Reklama

Reklama

Kovboj Bebop: Lovec odměn

(seriál)
  • Japonsko Cowboy Bebop (více)
Trailer 2
Japonsko, (1998–1999), 10 h 24 min (Minutáž: 24 min)

Kamera:

Jóiči Ógami

Hudba:

Jóko Kanno

Hrají:

Kóiči Jamadera, Unšó Išizuka, Megumi Hajašibara, Norio Wakamoto, Akio Ócuka, Acuko Tanaka, Iššin Čiba, Maaja Sakamoto, Mika Doi, Šigeru Čiba, Šin'ičiró Miki (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(26)

Bývalý nájemný vrah, bývalý polda, podvodnice, hacker a datový pes tvoří nesourodou partu lovců odměn, která pročesává vesmír a má věčně hluboko do kapsy. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (158)

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Áno, Cowboy Bebop predstavuje výbornú vstupnú bránu do anime a pre fanúšikov starej animácie je to povinnosť. Seriál obsahuje nesúrodú posádku vesmírnej lode a epizódnosť, aj keď nájdeme niečo ako hlavný dej, a to venovanie sa hlavnej postave seriálu Spikeovi, a jeho nemesis, Viciousovi. Tieto epizódy (5;25;26) sú najlepšie z celého seriálu a svojou vážnosťou a krvavosťou robia anime veľkú česť. Ku tomuto hlavnému djeju síce patrí aspoň ešte jedna epizóda, nie je však kvalitou porovnateľná s týmito tromi. Medzi slabšiu A kvalitu patria osobné epizódy o Jetovi (10;16), druhej najkvalitnejšej postave z posádky a pár vážnych epizód ohľadom celej posádky, ktoré vedia potešiť hororovou atmosférou (6;11;20). Faye epizódu A kvality ohľadom svojej minulosti má len jednu (15). Ed, bezpohlavná postava seriálu prihovárajúca sa detskému divákovi, takéto epizódy nemá, je skôr otravná. Každopádne sa celý seriál určite pozerať dá a prekvapí výbornou výtvarnou stránkou a obrazmi, ktoré nezabudnete. ()

Komprimus 

všechny recenze uživatele

Tento seriál je jedním z nejlepších anime, se kterými jsem měl zatím tu čest. Odehrává se v budoucnosti tohoto světa, vesmírné cestování je samozřejmostí a půlka sluneční soustavy je osídlena. Animace soubojů je lehce rozevlátého charakteru a je vskutku vynikající, stejně tak jako animace v celém seriálu. Hlavní hrdina je ležérní typ ve stylovém obleku, kterého si oblíbíte hned po první atmosférou nasáklé epizodě. Pár prostředních epizod seriálu je sice trochu slabších, ale fenomenální zakončení to více než vynahrazuje. Co však mě na tomto anime oslovilo zdaleka nejvíce, je soundtrack, který se skládá z bluesových a jazzový songů nejvyšší jakosti. ()

Reklama

3 AM Code 

všechny recenze uživatele

Jako ve vsech serialech i v Bebopovi najdete mozna par dilu ktere vam nesednou - ostatne, Bebob tech zanru obsahuje hodne od komedie az po film noir. Celkove je to ale spicka mezi dospelackym anime, kterou navic tvurci nedegradovali natahovanim a fillery. Charaktery jsou propracovane a nikoli jednorozmerne. Grafika a smysl pro detail je na dobre urovni a i kdyz se misty muze zdat jednoducha sou tam i nektere fantasticke zabery. Kapitola z jineho sveta je hudebni stranka. To co Yoko Kano a Seatbelts pro serial odvedli casto zahambuje A-ckovou holywoodskou produkci - tim je mysleno hlavne to jak hudebni podkres ladi s obrazem/dejem - fantasticka je treba [trochu SPOILER! ]Call me, call me z epizody Hard Luck Woman. Co se pristupnosti tyce: CB na rozdil od mnoha anime titulu neujizdi na zaberech skolacek z nizkych uhlu, nicmene je tu obcas pomerne graficke nasili (ale ne bezduvodne). Jedno z nej anime. ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Prvé diely série sú dosť dobré. Ale pokusy o humor, nudné pasáže a slabé miesta sa tam nájdu. Akonáhle ale zobrali na palubu Eda, tak celý seriál išiel do sračiek. Dievčisko urobilo z toho frašku a nesie veľký podiel na zlom hodnotení. Niečo tak hlúpe a otravné sa len tak nevidí. Finále je dosť vydarené, ale samo o sebe to nezachráni. Ak mala toto byť akože badass cool vec tak som asi debil ja. Raz za čas je tu dobrá hláška, póza alebo akcia. Ale seriál to vždy zabije sebezhovaďovaním. 3.5* za seriál mínus 1* za najebnutejšiu postavu akú som videl za poslednú dobu. Výsledok 2.5*. Nič moc. ()

AngelLucy 

všechny recenze uživatele

"Rozumnět si beze slov" je část jednoho mého oblíbeného přísloví, které na tohle anime dost sedí. Díky němu je také tak neobyčejné. Nesmím však zapomenout ani na jeho originalitu hudební kulisy, kde často zaslechnete prvky různých žánrů jazzu, ale také sem tam zazní i tóny harmoniky na připomenutí, že je to opravdu westernové sci-fi. Epizodický děj se ve většině anime brzy omrzí, ale K.B. se neunavil ani po deseti dílech, kde sršil neustále novými a novějšími nápady. Střídá vážné, až úvahové díly, někdy plné nostalgie, s nevyřízenými účty, ale i s amnesií ovlivňující jednu z postav... se střeštěnými epizodami, které jsou plné vtipných dvojsmyslů, narážek, gest a nezapomenutelných hlášek. - Přibližují vám tak postavy netypickým způsobem, kdy rozlišují jednotlivé charaktery výraznou osobitostí. Když jsou však spolu, nehádají se tak často, jak byste si mohli myslet. Dokáží být totiž empatičtí i tolerantní vůči sobě navzájem. Díky jeho jedinečnosti mu dávám 5, bohužel slabších kvůli konkrétní chvíli, která mě velice zklamala, víc vám ale už nechci spoilerovat.. :) ()

Galerie (525)

Zajímavosti (20)

  • 24. epizoda nekončí heslem: "See you cowboy" či: "To be continued", ale: "See you cowgirl". To proto, že tento díl byl věnován právě ženám. (P. J. D.)
  • Ruční zbraň Jeta Blacka je Walther P99. Fayina ruční zbraň je typ Glock 30. 45. (Natami)
  • Trojice starochů (Antonio, Carlos a Jobim), je ve skutečnosti odkazem a poctou populárnímu brazilskému skladateli a muzikantovi Antonio Carlos Jobim. (P. J. D.)

Související novinky

Kovboj Bebop míří na Netflix

Kovboj Bebop míří na Netflix

29.11.2018

Streamovací gigant Netflix oznámil novou desetidílnou hranou sérii slavné japonské anime ságy Kovboj Bebop. Kultovní vesmírný western bude Netflix produkovat společně s Tomorrow Studios a kreativně… (více)

Reklama

Reklama