Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V newyorské kanalizaci se rozmnožili švábi, kteří roznášejí smrtelnou infekci. Doktorka Tylerová však naklonuje jiný druh brouka, ten šváby zneškodní a sám vymírá... zdánlivě. O tři roky později je v chodbách metra objeveno dvacet centimetrů velké mladě brouka neznámého původu. Jeho zkoumáním Tylerová zjistí, že kdysi záchranný klon nevymřel, naopak, jeho mutace zašla až k přizpůsobení se člověku. Když se navíc začnou množit zprávy o lidech záhadně zmizelých v podzemí, je třeba se začít bránit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (245)

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Dalsi dukaz, ze Del Toro to s hororem umi, budovani atmosfery, napeti z hmyziho teroru (vcetne designu hlavniho broucka) a spinave prostredi NY funguji slusne, ze zacatku, pak to ale zacne cim dal vic vystrkovat sve pomerne dost bckove zoubky s levnym scenarem a preamerikanizovanym feelingem, ktery Guilermovi nesedi a sklouzava to do prumeru. "This is what I love about my job. I get to travel, see the world, meet new cultures. I mean, it's all bacterial, but, hey, what the fuck?" 5/10 ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Mne sa to nejako nepáčilo.Všetko sa mi tam zdalo dosť dobré,ale nejako to nefungovalo.A posledná polovica filmu je úplne predvídateľná.Šváby mi pripomínali akýchsi votrelcov,akurát že nie v kozmickej lodi.Celý film je hodne tmavý a dosť depresívny.No námet je to určite dobrý,zmutovane obrie šváby,to nie je bežné.Ale hlavná predstaviteľka sa mi páčila,hrala dobré,pripadala mi,že má viac zdravého rozumu ako všetci dokopy.Je dosť možné že som ho podcenil. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Těžce béčková zápletka, ale hodně kvalitní zpracování. Temná devadesátková atmosféra, kde je New York vyobrazen jako pořádná špinavá žumpa, skvělá kamera a triky a i když se to na některých místech trochu táhne, napínat to umí slušně - nejen strachem z neznáma, ale i skutečně nechutně slizkými odpornými monstry. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době si kupuji film v papírové pošetce za 49 kachlí. Před zakoupením jsem se musel podívat, jak je hodnocen. Mimic, slovo pro mě dosud nevídané a neslýchané. A světe div se. 60% to je velmi slušné. Když vezmeme v potaz, že se jedná o americké béčko s přerostlými potvorami. Přeci jenom, filmů kde nějaké zvíře zmutuje a vyroste do extrémních rozměrů je habaděj. A valná většina z nich se nepovedla a právem zde má černý čtvereček. Po shlédnutí jsem mile překvapen a musím uznat, že se tento snímek povedl. Ta scénka na začátku je skvostná. Musel jsem si ji pustit třikrát. A jelikož zde nehodlám spoilerovat, tak vám doporučuji se plně soustředit. Ale přeci jenom, abych vás trochu nalákal. Na začátku uvidíte kněze, který před něčím utíká. To vše z okna pozoruje retardovaný chlapec, který napodobuje lžičkou zvuky útočníka. Pak ale......no sami uvidíte:-) První polovinu snímku vidíme nádherné záběry na noční město. V druhé polovině je vidět hodně vizuálních efektů. Velice se mi líbila atmosféra, která je zde dávkována opravdu hutně. Kdo si to chce užít na plno, tak mu doporučuji, aby si film pustil v noci a na klepeta si dal sluchátka. Věřte mi, že v určitých pasážích filmu se opravdu leknete. Alespoň u mě to tak působilo. Předtím jsem se naposledy takhle bál při hraní Dooma 3. Příběh je sice předvídatelný, jak to u takovýchto filmů bývá, ale vůbec to nevadí. Dále musím vyzdvihnout hudbu a režii. Temné interiéry newyorského podzemí mně doslova učarovaly. Vypadají strašidelně a myslím si, že lépe být ztvárněny ani nemohly. Ale nikdy bych se tam nechtěl, byť jen na chvíli podívat. Lituji americké bezdomovce. Film plyne rychle a já jsem ani jednou za celých 95 minut nezívnul:-) Zmutovaní brouci se velmi povedli. Byl velmi dobrý nápad je ztvárnit tak, že se maskují na člověka. V noci vychází a pozorují nás. Ou, už se zase bojím. Doufám, že se mi nebude o tom zdát. Herecké výkony jsou na dobré úrovni. No, i když, v takovýchto snímcích záleží spíše na výkonech příšer. No, ale musím uznat, že Tylerová je sexy kočka. Ke kameře také nemám co říci. Bylo by to vychvalování do nebes. Velice dobrá je scénka, kdy vidíte retardovaného klučinu, který jde podzemím a klepe na koleje, čímž napodobuje zvuky švábů. Mohlo zde být více brutálnějších scének a nelíbí se mi, že film byl velmi málo propagován, protože já jsem na něj narazil úplnou náhodou v jedné nejmenované trafice. Tenhle snímek, ještě nedávno pro mě neznámý hodnotím horšími 4 hvězdičkami a už se těším na další dvě pokračování, které se mi už vyhřívají na mém harddisku a čekají jen na to, až udělám dvojklik mou laserovou myší:-) ()

movieband 

všechny recenze uživatele

Temná atmosféra, ponurá Beltramiho hudba a půvabná Mira Sorvino v čele zbytku sympatického castingu jsou světlejšími stránkami Del Torova prvně anglicky mluveného filmu. Jeho rukopis se nezapře, o tom žádná, ale ty kopance, které ve filmu byly, byly jak pěst na oko. Nechcu být hnidopich, Del Tora mám rád, ale vlézt do údajně nakažené oblasti bez roušky, patlat na sebe krev něčeho, co vlastně vůbec nevím jestli mi nijak neublíží a potírat si s tím ještě rány, to je trochu moc. Zamrzí to asi hlavně kvůli tomu, jak perfektní je zbytek jeho filmů a na tyhle věci si dává relativně pozor (i když probodnutí lícní kosti, jak bodnutí do másla je taky na facku - Crimson Peak). Nevím je to na pomezí, protože děj není nijak špatný, Mimic je jeden z těch filmů, které poukazují na to, že by se člověk neměl hrát na Boha, jinak na to šeredně doplatí. Atmosféru si to drží víceméně v průběhu celého filmu, i když ke konci trochu poleví, ale i tak, se furt jedná o solidní kousek. Kinoverzi jsem neviděl, takže nemůžu posoudit rozdíl. Kamera do děje výborně vtáhla, atmosféra s hudbou diváka držela celý film v šachu a kdyby nic z toho nefungovalo, tak minimálně půvab Miry Sovino divácké osazenstvo potěší. Director's Cut - 70% ()

Galerie (78)

Zajímavosti (8)

  • Režisér Guillermo del Toro se vzdal natáčení filmu pod záštitou stuida Weinstein Company, jelikož Bob Weinstein často navštěvoval natáčení a vznášel nesmyslné požadavky, co se týče scénáře. O té doby del Toro s tímto studiem nikdy nespolupracoval. (HellFire)
  • Film vznikal primárně jako 30ti minutový kraťas pod záštitou Miramaxu. Dalšími filmy, které měli být v rámci kampaně uvedeny, byly Impostor a Alien Love Triangle. (HellFire)
  • Scénu, ve které Mira Sorving a Jeremy Northam kráčí chodbou s postelemi plnými nemocných dětí, natáčel jeden z producentů filmu, Ole Bornedal. (HellFire)

Reklama

Reklama