Reklama

Reklama

Anatomie pekla

  • Francie Anatomie de l'enfer (více)

Obsahy(1)

Ona je dívka. Je krásná. Přesto ji ignorují. Na záchodech klubu si pořeže zápěstí. A tak se poznali. Jemu se ženy nelíbí, ona mu zaplatí, aby se na ni díval, jak ona říká: "Z úhlu, ze kterého by ji nikdy nikdo neměl vidět". "Bude to něco stát" říká on. Čtyři noci. V domě uprostřed ničeho. Čtyři noci na to, aby konfrontovali jeden druhého. Čtyři noci ke konfrontaci nevyslovitelného, k vyjádření toho, co nesmí být ukázáno: onoho tajemství. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (120)

Smok odpad!

všechny recenze uživatele

Netreba hľadať umenie tam, kde sú len sračky. Čo je umelecké na oblizovaní menštruačnej krvi a iných vecí, neviem, ale mne sa z toho dvíha kufor. A Roccov zdrvujúci dramatický herecký výkon radšej nekomentujem. Nabudúce sa na neho teším napríklad v roli charizmatického vodcu povstaleckých vojsk v Burkina Faso. Je proste škoda nevyužiť taký neobjavený herecký potenciál. ()

selfesteem odpad!

všechny recenze uživatele

Ono to pomalu začíná vypadat, že erotické a rádoby "šokující" filmy u mě moc nebodují, ale ono to má svůj důvod. Ten film musí mít nějakou myšlenku, musí mě zasáhnout a zanechat ve mně pocit, že o něm musím přemýšlet. Například Snílci, Poslední tango v Paříži, Pianistka, Zvrácený, Buzíci - tyto filmy, přestože byly v jistých ohledech hodně odvážné, mně rozhodně daly víc než Anatomie pekla. I když je Amira Casar opravdu nádherná ženská a u Rocca Siffrediho mi vůbec nevadil jeho herecký projev (přiznám se, že neznám mnoho jeho filmů, kterými si vydělává :)), já prostě nemůžu s účastí a pochopením sledovat navzájem si ubližující dva tvory, jejichž představa o sexualitě se v mnohém odlišuje. Pohnutka ženy, na základě které se snaží prapodivným a občas nechutným způsobem dokázat, aby muž pochopil ženský prvek v tomto světě a vybere si k tomuto"mučení" homosexuála pro mě představuje skutečné peklo a zárověň i sadimus nejvyššího stupně. Vůbec z feministického pohledu na svět je mi občas trochu nevolno, protože já pro muže chci všechno, jen ne mu ubližovat :). Po destrukci nebohého ptáčátka jsem tento film dokoukala jen se sebezapřením a bohužel nebo bohudík si nepamatuji konec. Asi jsem to celé už vytěsnila a nemíním se k tomu vracet. Ono je asi někdy opravdu lepší jen o tom číst než se na to všechno dívat. Jsem asi slaboch, ale raději strávím večer v přítomnosti kvalitních filmů z Erotic City než abych znovu přivírala oči a zároveň se snažila neposlouchat bláboly obsažené v tomto "veledíle". ()

Reklama

PanthercOY 

všechny recenze uživatele

Udelal jsem si zrychlenou versi, neb thema to pro me neni šokantní a tak nepotrebuji dlouhe plochy na rozmyslenou - dialogy jsem videl vsechny. Herecky vykon hl.hrdiny byl jediym rusivym elementem a rejža to nespravila (druha slabina). Dal bych za 3 jakoz to prijemny film na pátečni vecer, jenze tvari v tvar do nebe volajici stupidite mistnich, kt jsou schopni davat odpad nebo 1* jenom proto, ze je maminka naucila co je E-E, ... Tento film splnil ucel - slapnul na kuri oko idiotum a pro ty, kteri vladnou cistou mysli, je pozvankou k precteni knihy, kt tusim uz bude stat za to. Antimachismu zdar! ()

UncleG

všechny recenze uživatele

Přestože jsem nebyl schopen dokoukat tenhle antiblockbuster do konce, nedá se mu upřít určitá kvalita. Jakákoli kloudná myšlenka by se z toho sice nedala vykoukat ani Hubbelovým teleskopem, na druhou stranu, nejde o podívanou, která by se chtěla komukoli zavděčit a určité konkrétní obrazy v člověku zůstanou hodně dlouho. Pro někoho možná umění, pro někoho 80 minut nechutýho sexu proloženýho bezpříkladně nesmyslným pindáním... no a pro mě jednoduše véééélikánská nuda, kterou by zachránila leda skupinka veselých roztančených skřítků s malinkými roztmilounkými akordeonky. Asi po půl hodině jsem to vypnul, neboť jsem nabyl skálopevného přesvědčení, že skřítci nedorazí. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

Moc to tedy nechápu, bylo dost tristní, vidět nejlepšího evropského porno hřebce s přiblblým výrazem oduševnělého 4% borce .. a na víc, vždyť Catherine Breillat měla ve svém uměleckém životě v minulosti úžasnou možnost se profesně přiučit u takového mistra jako byl Bernardo Bertolucci, s kterým v roce 1972 úzce spolupracovala a přesto vypustí do světa něco takového .. hmm .. nejblíže bude asi : _ Crocuta _ … ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Amira Casar měla v erotických scénách svojí dablérku. (Indy21)
  • Režisérka Catherine Breillat napsala roli muže speciálně pro Rocca Siffrediho. (Cheeker)

Reklama

Reklama