Reklama

Reklama

Služka

(seriál)
  • USA Maid
Trailer 1
USA, 2021, 9 h 5 min (Minutáž: 48–60 min)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Matka samoživitelka zápasí s chudobou, vidinou ztráty střechy nad hlavou a byrokracií. Aby se uživila, začne pracovat jako uklízečka. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (117)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Nikdy není tak špatně, aby nemohlo být ještě hůř. Na Alex se toho valí, ale ona neztrácí bohorovný výraz :). Ne, nebudu zlá. Margaret Qualley je civilní a půvabná i v pletených svetrech a krátkých kalhotách z charity, aby ne když je dcerou Andie MacDowell, jejíž matka-hipísačka mě svým hlasem a kecy neskutečně vytáčela a vlastně i Alex, která si nechala všechno snažení ničit od svých nejbližších. Tu a tam jsem jí napovídala: tohle nedělej, holka. Ale ona kupodivu neposlechla :). Dlouho to vypadalo, že hasne i světýlko na konci tunelu, ale pak kdosi nahodil pojistky a vysavač mohl zas likvidovat bordel. V bytě i v životě. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Abeceda o výběru partnera aneb jak jedno špatné rozhodnutí spustilo dominové kostky problémů a strastí mladé kočky, která je inteligentní, schopná, pracovitá, milá a milující maminka. Chybu neudělala jen jednu, nasekala jich, že mi vlasy vstávaly na hlavě, jenomže takhle to chodí. Není zdaleka jediná a divák to dobře ví a i přes její kroky vedle, holce (oběma holkám) fandí. Ví co chce, ví co nechce, ale ani tak to není snadné. Člověk někdy potřebuje pomoc, zvláště když nemá použitelné rodiče, zázemí, zato má v zádech alkoholika- násilného manipulátora a uzurpátora, který si z ní udělal karavanovou rohožku a potrpí si na držení huby a kroku. U nás je zažitá všeobecná představa, že samoživitelka má na cigára a na chlast vždycky a takové to: "kde ma dítě tatínka?", však tato klišé zdaleka neodpovídají realitě, pracující matky samoživitelky často nemají na zdravé jídlo a kde je fotr? No třeba je tahle rodinka tak strašně statečná, že pláchla zrovna proto, jak je borec týral. Strach je silný motor, ale ne každá žena dokáže odejít. Pastí v takové situaci je mnoho. Navíc by se veřejnost asi divila, kdyby viděla, kolik bývá na traumatologických ambulancích ošetřených žen, s tituly, z "lepších" poměrů, prachatých abstinentek, nekuřaček, se zlomeninami, rozsáhlými haematomy, s otřesy mozku, které se jim staly opakovaně po pádech ze schodů a odmítají podat oznámení a vracejí se pokorně domů... Pamatuji mladou ženou, kterou novomanželíček zmlátil dva týdny po svatbě tak, že zůstala apalická. Alex neměla modřiny, ale dlouho by netrvalo, aby je měla. Margaret byla v roli naprosto úžasná, věřila jsem jí vše. Její máma, ta si snad zaslouží nějakou cenu, protože toto bylo na rozkopání televize, seriál možná na pět hvězd není, nebylo snadné na to koukat, ale nešlo to vypnout a ačkoli se dalo kde co předpokládat, skutečně šablonovité chování žen, jak z knihy, jdu do plných, jelikož téma je nadčasové, skvěle zpracované, sedělení je důležitější než hromada zábavných hororů pro děcka a v této formě má potenciál oslovit i mladé publikum. Takže holky, zapamatujte si: výběr partnera je jedním z nejdůležitějších tahů v životě. Krok vedle a celý váš život nabere hodně smutný směr. Jo a že ráčíte raději rošťáky? Ty si nechte jen na občasné povyražení. Jinak si s takovou teorií snadno můžete zahrát hlavní roli v reality show, která bude tutovou variací na tohle téma, kdy bude honorář výrazné chuti pelyňku. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to velmi empaticke, autenticke.Hrdinka z platna prakticky nesleze, takze si k ni lze vytvorit silny vztah. Da se rict, ze jde krome thrilleru o materske melodrama a socioekonomickou studii. Projdete si s hrdinkou hromadeni jejich problemu. Ucelem ale neni ukazat,jak se hrdinka trapit,ale jakou ma "hardiness". ()

zahadum 

všechny recenze uživatele

Silný príbeh o skoro silnej mladej žene ktorá sa nedokázala ani na chvíľu odpútať od problémov života v Amerike. Dosť v tom je robilo aj problémy ,že jej z blízkych nikto nepodal pomocnú ruku a v podstate sa so všetkým bila sama. Pomohli jej cudzí ľudia, dobrý seriál ktorý ukazuje správne tú pravú tvár života v USA a bez rozprávkových ilúzii. Kombo matky stvárnili skutočná matka a jej nadaná dcéra ktorá verne zobrazila život ťažko skúšanej matky ale hrdej ženy ktorá to nevzdáva a ide si za svojím cieľom. Za mňa 5 . ()

xsexbox 

všechny recenze uživatele

Hlavnou myšlienkou neboli ani tak sociálne problémy sami o sebe.Ale bol to príbeh naivnej ľahko manipulativnej ženy ktorej okolie ju sťahovalo k dnu. A aj keď mala vždy pri sebe lepšiu možnosť života ,opať jej toxicky priatelia a toxicka rodina pokazila všetko.Socialne problemy by odstranili vždy lepšie priležitosti ktorých mala dosť, nuž keď sa potom zbavila toxickych ludi v jej okoli našla až šťastie. Veľmi zaujimavy serial , s jedným malým probémom a to tým že hlavná aktérka už po polovici seriálu nema ďalej čo herecky ukázať. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (7)

  • Americký filmový inštitút označil seriál za jeden z desiatich najlepších televíznych programov roku 2021. (Arsenal83)
  • Když Alex (Margaret Qualley) měla čelit nějaké těžké situaci (úklid domu, problémy s matkou), vždy si splétala vlasy. Zatímco v momentech, kdy si připadala sebevědomá a klidná, si vlasy nechávala rozpuštěné. (Polik_)

Reklama

Reklama