Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V newyorské kanalizaci se rozmnožili švábi, kteří roznášejí smrtelnou infekci. Doktorka Tylerová však naklonuje jiný druh brouka, ten šváby zneškodní a sám vymírá... zdánlivě. O tři roky později je v chodbách metra objeveno dvacet centimetrů velké mladě brouka neznámého původu. Jeho zkoumáním Tylerová zjistí, že kdysi záchranný klon nevymřel, naopak, jeho mutace zašla až k přizpůsobení se člověku. Když se navíc začnou množit zprávy o lidech záhadně zmizelých v podzemí, je třeba se začít bránit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (244)

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Každý nějak začínal a i Guillermo del Toro si zezačátku musel vybírat z průměrných scénářů, než se dostal do první ligy a mohl se pustit do Hellboye. Mimic odstartoval hollywoodskou kariéru tohoto talentovaného Mexičana se zálibou v roztodivných monstrech a přestože opravdu nedisponuje kdovíjak objevným scénářem, del Toro díky umně budovanému napětí, patřičně hutné atmosféře a celkově vyspělé režii podle něho dokázal natočit vcelku působivou žánrovou podívanou. Příběh je sice předvídatelný až hanba, ale pár fajnových nápadů se tu najde – např. cvakání lžícemi imitující zvuky přerostlých brouků nebo jejich schopnost maskovat se za člověka – z toho jsem byl opravdu nadšený a je škoda, že takový nápad nebyl při budování napětí více rozvinut. Výsledný dojem navíc zlepšuje i kvalitní herecké obsazení v čele s pohlednou Mirou Sorvino, která by si to klidně mohla rozdat i s Gigerovými Vetřelci. Za zmínku stojí i tehdy ještě nepříliš známý Josh Brolin a především pak neprávem přehlížený Ital Giancarlo Giannini. Ve výsledku se jedná o poměrně zábavný atmosférický horor, který však doplácí na šablonovitost příběhu a množství klišé. Del Torův ohromný potenciál je z Mimicu cítit na sto honů. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Myslíte, že je možné, aby kříženec termita a kudlanky zmutoval během tří let v newyorských kanálech v polointeligentní dvoumetrové hovado se vzpřímenou chůzí a antropomorfní maskou přes svůj hmyzácký xicht? Nebudu vás napínat - samozřejmě že ano! Důkazem je tenhle příjemný devadesátkový biják, který mám ve velké oblibě, a to nejen kvůli smutně něžným a bezedně hlubokým očím Miry Sorvino. Po obdobných filmech jsem totiž vždycky ve videopůjčovnách šel jako slepice po flusu, mám tyhle pseudohorrorové pseudoscifárny moc a moc rád... A i když je to film velmi málo epický a výpravný (na rozdíl třeba od velkolepějšího Species), jeho relaxační účinky a zábavnost jsou (aspoň pro mě) nadprůměrné. ()

Reklama

fcreading 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý hororovo-sci-fi thriller u ktorého sa ani len nebudete nudiť. Dej to má dobrý v kanáli sa rozmnožili šváby ktorý roznášaju smrtelnú infekciu. Potom o 3 roky tieto šváby narastú o niekolko centimetrov, a sú dosť velký a hnusný. Ale ludia začnu chodiť do tochto kanálu a hrozí im nebezpečenstvo. Atmosféru to má výbornu a čo vytknut len jedine to, že obrátky to začína mať až v druhej polke. Škoda že Del Toro z toho ešte niečo nevyťažil. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Film je síce nakrútený podľa literárnej predlohy, avšak výsledok pôsobí ako x-tá variácia na Votrelca a Votrelcov. A treba pridať aj to, že ide o jednu z najvydarenejších napodobenín, či už zámerných, alebo nie. Viac tu ide o atmosféru, ktorá sa vážne vydarila a stupňovanie napätia (druhá polovica je podstatne lepšia ako prvá), než o filozofovanie nad zapojením ľudstva do evolúcie, o ktoré sa scenár opiera len aby sa nepovedalo, že ide o béčko. Ale ono sa to povedalo a hovorí a osobne mi to vôbec neprekáža. Mimic je typ filmu, ktorý má spád a je vo svojom žánri zábavný, takže nie je problém sa k nemu po čase, v rámci správnej nálady, vrátiť. 70% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Skoro jako kdyby se Guillermo del Toro inspiroval u Cronenberga v tom, jak skvěle dokáže na plátně zachytit hmyzí tvory. Skutečně to funguje, což je jenom dobře, protože příběh je velmi béčkový a nepřináší s sebou nic překvapivého, co by vás mělo dostat. Jede se na jistotu, což by se u takového tvůrce mohlo zdát alibistické, ale přece jen, už je to nějaký pátek, co tenhle film, navíc pro americkou produkci, natočil. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (8)

  • Natáčelo se od 22. září 1996 do 4. ledna 1997 v Torontu (Ontario, Kanada) a Los Angeles (Kalifornie, USA). (BMW12)
  • Režisér Guillermo del Toro se vzdal natáčení filmu pod záštitou stuida Weinstein Company, jelikož Bob Weinstein často navštěvoval natáčení a vznášel nesmyslné požadavky, co se týče scénáře. O té doby del Toro s tímto studiem nikdy nespolupracoval. (HellFire)
  • Film vznikal primárně jako 30ti minutový kraťas pod záštitou Miramaxu. Dalšími filmy, které měli být v rámci kampaně uvedeny, byly Impostor a Alien Love Triangle. (HellFire)

Reklama

Reklama