Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V 50-tych rokoch, sa odohral v sicílskej dedine príbeh nenaplnenej lásky. Miranda a Corrado, hoci sa veľmi milovali, nemohli sa zosobášiť. Ich rodiny sa nenávideli. Aby sa tehotná Miranda vyhla potupe – opustila domovinu. Odišla do Argentíny. Jej dcérku Isabelu adoptovala bohatá pani Guerrero. Corrado bol prenasledovaný Mirandinou rodinou a rovnako opustil rodnú Sicíliu. Jeho cieľom bola juhoamerická Argentína. Tu sa oženil s Mercedes a desať rokov po narodení jeho prvej dcéry Isabely prichádza na svet jeho druhá dcéra Manuela. Prítomnosť: Isabela spoznáva svoju pravú matku, Mirandu, ale nedokáže to prijať. Napriek tomu dá na jej radu a vydá sa za boháča Fernanda Salinasa. Osudy dvoch nevlastných sestier sa ale stretnú. Isabela, po tom čo sa jej auto zrúti do rieky a nastane zlá identifikácia tieľ, je vyhlásená za mŕtvu. Má navždy poškodenú tvár. Jej miesto v rodine prebrá Manuela. Fernando si ju vyvolil lebo sa veľmi podobala na jeho prvú ženu. Zohavená Isabela je odhodlaná za pomoci svojej vlastnej matky Mirandy spraviť Manuele zo života peklo. (baruss)

(více)

Recenze (146)

Martin741 odpad!

všechny recenze uživatele

Dnes je taka moda tuna na csfd nadavat na normalizacne serialy ako 30 pripadu majora Zemana, Zenu Za Pultem, Okres na Severu a Muz na radnici, aj ked to boli dobre normalizacne serialy, ktore urcite rad kuknem zas a znovu. Manuela je krasny dokaz toho, ze skutocny hnoj do byvaleho Ceskoslovenska pricvalal az po 17. 11. 1989. Vykal, smer zumpa : 0 % ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

"Vy, Manuelo?""Nechci ho. Ani tu jeho vilu s vodotryskem. Stačí mi malý pokojíček, s někým, kdo mě bude mít rád.""Obávám se, že nejsem ten, koho hledáš. Mám vilu na Ořechovce...""Já vím, já jsem tě viděla, jak jsi se vracel pro tu tříkolku..." Tak podle jistého nejmenovaného zdrohje, se prý právě tato situace ze známého českého filmu prý stala podnětem k natočení tohoto telenovelového díla.***(2.10.2010) ()

Reklama

MM_Ramone odpad!

všechny recenze uživatele

"Manuela" bola jedným z prvých priekopníkov nekonečných televíznych telenoviel, ktoré sa začiatkom deväťdesiatych rokov minulého storočia začali objavovať na obrazovkách českých a slovenských TV staníc. Bolo to niečo nové a našlo si to množstvo divákov, ktorí to s nadšením sledovali. Táto taliansko-argentínska dramatická romanca sa tešila tiež veľkej popularite. Ono to bolo v podstate celkom fajn. V  porovnaní so súčastnými telenovelami z Turecka, ktoré svojou skrytou islámistickou propagandou zamorili programovú štruktúru súkromných slovenských televízií, to bolo neškodné. No z uhla pohľadu filmovej, technickej, scenáristickej a hereckej kvality to bol tiež jasný odpad! ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Hodnotím dnes a z pozice tehdy u nás ještě pomalu neznámého výrazu a pojmu "telenovela". Myslím si že v tu dobu tyto slaďáky na pokračování ještě asi málokdo odsuzoval tak jako dnes. Všeobecně se to tenkrát dokonce i líbilo, protože nejen že byla jedna z prvních vysílaných tady u nás, ale také proto že měla alespoň nějaký ten děj. Ano, byla jedna z prvních a tehdy ještě tolik jako dnes neunavujících. Bylo to sice něco nového na našich obrazovkách, ale po technické, filmařské a trochu i herecké stránce samozřejmě tvrdý podprůměr. Hodnotím 3*. Ano, jen proto že byla první a také z určité nostalgie, kterou mi už nikdo nevezme a ani ji už nevrátí. Musím se sám sobě jako filmovému fajnšmejkrovi zároveň omluvit, ale jinak to nejde. Ostatní pokud jsem už náhodou nějakou viděl, už jsou pro mě vesměs jen čirý odpad! ()

Trellíno odpad!

všechny recenze uživatele

Je to už skoro deset let, ale stejně si pamatuju, jak nás touhle sra.... mučila každej den na základce češtinářka. Tenkrát nám to bylo jedno, místo hodiny jsme dělali bordel. Ale ted už bych si i radši napsal nějakej ten diktát místo sledování tohoto veledíla, který odstartoval u nás bohužel velice populární vlnu telenovel. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (5)

  • Telenovela má 2 verze, italskou a argentinskou. Zatímco argentinská verze má 228 dílů, verze italská má dílů 195, je kratší a v závěru se liší i dějem. (Sir_Mac)
  • Telenovela Manuela má několik dvojrolí. Grecia Colmenares ztvárnila Manuelu Verezzovou a Isabelu Guerrerovou,
    Gabriel Corrado ztvárnil Rodolfa Verezzu a Rudyho Verezzu - otce a syna, Vita Escardó ztvárnila Isabelu Guerrerovou, později Salinasovou, od epizody 86 do epizody 165. Od epizody 166 Vita Escardó ztvárňuje uprchlou vražedkyni, která se za Isabelu Guerrerovou pouze vydává. (Sir_Mac)
  • Pro hlavní představitelku Grecii Colmenares to byl již třináctý seriál. (M.B)

Reklama

Reklama