Reklama

Reklama

Meandr

(festivalový název)
Trailer 1

Obsahy(1)

Lisa (Gaia Weiss) se probudí v podivné trubici plné smrtících pastí. Její jedinou možností je jít dál. Ale není jasné, jak daleko se může dostat. (JasonCZ)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (114)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Začínám pomalu ale jistě těmto neokoukaným žánrovkám ze země galského kohouta přicházet na chuť. Již Kyslík z tohoto roku se zařadil na vysoké příčky, no a Méandre mě oslovil stejně tak. Hlavní hrdinka ztvárněná Gaiou Weiss neskutečně sympatická, z pozice diváka jsem jí držel všechny čtyři palce, aby všechny nástrahy překonala v plném zdraví. Bavila mě hra se světly (kombinace červené, žluté, modré). Jednotlivé druhy pastiček (scény pod vodou, kremace či roztočená turbína) skvěle zvolené, tady si člověk hned vzpomene na Saw (Kostku ještě musím dohnat :D). Plus se zde najde pár nepříjemných scén (celý film se nese v tomto duchu, to jo, hudba se vám zažírá hluboko pod kůži, ale ten "zombie", tam se mi nejvíce tajil dech). I brutálnější momentky se dostaví. Menší problém mám s nedořečeností na konci, tam to tvůrci asi nechtěli moc vymýšlet, tak to nechali na nás, ať si to domyslíme. I tak ale nemohu jít pod 8/10. Paráda ()

SHI-SHA 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě se nabízí srovnání s Kostkou (The Cube), záplatka je velice podobná. Mám ovšem pro podobné typy filmů slabost, takže vždy ocením trochu jiné uchopení tématu, čehož se mi v případě Méandre rozhodně dostalo. Bylo to napínavé, skličující, intenzivně klaustrofobické, skvěle natočené a závěr sice může někomu nesednout, já ovšem nemám výhrad. ()

Reklama

Anet21 

všechny recenze uživatele

⚪Spoileríky.⚪Pre klaustrofobikov to určite horor bude, pre ostatných skôr sci-fi thriller, ale občas pohrávajúci sa s absurdnou drámou - chlapa zožehne teplo ako z kremačnej pece, ale za chvíľku sa objaví, obhorený, ale v pohode lezúci. Hmm. Dobré sci-fi.⚪Hlavná herečka si ide vlastnú one-woman show, ale v závere vám ani nezáleží na tom, čo sa s ňou stane. Aj dizajn nástrah je celkom divný, úzky tunel, tunel s drôtom, tunel s kyselinou, ktorý sa dá ale ľahko preliezť tak, aby ste sa jej vyhli, aj to, že sa ako hráč počítačovej videohry môžete vracať na miesta alebo celú cestu ísť odznova správnymi tunelmi je zvláštny scenáristický nápad, ktorí mimozemšťania by boli takýto dobrí, neviem, čiže aj akási ,,brutalita," či naturalistický pohľad na človeka vystaveného tlaku sa nedeje.⚪Keďže je absolútne nevysvetlené, prečo sa hrdinke deje to, čo sa jej deje a kam sa teda dostala v závere, celá interpretácia zostáva na divákovi, no zdá sa, že toto nie je nejakým geniálnym nápadom scenáristu, ale len z núdze cnosť, kedy už naozaj nevedel, čo s premisou a ako ju uzavrieť, aby dávala aspoň malý zmysel. Lebo inak zmysel nedáva. A väčšina teórií je vlastne len nadinterpretácia divákov, ktorí sú ale v tomto bode vynaliezavejší a múdrejší ako samotný scenárista.⚪ ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Ženská se chce zabít a potká řidiče ten ji slíbí , že ji kamsi sveze a po cestě ji chce zabít (nevím proč a nevysvětlí se to). Pak se probudí v labyrintu plném mrtvol a později ji tam nahání jeden mutantík (kdo to je co to je jak se tam vzal nevíme a nezjistíme). 3/4 filmu je parádní ženská prochází pasti, které ji můžou zabít pak to jde, ale do kopru přijde mě, že si režisér řekl, že ve stylu Ajova Kyslíku (ano vím, že vznikl později)  tam hodí debilní konec co zde absolutně nepasuje a je jak se říká z prdele vytažené v nouzovém režimu. Chtěl jsem dat 80 procent za ten konec , ale stahuji hvězdu dole. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Jeden z najnapínavejších hororov tohto pomerne nevýrazného roka, pri ktorom som si uvedomil, že preliezanie takýchto úzkych tunelov nie je nič pre mňa (možno mám klaustrofóbiu aj ja a ani o tom neviem). Najmä keď ma niečo môže každou minútou rozpučiť, rozštvrtiť alebo spáliť. No sexi hlavná hrdinka s prehľadom zvláda prenasledovanie zombíkom, vodné a kyselinové pasce, preliezanie ostnatými drôtmi a mnoho ďalších prekvapení, ktoré nám tvorcovia tejto francúzskej kvalitky ponúkajú. Záver neoslovil ani mňa (dokonca som ho už videl v podobnom, hoci o niečo menej kvalitnom horore), ale 95% filmu je neskutočných. Len tak ďalej Francúzsko. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení začalo 18. listopadu 2019 a trvalo 33 dní, natáčelo se v pařížském regionu. (bianci)

Reklama

Reklama