Reklama

Reklama

Pan Halpern a pan Johnson

(divadelní záznam)

Obsahy(1)

František NěmecPetr Kostka v rolích mužů, kteří milovali jednu ženu. Představení Divadla Ungelt, které slaví 25 let existence... U čerstvého hrobu ženy na jednom newyorském hřbitově se sejdou dva muži. Neznají se. Tedy jeden toho druhého nezná. Ukáže se, že oba přišli uctít památku pochované. Psychologickou komedii Pan Halpern a pan Johson Lionela Goldsteina uvedlo pražské Divadlo Ungelt v roce 2014 v režii Ladislava Smočka. Ten si do obou rolí obsadil vynikající herce Františka Němce a Petra Kostku. Protože pro takový typ herců byla také napsána. S velkou hereckou i lidskou zkušeností. Ostatně při londýnské premiéře v ní vytvořil svoji poslední roli Sir Laurence Olivier. (Česká televize)

(více)

Recenze (13)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Výborné výkony obou herců a jejich vyzrálé herectví a zkušenost v jednom. Jde o životě na pokraji smrti a stáří. Vzpomínání na to co bylo a co být mohlo. Možná ještě zajímavější bude představení pro starší ročníky, které si uvědomí, že čas se chýlí ke konci. Pro nás ostatní by mělo být též k zamyšlení o životě, našich skutcích, o nás samotných. Možná některým lidem dojde, že času není mnoho a všechno strašně rychle uteče. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Němcovo herectví se léty propracovalo k dokonalému timingu, takže je nejen rovnocenným partnerem Petra Kostky, dokonce je i o chloupek lepší. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Divadlo Ungelt mám moc ráda už spoustu let, je pro mě zárukou kvality a tady se mi sešlo vše, pro co mám slabost.. Krásná komorní konverzační záležitost, výborný František Němec a fantastický Petr Kostka, příběh je to hořkosladký, od smíchu k slzám a pak zpátky ze slz do smíchu.. Měla jsem to štěstí vidět oba pány herce naživo na prknech, ta nádherná vzpomínka znovu ožila a já jsem si to dnes večer vychutnala na 100%, ode mne plný počet s úctou, obdivem a upřímným poděkováním.. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Dojemná a současně vtipná tragikomedie o zrodu jednoho nečekaného přátelství s názvem Pan Halpern a pan Johnson je takovou malou přehlídkou ryzího čistého herectví v nezaměnitelném podání úctyhodných pánů Petra Kostky a Františka Němce. (80%) ()

stalag 

všechny recenze uživatele

Taková jedna obyčejná hra o životě. Milostný trojúhelník: dvě skvěle vybroušené mužské postavy a osudová žena, o níž se jen mluví, která je za tím vším… Výborná dramaturgie, jak je v Ungeltu zvykem. Smočkova jemná a přece sebevědomá režie a na jevišti dva zkušení TALENTI, kteří baví, dojímají, inspirují. Pro vděčné publikum předvádějí, jak s přirozenou lehkostí správně dýchat, artikulovat a nahrávat si s milimetrovou přesností a milisekundovým timingem. Když se to umí, divadlo je vždycky zázrak! A pan Brichcín jej dokázal zachytit. Čím víckrát to vidíte, tím víc si to užíváte. Nádhera! ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Díky přesné režii a především Mistrům hercům, jimž je rozumět každé slovo, jde do zážitek dokonalosti. (až 90%) ()

Amonasr 

všechny recenze uživatele

Inteligentní konverzační humor v podání dvou skvělých herců - stejně příjemný zážitek přímo na divadle jako z televizního záznamu. Při druhém sledování jsem si mohl ještě víc vychutnat, jak mistrovsky a nenásilně vtipně jsou vystavěny dialogy a s jak osobitou psychologickou drobnokresbou je dokáží podat opravdu špičkoví herci, kterým ani pokročilý věk nic na jejich umění ještě neubral. ()

kokofek 

všechny recenze uživatele

Herecký koncert obou pánů herců. Nevím jestli je to jen můj dojem,ale zdá se mi, že se dnes ztrácí takový způsob mluvy,který lahodí mému sluchu. Možná je to tím,že zemřela Libuše Havelková. Nebo nevím. ()

Reklama

Reklama