Reklama

Reklama

Žít po svém

  • USA An Unfinished Life (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Jean má dceru Griff a žije s mužem jménem Gary, ale ten ji bije. Griff na ni naléhá, aby utekly, k čemuž se Jean odhodlá. Cestou se jim ale rozbije auto a Jean nezbývá nic jiného, než se vydat na venkov za dědečkem Griff. Einar žije na ranči a s ním tam žije i jeho kamarád Mitch, kterého zmrzačil medvěd, takže se o něj Einar stará. Einar na svém ranči Jean nechce, ale nakonec ji tam nechá kvůli Griff. Griff a Einar o sobě do teď nevěděli. Einar dává Jean za vinu smrt svého syna. Griffin zemřel při autonehodě, kterou způsobila Jean. Griff se nejdřív dědečka bojí, ale pak si k sobě najdou cestu. Einarovo chování k Jean se ale nijak nemění. Jean si ve městě našla práci jako servírka a až si vydělá dost peněz, chce s Griff odjet. Jean se také zapletla s místním šerifem. Crane je hodný a Jean ho možná trochu využívá i ke svojí ochraně. Jednoho dne se ve městě objeví Gary a Einar si všimne, že se potlouká i kolem ranče. Crane o všem ví, ale Jean zatím nic neřekl. Einar ale neváhá a Garyho z města vyžene. Ještě tu noc se ale Einar a Jean pohádají. I Jean sama se obviňuje ze smrti otce Griff. Následujícího dne Jean a Griff odcházejí bydlet k Nině, u které Jean pracuje. Griff se ale kousne a od Jean uteče k dědečkovi. Griff se sblížila i s Mitchem, kterého nyní nejvíc trápí, že medvěd, který ho zmrzačil, je držen v příšerné zoologické zahradě... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (323)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Další z řady rodinnejch dramat o tom, jak nějaký rozhádaný členové rodiny k sobě přes nejrůznější komplikace nakonec najdou cestu. Sice už podle ukázek jsem si řikal, že tohle asi nebude zrovna film podle mýho gusta, ale myslel jsem si, že když v tom hraje Robert Redford a Morgan Freeman, tak to snad úplná ztráta času nebude. No nebejt toho hvězdnýho obsazení, nemělo by to moc daleko blbostem z kanálu Hallmark. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Mne sa na Unfinished life a jeho tvorcoch a zúčastnených superhviezdnych hercoch páči, že aj napriek tomu, že asi všetci tušili o aký nenávratný projekt sa jedná, že do toho všetci išli. Určite by to bolo vhodnejšie natočiť ako malý nezávislý projekt za pár miliónov dolárov, ktorý by podporil Redford na svojom Sundance festivale, ale keď už si v tom chcel zahrať a točil to Halstrom svojim typickým "švěrákovským laskavým" spôsobom, ktorý pohladí na duši a ktorý sa nebojí ani vážnejších tém, tak si tento produkt veľmi radi vychutnáme aj v takejto podobe. Je od začiatku jasné, ako to celé skončí a bolo by aj nefér voči divákovi, ak by to skončilo inak, takže Unfinished life treba brať ako takú oddychovú jednohubku, ktorá zase tak veľa toho nerieši, ale je inteligentná a nemá potenciál dolovať z divákov falošné emócie a peniaze. Čiže je to film pomerne úprimný. ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Hallströmův silný osobitý rukopis bohužel v tomto případě slouží slabému scénáři. Poslední kovboj Robert Redford, mentor Morgan Freeman a tentokrát opravdu hrající Jennifer Lopez jsou silnými podpěrami i velice chatrným dialogům, ale celek je přeci jen na Hallströma až příliš přímočarý. Linie s medvědem je ovšem vynikající a její vyústění nejsilnějším okamžikem celého filmu. 3 a 1/2*... ()

k212 

všechny recenze uživatele

Obyčejně lidské ... toto spojení se mi prostě při sledování tohoto filmu vtíralo na mysl několikrát. Nenásilné, tiché, příjemné pokoukání. O lidech, o vině a odpuštění. Asi tak. Trochu nudné, to taky, asi díky nevtíravé režii Lasse Hallströma, řekla bych. Redford a Freeman jsou opravdu páni herci a poradí si i bez zbytečných slov, Jenifer Lopez a Josh Lucas se snaží, ale v porovnání s elitou ... jsou jen do počtu. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Nádhera, při které se člověk může donekonečna rozplývat. Buď při záběrech na nádhernou přírodu, v pasážích s dojemnou a uklidňující hudbou, při pohledu na Morgana a Redforda, kteří v každé společné scéně koncertují jako za mlada, ale i samotná Jennifer Lopez překvapivě vnáší do hry přesně to, co divák očekává. V dnešní konkurenci megalomenských velkofilmů působí dílo Lasse Hallströma skromně a nenápadně, jedná se však o jakýsi novodobý epos, u kterého je záhodno mít po svém boku někoho, koho máte rádi. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (10)

  • Snímek se první týden promítal v USA ve 753 kinech a tržby dosáhly 2 052 000 dolarů. (HOODY)
  • Jayne Dancose získala za snímek cenu Canadian Network of Make-up Artists za nejlepší makeup v celovečerním filmu. (imro)
  • 30-milionové, hvězdně obsazené drama vydělalo během prvních třech dnů promítání (9. – 11. 9. 2005) rovný milion ve 139 kinech. Celkový obrat v USA se vyšplhal na 8,5 milionu dolarů. (imro)

Reklama

Reklama