Reklama

Reklama

VOD (1)

Záhadný agent (Jean-Claude Van Damme) se musí po 25 letech vrátit do činné služby, když musí zachránit svého syna před falešným obviněním z pašování drog a obchodu se zbraněmi. (p.a.douch)

Videa (1)

Trailer

Recenze (119)

J.Lajner 

všechny recenze uživatele

Pamatujete si film Kontraband (1998)? Šlo o průměrnou akční komedii, kde belgickému svalovci sekundoval kdysi populární komik a herec Rob Schneider. Ačkoli rozhodně nešlo o žádnou pecku, tak film nabízel nápadité, adrenalinem napumpované akční scény a humor, který byl všelijaký, jen ne trapný. Ve srovnání s Posledním žoldákem připomíná Kontraband hotové mistrovské dílo, navíc s vlastním ksichtem. Poslední žoldák totiž rád a neustále cituje nebo odkazuje na jiné, daleko lepší filmy, ale přitom mu schází jeho vlastní identita, neb sám vlastně neví, čím chce být. Selhává jako komedie a příliš neoslní ani v akční rovině. V jádru jde o rozvleklé, hlučné, neforemné nic, co se vám po pár minutách okamžitě vykouří z hlavy. Nejde o nejhorší film v kariéře Van Damma a produkčně je to úplně jinde než rány morové, které do nás posledních dvacet let hustí Steven Saegal, přesto bych se Posledního žoldáka neodvážil nikomu doporučit a v žádném případě nejde o dobrý film ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Jean-Claude Van Damme (alisa JCVD) je už v šiestom X, ale stále dokazuje, že má celkom slušnú fyzickú kondičku. Jeho nový film, ktorý vyšiel pod taktovkou Netflixu, je nefalšované B-čko s veľkou dávkou komediálnych prvkov. Zápletka je banálna a tento film je x-tou variantom na téma „elitný vojak opustil svojho syna preto, aby ho ochránil“. Postavy v žiadnom prípade nie je možné považovať za komplexné, naopak, sú ploché a niektoré hrajú spíš (a ospravedlňujem sa za výraz) „otravne“, napríklad herec hrajúci syna JCVD. Ďalší herci/herečky sú viac-menej v pohode, postava inšpirovaná Tony Montanou (Scarface) miestami dokáže pobaviť. Záver nekomplikovaný a pomerne laxne ukončený – nemyslím si, že scéna s odkráčajúcim sa JCVD by mal ukončiť tento film, respektíve príbeh (ten v tejto forme zostáva veľmi otvoreným). Film „nenápadne“ šplhá k runtime 120 minút, bez akýchkoľvek dôvodov. Dôvodom, prečo dávam tretiu hviezdu, sú jednoduché avšak solídne odkazy na iné akčné filmy, prípadne na niektoré slávnejšie snímky od JCVD (napr. Kickboxer a Bloodsport). Cieľom filmu bol pobaviť diváka, nič iný. JCVD nerobí problém z toho, že si robí vtip sám zo seba. Takže v tomto duchu by mal aj sám divák pristupovať k celému filmu. Osobné hodnotenie: 70% (***) ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Běžně film stojí a padá na Van Dammovi. Tady je ale Van Damme to jediný, co je fajn a stejně je to málo. Přitom konečně je tu po dlouhé době docela sympaťák. Jenže všichni kolem jsou na přes hubu a navíc je to z jejich strany spíš trapný, než-li vtipný. Jediný dobrý moment je pak ke konci, kdy se objeví plakát na Krvavý sport a následuje série skvělých momentů. Nechápu, že to tak nebylo celou dobu. Komedie mají většinou tu vlastnost, že najedou na komediální vlnu a ke konci ztrácí dech. Tady Vás tvůrci uvedou do série trapností, aby ke konci překvapili. Z toho mála dobrého, co film nabídne, si myslím, že se na konec vyplatí počkat. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Produkčné zázemie Netflixu, obstojný trailer a fakt, že JCVD posledné roky vsádza skôr na kvalitu než kvantitu filmov sľubovali, že by mohlo ísť o vydarený kúsok. Posledného žoldáka by som štýlom prirovnal k nedávnemu seriálu Van Damma Jean Claude von Johnson.  Uvoľnená, komediálna záležitosť s pár akčnými scénami, v ktorej je Van Damme akože najlepší agent/špión na svete a v ktorom si v odľahčenom tempe uťahuje sám zo seba a pritom ukáže, že aj v 60ke je v celkom slušnej forme a stále dokáže nakopať pár chlapom prdel. Presne to isté dostávame aj tuná, pre tento krát mu však výsledný dojem zkazil veľmi nevýrazný dej a hlavne takmer všetci ostatní herci, ktorí prehrávajú aj na pomery podobnej odľahčenej,mierne uletenej záležitosti. Nakoniec teda jediné čo stojí za zmienku je, že Van Damme sa evidentne snaží a nemá to v paži ako WIllis alebo Seagal a že tých niekoľko akčných scén s JCVD sa podarilo a sú ozdobou filmu. Škoda že mimo ne a pár Van Dammových narážok na vlastnú kariéru/filmy je to v podstate celkom nuda a film sa dosť ťahá. 45% a lepšie 2* ()

kenkaku odpad!

všechny recenze uživatele

Čím déle film běžel, tím hlouběji v hodnocení klesal... po hodině a čvrt jsem už trpěl jak zvíře (a to mě čekala ještě půl hodina). Casting zcela katastrofální (ten namachrovanej uřvanej indián byl vážně děs), do toho ten mentální scénář a retardovaný francouzský pokus o humor (píšu pokus, protože tam nic ani zdaleka vtipného není). To už bylo prostě moc. Naprosto nechápu, proč tohle vzniklo. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (6)

  • Vo filme je viacero odkazov na iných, prevažne akčných snímok. Napríklad Jean-Claude Van Damme (JCVD) so svojím tancom pripomína svoju ikonickú scénu z filmu Kickboxer (1989). V jednom z ďalších scén je zase plagát filmu Bloodsport (1988), ktorý zbadá postava JCVD (Richard) a začne sa smiať. Práve Bloodsport bol v kariére Jean-Claude Van Damme (JCVD) prelomovým filmom. (BOURQUE)
  • Jedna zo záporných postáv je veľmi silne inšpirovaný postavou Tonyho Montanu z filmu Scarface (1983). Vo filme sa objavujú aj krátke zábery z tejto snímky. (BOURQUE)

Reklama

Reklama