Reklama

Reklama

Malcolm a Marie

  • USA Malcolm & Marie (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Filmař Malcolm (John David Washington) a jeho přítelkyně Marie (Zendaya) se po premiéře filmu vrátí domů a očekávají reakce kritiků. Jenže v průběhu večera začnou vyplouvat na povrch tajemství jejich vztahu a jejich láska projde tvrdou zkouškou. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu je to geniální, nicméně na tu druhou nechcete být po zhlédnutí tohoto nikdy ve vztahu. Tedy, pokud jste taky tak trochu psycho. Je tady krásně vidět, jak je člověk sobecký a potřebuje uznání. John a Zendaya předvedli oba super výkony, i když ona o něco lepší a uvěřitelnější. Ale má to taky dost nedostatků, nicméně pokud od toho moc nečekáte, tak zklamaní nebudete. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Pre mňa "Malcolm & Marie pôsobí ako film zo života. Ako keď sa pár dokáže niekoľko hodín hádať ohľadom niečoho, čo je možno v jadre maličkosť, no v skutočnosti má veľmi veľký význam. A nech to znie akokoľvek hlúpo, väčšina hádok takých skutočne je. A záleží na tom, ako dlho v nich vieme zotrvať, ako sa snažíme argumentovať a istým spôsobom možno aj ako veľmi toho druhého v tom momente chceme zraniť. Pretože v takom stave si často ani nemusíme uvedomiť, že povieme niečo, čo by sme normálne ani povedať nechceli, lebo už zachádzame do celkom krutých urážok alebo poznámok, no v tom momente použijeme proste všetko čo máme. A nad ostatným nepremýšľame. A potom príde moment, kedy si už myslíme, že je to za nami a všetko je v poriadku, no človek si to spojí zrazu s niečím iným a pokračujeme ďalej. Musím priznať, že tie dialógy, ktoré sa tu vedú (alebo miestami dokonca aj monológy) sú vynikajúce a majú charakter. Pri filme som sa rozhodne nenudil. To mu musím uznať. Rovnako kamera vo filme je vynikajúca. Hudba je skvelá a vie miestami dosť dotvoriť atmosféru. Okrem toho pochválim aj Johna Davida Washingtona za jeho výbuch keď si prečíta kritiku na svoj film. Postupne som už akosi nechápal čo hovoril, no bolo to tak fascinujúce a vtipné zároveň. Keď sa niekto rozčuľuje na niekoho iného, tak je to vždy vtipný pohľad. Bolí to len v prípade, ak je ten hnev adresovaný vám. A film to dobre zachytáva. Možno by mi miestami bolo bližšie keby sme sa tak nemotali v kruhoch, no taký je život. Nenudilo ma to. Pre mňa dobre spracovaný film. No musíte mať radi veľké konverzačky. Hodnotenie: A- ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

konverzačka,která se, jak už tu bylo několikrát popsáno, celou dobu motá v kruhu hádka-usmíření-hádka-usmíření a chvílemi je to lehce ubíjející.Přesto ale u mě nakonec převládá pocit,že mě tohle divadýlko bavilo sledovat a ty nedostatky dokážu s klidným srdcem přejít.Velkým plusem je hezká kamera a samozřejmě oba dva herci,kteří tuhle kulometnou dialogovou smršť ustáli se ctí...70% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch sobeckých filmů (podpořený černobílou paletou), který si zřejmě Sam Levinson potřeboval natočit, ale kromě něj to nikomu dalšímu nic moc nepřinese. Washington se Zendayou to samozřejmě hodně herecky táhnou, vlastně jsem se nenudil, ale že by mi to něco dalo, to říct nemůžu a nevím, komu bych to doporučil jako oddechovku na večer. Ale sošky by se hrnout mohly...60% ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Že se nakonec dostanou k meritu věci a smířlivé katarzi, hodně vymazává nekomfortní dojem z ukřičeného vztahového či „intelektuálského“ hádání často o ničem, kdy se zjevně milující osoby opakovaně urážejí a vytahují podpásovky s cílem ublížit… zatímco divák přemýšlí, proč tolik vyhroceně a nejsou-li to jen přecitlivělé primadony, které si jeho „voyerskou“ účast u nich doma (na komorním divadle) nezaslouží. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • V originálním znění zazní ve filmu 289 různých variant slovíčka „fuck“. (ArsenalEagle)
  • Celý film byl natočen černobíle. (rafix)

Reklama

Reklama