Reklama

Reklama

Kokosy na sněhu

  • USA Cool Runnings (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jamajka je země slunce, tropického ovoce a rychlých sprintérů. Bohužel však při kvalifikaci na letní olympijské hry dojde k hromadnému pádu a naděje sportovců jsou na čtyři roky pohřbeny. Kupodivu se však objeví naděje v osobě obtloustlého amerického outsidera Irvinga, bývalého olympijského vítěze v jízdě na bobech. Pod jeho vedením se začnou pružní a opálení atleti v doslova neuvěřitelných a velmi komických podmínkách tropické země připravovat na Zimní olympijské hry. Nadšení je obrovské, peníze žádné a najít sponzora pro tak bláznivý podnik je skoro nemožné! Nakonec muzeální bob osedlaný čtveřicí prokřehlých sportovců stojí na startu olympijské bobové dráhy... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (659)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Pohodová devadesátková komedie ze slunečné Jamajky se sportovní zápletkou. Nemohu tvrdit, že bych se válel smíchy po zemi, ale celé to bylo takové milé, rodinné. Kucí byli sympatický a jejich trenér. Docela mne udivila ta barevná móda té doby. Člověk už to pomalu zapomněl. Jasně v Karibiku nosili všichni všechno barevné, ale i v té Kanadě pak zaujala ta šílená barevnost ohozů. No jo , vono je to taky od třiadevadesátýho k dnešku 29 let... Fůůů... Letí to. Takových filmů už dnes moc nen ía líbilo se mi i to poselství, že lecos jde když se chce. Ale musí se chtít hodně. Dávám za 3 polibky na vajíčko. * * * ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické 3* pohodová sportovní komedie, jejichž předlohou byly skutečné události, které si osobně pamatuju z televizní obrazovky, když jsem ještě sledoval olympiádu. Sice je to evidentně přiměřeně přikrášleno, aby dokázala celou dobu bavit, ale v tomto případě mi to nevadilo. Takže ve výsledku hezké tři hvězdičky. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] - motto na závěr: a kokosy tu opravdu neuvidíte ;-) ()

Reklama

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

"Sanko, co to kouříš?" "Já nekouřim, já dejchám!" Nejprve sem chtěl brát Kokosy na sněhu jako průměrnou komedii s průměrným scénářem a průměrnou porcí humoru. Jenže když to vemu objektivně, máme tu neobvyklý příběh partičky černošských sprinterů vyjma Sanky jež vede na Jamajce svůj bar, která se snaží dokázat světu, že zimní sporty nejsou jen doménou bělochů. Dobrý scénář, který nakládá s humorem s rozvahou a nesnaží se za každou cenu drásat bránice diváků, herecké výkony jsou naprosto přesvědčivé a nejen známý John Candy, ale i ta partička Jamajčanů jsou skvělý. Někde se mi líbí ta moudra, zvlášť co se lidských snů týče, ale někde už jsou trochu mimo mísu. Závěr to spíš potvrzuje než vyvrací, i když ukazuje to, co se lecky zapomíná. že vítězství není všechno, ale sama účast si zaslouží uznání. Zkrátka velmi dobrá komedie, na kterou se dá dívat více než jednou, aniž by se omrzela. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Jednou obrovskou výhodou tohto príjemného filmíku je hlavne jeho originalita a vsadenie do atraktívneho prostredia, filmovo akosi tabuizovaného. Z úplných protikladov, ktoré sa ako dôsledok scenára vo filme dostávajú do kontaktu, vznikajú fakt úsmevné scénky stojace za povšimnutie. No a záveru nemôžem tiež nič vytknúť. 80%. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Moc směšné to tedy nebylo, ale v závěru se to pokoušelo zaútočit na divákovi emoce. Rovina, ve které nepříliš známí herci ze sebe nedělají šašky, filmu svědčí lépe, a vůbec je škoda, že Kokosy na sněhu jsou označovány za komedii, protože má evidentně na víc, ale tvůrci nenašli odvahu místo laciných fórků divákovi naservírovat serioznější pohled na sportovce, kteří sníh znali jen z vyprávění, ale přesto to dotáhli až na Olympiádu. 50% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (40)

  • V Calgary startovaly i další exotické týmy, a to z Tchaj-wanu, z Mexika nebo z Nizozemských Antil. (M.B)
  • Při slavnostním zahájení má Blitzer (John Candy) bílý kovbojský klobouk, tzv. Smithbilt, což je jeden ze znaků města Calgary, kde se ZOH XV v roce 1988 konaly. (Maulincio)
  • V severoamerických kinech film utržil 68,9 mil. amerických dolarů, celosvětově 154,9 mil. (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Hugh Jackman a skoky na lyžích

Hugh Jackman a skoky na lyžích

21.01.2015

Sportovních filmů nikdy nebyl nedostatek, jen málo z nich se ale věnuje zimním sportům. Hokejový zázrak, Kokosy na sněhu nebo Sjezdař s Robertem Redfordem teď ale nafasují dalšího celovečerního… (více)

Nick opět lovcem pokladů

Nick opět lovcem pokladů

04.08.2006

Rozdělaných a ohlášench projektů není v případě Nicolase Cage nikdy dost. Kromě práce na snímcích Kokosy na sněhu) a ve filmu se objeví všechny hvězdy z předešlého dílu od Harveyho Keitela přes… (více)

Reklama

Reklama