Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jack Quinn je nejlepším protiteroristickým agentem na světě. Přesto chce odejít do výslužby, aby se mohl věnovat manželce a synovi, který se jim zanedlouho narodí. Jeho poslední misí má být likvidace chladnokrevného teroristy Stavrose. V osudovém momentu Jack zaváhá a nestiskne spoušť, protože ani ten největší padouch si nezaslouží zemřít ve chvíli, kdy objímá v náručí svého malého synka. O zlomek vteřiny už je pozdě. Stavros s instinkty predátora zlikviduje celý protiteroristický tým a sám Jack stěží vyvázne životem. Ovšem i Stavrosovy ztráty jsou těžké. Při divoké přestřelce přišel o život jeho syn. Když Jack znovu nabude vědomí, je už v "kolonii". Na ostrov, ztracený uprostřed oceánu jsou deportováni tajní agenti, kteří sice selhali, ale jsou natolik cenní, že by byla škoda je zlikvidovat. s pomocí nejmodernější techniky tu analyzují teroristické útoky z celého světa. Stavros o "kolonii" ví a tak Jack jednoho dne najde na obrazovce svého monitoru šifrovaný vzkaz. Mám tvoji ženu a syna! Jack musí uprchnout z neprodyšně střežené "kolonie" a bojovat s pomstychtivým Stavrosem o životy svých nejbližších. Bez Yaze, překupníka zbraní se smyslem pro humor a dobrým srdcem, by se daleko nedostal... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (250)

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Nadupany akcnak, v ktorom aj Jean Claude dokazuje,ze to vie v novom prostredi plnom technologii. S Denisom Rodmanom im to spolu ide vyborne. Prevelika skoda,ze v naslednych rokoch majster Van Damme prepadol do hlbin beckovoceckovych kravin,ktore sa mu nepodarilo zmazat ani nadpriemernym Wake of Death. Stale vsak verim v navrat majstra, aj ked asi zase o nieco vacsou hrcou na hlave. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Je to sice naprosto stupidní záležitost, ale Van Damme má tendenci tvářit se ve všech svých akčňácích smrtelně vážně. Těžko říci, zda ho zde k opaku dokopali scénaristé, či samotný režisér, ale funkční to kupodivu je. V kombinaci s naprosto protipólovým Mickey Rourkem, jehož charakter mám v jeho filmografii skoro nejraději, nelze jinak než průměr. Akci jsem už viděl lepší i ve filmografii Belgičana a technické serepetičky až zase tak nenadchnou. ()

Reklama

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Tak nám vybouchlo římské koloseum...No nežerte to. Akcí a nadsázkou nabitý a s náležitýn adrenalinem akčních scén nabušený film se zhasínající no spíš už dneska padlou hvězdou akčních filmů Van Dammem či Žánem jak jej někteří láskyplně nazývali. Výstřední parťák Rodman, starchnahánějící záporák Rourke a spousta obrazově zvukových vychytávek...Nikdy jsem ke skalním fanouškům belgického vývozního artiklu nepatřil, ale u téhle "ujetosti" jsem se bavil... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

To mi byla panejo jízda. s JCVD jedna z nejlepších, jenže když se podívám na tu sortu herců začnu přemýšlet nad jednou věcí, na kterou bych docela rád znal od Van Damma odpověď. Přesto, že natočil tuhle solidní akční jízdu, kde se na konci solidně zničí starobylé koloseum,je dost možné, že si občas i před natáčením van Damme s Rodmanem a Mickeyem šlehnul něco na posilnění ne? Proč nakonec ne, v tý době přece všichni tři fetovali o sto šest. Takže mě to ohledně tohodle filmu zaráží o to víc. Protože rok na to Van Damme natočí ještě Kontraband a pak jde na dlouhou dobu do sraček. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Dokážeš s tým zastreliť chlapa na dvesto metrov?“ – „S týmto odstrelím vtáka kolibríkovi.“ Úžasný bordel. V polovici 90. rokov zažil Hollywood vlnu ázijských prisťahovalcov, pretože dovtedy „slobodný“ Hongkong, Mekka akčného žánru, prešiel pod komunistickú správu Číny a to sa im nepáčilo. Mysleli si, že budú cenzurovaní a tak odišli do USA. Vďaka tomu "zrazu" uprostred Hollywoodu nakrúcali svoje hity John Woo (TVÁR TOHO DRUHÉHO), Chow Yun-Fat (VOJNA POLICAJTOV), Jackie Chan (RUŠNÁ HODINA), či Jet Li (SMRTONOSNÁ ZBRAŇ 4). Ich špecifický prístup k akčnému žánru následne infikoval i samotných Američanov (BLADE, MATRIX). DOUBLE TEAM je ďalšou (po drsnej wooovke ŽIVÝ TERČ) spoluprácou belgickej karate pumy JCVD s jeho obľúbenými ázijskými tvorcami, konkrétne s producentom Mosheom Diamantom a režisérom Tsui Harkom. S posledne menovaným sa neskôr stretli ešte na KONTRABANTE, ale to už bolo príliš besné aj na mňa. V DOUBLE TEAM je však celkové „bláznovstvo“ naočkované v správnom pomere vážna tragika a uveriteľné emócie verzus „halušky“ typu automat na Coca-Colu (alebo Van Damme v parochni na splašenom koňskom záprahu). Hoci sa to nezdá, ak má byť akčný film dobrý, nepotrebuje ani tak gigantický rozpočet, ale skôr šikovný scenár. A ten v DOUBLE TEAM je úžasný. Ešte diváka ani nezačne nudiť zábavný park a už prichádza osobná zápletka s mŕtvym 6-ročným (!) synom a tehotnou manželkou. Náhle snímka mení tempo a nastáva dlhá pasáž z Kolónie (v prvej verzii scenára mala podstatne väčší priestor), čo je skutočne originálny nápad... aby následne Hark nečakane preradil k buddy movie, kde sa Van Damme ukážkovo zráža s nádherne nehereckým a kontroverzným basketbalistom Dennisom Rodmanom („Si horší, ako môj kaderník.“). Nemáte šancu sa nudiť. Beztak maličká šanca na nudu sa ešte zníži s príchodom tigra, kyber-mníchov, parašutizmu, Kolosea (!), lebkou namiesto rozbušky, bitkou v hoteli a bitkou v taxíku. Niekedy sa pristihnete, ako na plátno valíte oči a nechápete, či si z vás niekto robí srandu, alebo to myslel vážne. Zábava je to každopádne veľká. Plus Mickey Rourke ako titulný svalnatý zlosyn. Diváci si však film zrejme vychutnali skôr až na VHS, v kinách veľký úspech napriek fajn recenziám neslávil, pri rozpočte 30 miliónov ich na celom svete zarobil len 36. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (12)

  • Filmem si protagonisté Van Damme a Rodman "vysloužili" několik ocenění Zlatou malinou. Rodman si připsal cenu za nejhorší novou hvězdu a nejhorší herec ve vedlejší roli. Společně pak získali cenu za nejhorší herecký pár. (Eldrick)

Reklama

Reklama