Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V newyorské kanalizaci se rozmnožili švábi, kteří roznášejí smrtelnou infekci. Doktorka Tylerová však naklonuje jiný druh brouka, ten šváby zneškodní a sám vymírá... zdánlivě. O tři roky později je v chodbách metra objeveno dvacet centimetrů velké mladě brouka neznámého původu. Jeho zkoumáním Tylerová zjistí, že kdysi záchranný klon nevymřel, naopak, jeho mutace zašla až k přizpůsobení se člověku. Když se navíc začnou množit zprávy o lidech záhadně zmizelých v podzemí, je třeba se začít bránit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (245)

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Seriózně provedený hororový thriller. Moderní doba si žádá rychlejší děj a větší počet digitálních efektů čehož se del Toro drží jako pes uzeného. Film má spád a slušnou atmosféru jež je krásně doplňována depresivním prostředím metra. To samo o sobě ani v reálu není zrova nikaj veselé. Nemůžu si pomoct, ale pár záběrů jako by z oka vypadlo Vetřelci 3, ale to je asi jen můj dojem. Hudba je velmi dobrá a v jeden moment je stejná jako v později realizovaném Halloween H2O (ve scéně kdy zachraňují manželku hlavního hrdiny před blížícím se mutantem). Velice se mi líbila grafika úvodních titulků, která jest svižná a správně tajemná. samotné ztvárnění zmutovaných brouků je dost povedené a imitace lidské tváře v klepetech hmazáků je fakt dost dobrý nápad. K naprosté dokonalosti chybí lepší scénář, který by lépe pracoval s napětím a lepší závěrečný souboj jenž odbijí pár minutama a nedáním přednosti rozjeté soupravě metra. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Mimic stojí na slušné i když ne příliš originální zápletce o zmutovaných broucích, která se objevila už ve spoustě filmů, ale díky del Torově schopnosti navnadit diváka, vytvořit dusivou atmosféru a výběru herců se mu podařilo natočil lepší průměrný film, který určitě stojí za pozornost. Díky tomu, že se většina děje odehrávala ve tmě a v podzemí se podařilo částečně zamaskovat některé nedostatky, které tento film bezesporu má. Nelze přehlédnout inspirace z některých známějších filmů a určité scény byly jasně okopírované. To však nic nemění na tom, že pod taktovkou skvělé hudby Marca Beltramiho, zvukových efektů a schopnosti osvětlovačů vytvořil del Toro atmosférický film, který útočí hlavně po psychické stránce a má navodit pocit sklíčenosti, klaustrofobie a strachu z hmyzu. Samotné vizuální a speciální efekty se ve filmu točily hlavně kolem samotného ztvárnění brouků, které mě však lehce zklamalo. Pohyby brouků byly dost nerealistické, trhané, ale zase musím říct, že jejich útoky i některé charakteristické rysy byly podobné tomu, co jsme měli možnost vidět ve Vetřelcích a to se mi na tom líbilo (otevírání kukel (kokonu), hnízdo, sliz, některé společné útoky, atd.). Děj filmu začal postupně nabírat rychlý spád a poslední třicetiminutovka byla hodně dobrá, hlavně díky střihu Patricka Lussiera, který si s tím vyhrál nad míru dobře. ()

Reklama

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Obří brouci, kteří se vyvíjejí v něco nepředstavitelně děsivějšího a to prosím pěkně v podzemních prostorách metra a ke všemu to je od Del Tora? No tak to snad ani nešlo, abych nebyl nadšenej. Každopádně ten kdo tehdá zabékal českou píseň "Nech brouka žít" by po zhlédnutí tohoto snímku hodně rychle změnil názor. Brouci jsou mírně řečeno pěkný sviňáci a jejich úmysly jsou jakékoli jen ne přátelské. Podzemní prostory metra jsou nádherně ponuré, hudba se přesně hodí a atmosféru to má hustší než je smog nad Děčínem (kdo v tom městě byl, ten chápe) . Masky brouků jsou na tu dobu pěkný a ty jejich "osobní masky" no to byl hnus. Ode dneška likviduju všechen hmyz co překročí práh mého domu a měří více než dva metry. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Velký bdouček v metdu bdučí, bdoučková ho zhynout učí.. Režisér, jehož jméno si nechávají logopedi až pro výuku pokročilých, tady nezapře svůj až téměř matematický cit pro specifickou a zároveň funkční formu, triky i po desetiletích nevypadají vůbec zle a Beltrami hraje ryze áčkové noty, jenže pokud by měla zábava podobu hmyzu, scénář je dokonalý insekticid. Těžko odhadnout, jak velký vliv měly producentské zásahy na celkový výsledek, ale během natáčení si Del Toro asi nejvíc přál, aby brouček Judas urval mladšímu Weinsteinovi hlavu.. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Skoro jako kdyby se Guillermo del Toro inspiroval u Cronenberga v tom, jak skvěle dokáže na plátně zachytit hmyzí tvory. Skutečně to funguje, což je jenom dobře, protože příběh je velmi béčkový a nepřináší s sebou nic překvapivého, co by vás mělo dostat. Jede se na jistotu, což by se u takového tvůrce mohlo zdát alibistické, ale přece jen, už je to nějaký pátek, co tenhle film, navíc pro americkou produkci, natočil. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (8)

  • Scénu, ve které Mira Sorving a Jeremy Northam kráčí chodbou s postelemi plnými nemocných dětí, natáčel jeden z producentů filmu, Ole Bornedal. (HellFire)
  • "Mimic" bola pôvodne krátka poviedka, ktorú napísalslávny autor sci-fi a fantasy poviedok Donald A. Wollheim. Príbeh bol prvýkrát publikovaný roku 1942 v zbierke poviedok "Astonishing Stories". Príbeh predstavuje špekulatívny pohľad na entomológiu a ukazuje, ako hmyz rástol a vyvíjal sa k životu po boku ľudstva. Film sa výrazne líši od poviedky tým, že predstavuje "mimické" bytosti ako monštruózne tvory, ktoré boli vytvorené pomocou ľahostajných a nezodpovedných vedeckých postupov a genetického inžinierstva. (Rorschach_SK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno