Reklama

Reklama

Pan Halpern a pan Johnson

(divadelní záznam)

Obsahy(1)

František NěmecPetr Kostka v rolích mužů, kteří milovali jednu ženu. Představení Divadla Ungelt, které slaví 25 let existence... U čerstvého hrobu ženy na jednom newyorském hřbitově se sejdou dva muži. Neznají se. Tedy jeden toho druhého nezná. Ukáže se, že oba přišli uctít památku pochované. Psychologickou komedii Pan Halpern a pan Johson Lionela Goldsteina uvedlo pražské Divadlo Ungelt v roce 2014 v režii Ladislava Smočka. Ten si do obou rolí obsadil vynikající herce Františka Němce a Petra Kostku. Protože pro takový typ herců byla také napsána. S velkou hereckou i lidskou zkušeností. Ostatně při londýnské premiéře v ní vytvořil svoji poslední roli Sir Laurence Olivier. (Česká televize)

(více)

Recenze (13)

stalag 

všechny recenze uživatele

Taková jedna obyčejná hra o životě. Milostný trojúhelník: dvě skvěle vybroušené mužské postavy a osudová žena, o níž se jen mluví, která je za tím vším… Výborná dramaturgie, jak je v Ungeltu zvykem. Smočkova jemná a přece sebevědomá režie a na jevišti dva zkušení TALENTI, kteří baví, dojímají, inspirují. Pro vděčné publikum předvádějí, jak s přirozenou lehkostí správně dýchat, artikulovat a nahrávat si s milimetrovou přesností a milisekundovým timingem. Když se to umí, divadlo je vždycky zázrak! A pan Brichcín jej dokázal zachytit. Čím víckrát to vidíte, tím víc si to užíváte. Nádhera! ()

Amonasr 

všechny recenze uživatele

Inteligentní konverzační humor v podání dvou skvělých herců - stejně příjemný zážitek přímo na divadle jako z televizního záznamu. Při druhém sledování jsem si mohl ještě víc vychutnat, jak mistrovsky a nenásilně vtipně jsou vystavěny dialogy a s jak osobitou psychologickou drobnokresbou je dokáží podat opravdu špičkoví herci, kterým ani pokročilý věk nic na jejich umění ještě neubral. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Divadlo Ungelt mám moc ráda už spoustu let, je pro mě zárukou kvality a tady se mi sešlo vše, pro co mám slabost.. Krásná komorní konverzační záležitost, výborný František Němec a fantastický Petr Kostka, příběh je to hořkosladký, od smíchu k slzám a pak zpátky ze slz do smíchu.. Měla jsem to štěstí vidět oba pány herce naživo na prknech, ta nádherná vzpomínka znovu ožila a já jsem si to dnes večer vychutnala na 100%, ode mne plný počet s úctou, obdivem a upřímným poděkováním.. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Výborné výkony obou herců a jejich vyzrálé herectví a zkušenost v jednom. Jde o životě na pokraji smrti a stáří. Vzpomínání na to co bylo a co být mohlo. Možná ještě zajímavější bude představení pro starší ročníky, které si uvědomí, že čas se chýlí ke konci. Pro nás ostatní by mělo být též k zamyšlení o životě, našich skutcích, o nás samotných. Možná některým lidem dojde, že času není mnoho a všechno strašně rychle uteče. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama