazení, ale to nemůže vynahradit neskutečnou táhlost děje, která mě několikrát takřka uspala. A to stopáž patří k těm kratším. Jako debut to ujde, ale rozhodně z toho nebudu skákat do vzduchu jen proto, že je to del Toro. 30% ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Film o upíroch sa dá natočiť dvoma spôsobmi. Buď okopírujete klasické Draculovké horory, ako množstvo hororov dnešnej doby a bude to hrozná sračka. Alebo si môžete vymyslieť niečo originálne. Áno, to je presne prípad Cronosu. Film by som za horor veľmi nepovažoval, ale skôr sa drsnejšiu drámu, s veľkou morálnou hodnotou. Nevedel som, že film je z Mexika, nuž ale herecké výkony ma celkom dostali. Aj keď deti vo filme nemám rád, ale musím priznať, že tu mladá dáma hrala dobre. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Melancholický príbeh človeka ktorý nájdením zvláštneho prístroja vysávajúceho krv sa mení na niečo zvláštne, neľudské, inak vnímajúce svet s prílišnou precitlivelosťou na svetlo a chuťou na ľudskú krv. Veľmi zaujímavým prvkom už tak dosť originálneho príbehu je vnučka spevádzajúca svojho meniaceho sa deda... Film opäť zaujme tou atmosférou ktorou oplýva každý mexický film Guilma del Tora (El Espinazo del Diablo, El Laberinto del Fauno) po ktorej v hollywoodskych filmoch tohto tvorcu nie je ani stopy (Mimic, Blade II, Hellboy). ()

Galerie (10)

Zajímavosti (16)

  • Ceny (výběr): Ariel 1993: debut, režie, herec ve vedlejší roli (Giménez Cacho), námět, scénář, výprava, zvláštní efekty, MFF fantastického filmu Brusel 1994: Stříbrný havran (del Toro), MFF Cannes 1993: Cena Mercedes Benz, MFF Sitges 1993: herec, scénář. [LFŠ 2010] (Krouťák)
  • Před dokončením filmu musely být provedeny finanční změny kvůli stále zvyšujícímu se rozpočtu. Jednou z těchto změn bylo i rapidní snížení platu Rona Perlmana. Na což Ron přistoupil jedině díky tomu, že Guillermo del Toro byl jeho velmi dobrý přítel. (Chatterer)
  • Přibližně ve 37. minuty je ve skle dveří na střeše vidět hlavu pracovníka štábu. (Terva)

Reklama

Reklama