Reklama

Reklama

Žít po svém

  • USA An Unfinished Life (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Jean má dceru Griff a žije s mužem jménem Gary, ale ten ji bije. Griff na ni naléhá, aby utekly, k čemuž se Jean odhodlá. Cestou se jim ale rozbije auto a Jean nezbývá nic jiného, než se vydat na venkov za dědečkem Griff. Einar žije na ranči a s ním tam žije i jeho kamarád Mitch, kterého zmrzačil medvěd, takže se o něj Einar stará. Einar na svém ranči Jean nechce, ale nakonec ji tam nechá kvůli Griff. Griff a Einar o sobě do teď nevěděli. Einar dává Jean za vinu smrt svého syna. Griffin zemřel při autonehodě, kterou způsobila Jean. Griff se nejdřív dědečka bojí, ale pak si k sobě najdou cestu. Einarovo chování k Jean se ale nijak nemění. Jean si ve městě našla práci jako servírka a až si vydělá dost peněz, chce s Griff odjet. Jean se také zapletla s místním šerifem. Crane je hodný a Jean ho možná trochu využívá i ke svojí ochraně. Jednoho dne se ve městě objeví Gary a Einar si všimne, že se potlouká i kolem ranče. Crane o všem ví, ale Jean zatím nic neřekl. Einar ale neváhá a Garyho z města vyžene. Ještě tu noc se ale Einar a Jean pohádají. I Jean sama se obviňuje ze smrti otce Griff. Následujícího dne Jean a Griff odcházejí bydlet k Nině, u které Jean pracuje. Griff se ale kousne a od Jean uteče k dědečkovi. Griff se sblížila i s Mitchem, kterého nyní nejvíc trápí, že medvěd, který ho zmrzačil, je držen v příšerné zoologické zahradě... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (323)

Lima 

všechny recenze uživatele

Lasse Hallstrom tahle pozvolna plynoucí dramata prostě umí skvěle. Chtěl bych žít ve Wyomingu, chtěl bych být v 70-ti letech stejnej frajer jako Robert Redford, jen toho zuřivého grizzlyho bych si ve své blízkosti klidně odpustil :o) Jennifer Lopez má možná větší ego než svůj zadek, ale tady opět dokazuje, že když se vloží do rukou schopného režiséra, umí dobře zahrát a po boku dvou hereckých legend se neztratí. Ty dva - Freemana a Redforda - bylo požitek sledovat. Pro zajímavost - v podstatné roli medvěda je syn asi neproslulejšího zvířecího "herce" jménem Bart the Bear (kodiak v Annaudových ´Medvědech´, v ´Legendě o vášni´ atd.). Nutno říct, že tatínkovi hereckou ostudu nedělá :o) ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Jakkoli celý život říkám, že Jennifer Lopez nemusím, je tu jedna výjimka. Může za ni severský mág Lasse a na míru šitá role odhodlané matky, která nejde pro radikální čin daleko. K tomu zatrpklý Redford, věčně moudrý Freeman a rozněžňující soundtrack Christophera Younga v pravé americké divočině - a žánr návratů ke kořenům nemohl dostat lepší injekci než promluvy hašteřící se dvojky staroušů. A teď mě omluvte, mám neodbytnou touhu jít za medvědem.. ()

Reklama

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Poctivě natočený film na nesčetněkrát viděné téma. Navíc Freeman si tady pouze protáhl svoji roli z Million Dollar Baby, J.Lo. podobnou roli hrála už ve filmu Dost a Redforda už jsme v kovbojském oblečku a s unaveným výrazem taky párkrát viděli. Žít po svém není špatný film a vlastně se mu nedá nic moc vyčítat, kromě jediného, že je až příliš skromný. A tak si z něho nakonec zapamatujete nanejvýš působivé scény s méďou ,,grizzlym" béďou. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pripravil jsem se na totalni nudu, ale nastesti to tak hrozny nebylo. Precejen reziser, co natocil skvely Pravidla Mostarny, nemuze uplne zklamat. Hlavni problem filmu je to, ze neprinasi vubec nic novyho. Film je dost neoriginalni a strasne predvidatelnej, ke konci uz zbytecne protahovanej. Ale jinak je vse ostatni velmi slusny. Nejvic se mi libila kamera, hudba byla taky solidni. Redford tady byl fakt slusnej, Freeman se taky snazil, ale mel malo prostoru a i kdyz bylo obsazeni Lopez docela riskantni, tak tentokrat byla snesitelna. Ale i presto, ze je film fakt dobre natocenej, to na vic jak 3* neni. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Na světě není nic ubožejšího než parchant, co běhá za ženskou, která ho nechce." Samozřejmě je ideální, když je navíc věčně ožralej a obličeji tý ženský dodává pěstmi správnej tvar a barvu. A máme tu Garyho. To je fakt sympaťák. Ale on, i mnohem sympatičtější nasranej medvěd, jsou jen vedlejší figury. Tady totiž jde o rodinu a to mě obvykle nebaví. Jenže děda Einar je parádní parchant, kámoš Mitch je správnej chlap, Jean bych tu holku otlučenou životem taky věřil a Griff je jako vnučka snem každýho dědy. Karty jsou prostě rozdaný jasně a já bych se na Einarův ranč hned nastěhoval. Teda kdyby tam nebyl Einar, byl by tam internet a ty krávy by se podojily samy. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (10)

  • Premiéra snímku měla být původně na konci roku, kdy je tzv. „awards season“. Do kin se tehdy dostávají snímky, které mají největší šanci získat některé z ocenění, co se rozdávají počátkem následujícího roku. Všechny předcházející díla Lasse Hallstroma uvedli v USA v tomto termínu. (imro)
  • 30-milionové, hvězdně obsazené drama vydělalo během prvních třech dnů promítání (9. – 11. 9. 2005) rovný milion ve 139 kinech. Celkový obrat v USA se vyšplhal na 8,5 milionu dolarů. (imro)
  • Důležitým "hercem" se stal také tříletý medvěd Bart. Pochvaloval si ho také Robert Redford, navzdory tomu, že po kolizi s jiným medvědem byl přesvědčený, že s žádným medvědem už nikdy spolupracovat nebude. (HOODY)

Reklama

Reklama