Reklama

Reklama

Kokosy na sněhu

  • USA Cool Runnings (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jamajka je země slunce, tropického ovoce a rychlých sprintérů. Bohužel však při kvalifikaci na letní olympijské hry dojde k hromadnému pádu a naděje sportovců jsou na čtyři roky pohřbeny. Kupodivu se však objeví naděje v osobě obtloustlého amerického outsidera Irvinga, bývalého olympijského vítěze v jízdě na bobech. Pod jeho vedením se začnou pružní a opálení atleti v doslova neuvěřitelných a velmi komických podmínkách tropické země připravovat na Zimní olympijské hry. Nadšení je obrovské, peníze žádné a najít sponzora pro tak bláznivý podnik je skoro nemožné! Nakonec muzeální bob osedlaný čtveřicí prokřehlých sportovců stojí na startu olympijské bobové dráhy... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (659)

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Těžko věřit tomu, že se na jedné olympiádě sešel jamajský tým bobistů i skokan na lyžích Orel Eddie. Po letech jsem si tak pustil i film o tomto zvláštním týmu a musím říct, že je to vcelku dobrá devadesátková komedie. Trenér se s kluky skvěle doplňuje a o humor je tak postaráno. Několikrát si ve filmu můžete všimnout paralely právě již se zmíněným Eddiem, kdy se posouvají regule, aby zabránili nástupu divoké karty na olympijské hry, ale takhle zkorumpované to zřejmě opravdu je. Jak ve filmu řekl samotný trenér, hry byly vždycky o reprezentaci své země. 80% ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické 3* pohodová sportovní komedie, jejichž předlohou byly skutečné události, které si osobně pamatuju z televizní obrazovky, když jsem ještě sledoval olympiádu. Sice je to evidentně přiměřeně přikrášleno, aby dokázala celou dobu bavit, ale v tomto případě mi to nevadilo. Takže ve výsledku hezké tři hvězdičky. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] - motto na závěr: a kokosy tu opravdu neuvidíte ;-) ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

V Calgary se teda děly věci. Magor Orel Eddie a k tomu jamajský čtyřbob. To, že nakonec díky trenérovi podváděli je jedno, protože se stejně vysypali, ale každopádně dali světu sportu jeden z nejzajímavějších příběhů vůbec. Zajímalo by mě, pro kolik z dnešních špičkových sprinterů Jamajky byli tito čtyři blázni inspirací. 70% ()

Adman 

všechny recenze uživatele

Myslím, že jde o jednu z nejpovedenějších komedií toho žánru. Co se mě týče, tak dojemný začátek (tréning a nepostup na LOH) i dojemný konec mi vůbec nevadí. Ba naopak. Někomu to může připadat přehnané, sentimentální a bůhví co ještě, ale já si myslím že klidně i v té nejvtipnější komedii bych neodsuzoval takto procítěný závěr. Je to sice komedie, ale má moc hezký příběh na to aby se řadila do béčkových komedií! Celé je to moc hezky zpracované. Sprinteři, trénují, kvalifikace na olympiádu, zklamání po nedokončení závodu. Ze sprinterů jsou nejlepší bobsité a už to jede. Trenéra se povedlo přemluvit aby trénoval vůbec první jamajský bob, tak jak bylo dříve jeho snem. Malý problém je ovšem v tom, že Jamajka jakožto tropická a exotická země v životě neviděla led a sníh. ("Problém je v tom Sanko, že ten bob pojede po ledě." Sanka:"Led"? "No.." Sanka:"Jako zima a led??" No...." "Jako zima, tučňáci, iglů, eskymáci a led??") Zajímavý je také fakt, že na začátku filmu, se snaží ti ještě sprinteři probojovat na Letní olympijské hry (atletika) a když se to nepovedlo, tak se snaží získat trenéra a všemu se rychle naučit aby se jest stihli dostat a úspěšně se kvalifikovat na Zimní olympijské hry :) (čtyřbob). Moc doporučuji! Jednoduché, uvolňující vtipné vtipy ("Když ti namaluju na hlavu čáru budeš vypadat ty jako pr*del." "Sanko..." "Coe?" "Seš mrtvej?" "Joo vole..." Nestyděl bych se dát ani plný počet. ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie, která spolu s Columbusovými zářezy provázela moje dětství. Skvělá, svižná, vtipná a taková...jamajská. Opravdu pohodový příběh plný dobrodružství a všechny postavy to mají na tělo krásně napsané, nade všemi samozřejmě trčí hlavně John Candy. Dojem sice kazí kýčovitý konec, ale ta pohodová atmosféra a kultovní hlášky to zase srovnávají. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (40)

  • Když Dereck (Leon) shání spozora pro jamajský bob, podle zadní stěny lze poznat, že bylo vše natočeno v jedné kanceláři s přestěhovaným nábytkem. (jirijost)
  • Po druhé jamajské závodní jízdě následuje noční záběr panoramatu Calgary, v němž lze vidět Bankers Hall, 197 metrů vysoký mrakodrap. Ten byl ale dokončen až v roce 1989, tedy rok po událostech z filmu. (Maulincio)
  • Při kvalifikaci na LOH hlásí ředitel, že jen čtyři nejlepší běžci budou reprezentanty. Do cíle ale doběhnou jen tři. (bali97)

Související novinky

Hugh Jackman a skoky na lyžích

Hugh Jackman a skoky na lyžích

21.01.2015

Sportovních filmů nikdy nebyl nedostatek, jen málo z nich se ale věnuje zimním sportům. Hokejový zázrak, Kokosy na sněhu nebo Sjezdař s Robertem Redfordem teď ale nafasují dalšího celovečerního… (více)

Nick opět lovcem pokladů

Nick opět lovcem pokladů

04.08.2006

Rozdělaných a ohlášench projektů není v případě Nicolase Cage nikdy dost. Kromě práce na snímcích Kokosy na sněhu) a ve filmu se objeví všechny hvězdy z předešlého dílu od Harveyho Keitela přes… (více)

Reklama

Reklama