foto

John Wells

  • nar. 28.5.1956 (60 let)
    Alexandria, Virginia, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

John Wells vystudoval výtvarné umění (1979) a posléze dramatickou tvorbu na Jihokalifornské univerzitě (1982). V následujících desetiletích se vypracoval v jednoho z nejoceňovanějších scenáristů, režisérů a producentů v USA. Stál u zrodu TV seriálů ER (Pohotovost), The West Wing (Západní křídlo), Third Watch (Třetí hlídka) a China Beach (Čínská pláž).

Jako výkonný producent se podílel na kriminálním seriálu společnosti NBC Southland. Pořady, s nimiž spojil své jméno, získaly 267 nominací na cenu Emmy a 55 jich v tuto prestižní televizní cenu proměnily. V roce 2003 režíroval jednu epizodu ze seriálu The F.B.I. Files (Akta FBI) a v letech 1998–2009 režíroval devět epizod seriálu ER (Pohotovost). Podílel se např. na výkonné produkci baletního opusu Roberta Altmana The Company (2003) nebo životopisné féerie Todda Haynese I’m Not There (Beze mě: Šest tváří Boba Dylana, 2007). Film Manažeři je jeho režijní debut.

Zdroj: MFF Karlovy Vary

Režijní filmografie

2016 Animal Kingdom (TV seriál)
We Don't Hurt People (S01E02)
Pilot (S01E01)
2015 Dokonalý šéf
2014 Shameless (TV seriál)
Simple Pleasures (S04E01)
2013 Blízko od sebe
2012 Shameless (TV seriál)
Fiona Interrupted (S02E12)
Summer Loving (S02E02)
2011 Shameless (TV seriál)
Frank the Plank (S01E02)
2010 Manažeři
1994 Pohotovost (TV seriál)

Dokumentární

1998 Případy FBI (TV seriál)

Scenáristická filmografie

2016 Shameless (TV seriál)
Epizoda 9 (S07E09)
Epizoda 8 (S07E08)
Epizoda 7 (S07E07)
Own Your Shit (S07E05)
I Am A Storm (S07E04)
další epizody
2015 Shameless (TV seriál)
Love Songs (In the Key of Gallagher) (S05E12)
Drugs Actually (S05E11)
South Side Rules (S05E10)
Carl's First Sentencing (S05E09)
Uncle Carl (S05E08)
další epizody
2014 Shameless (TV seriál)
Lazarus (S04E12)
Emily (S04E11)
Liver, I Hardly Know Her (S04E10)
The Legend of Bonnie and Carl (S04E09)
Hope Springs Paternal (S04E08)
další epizody
2013 Shameless (TV seriál)
Survival of the Fittest (S03E12)
Order Room Service (S03E11)
Civil Wrongs (S03E10)
Frank the Plumber (S03E09)
Where There's a Will (S03E08)
další epizody
2012 Prodigy Bully (TV film)
Shameless (TV seriál)
Fiona Interrupted (S02E12)
Just Like the Pilgrims Intended (S02E11)
Hurricane Monica (S02E09)
Parenthood (S02E08)
A Bottle of Jean Nate (S02E07)
další epizody
2011 Shameless (TV seriál)
Father Frank, Full of Grace (S01E12)
Daddyz Girl (S01E11)
Nana Gallagher Had an Affair (S01E10)
But at Last Came a Knock (S01E09)
It's Time to Kill the Turtle (S01E08)
další epizody
2010 Manažeři
2009 Policajti z L. A. (TV seriál)
2006 Prodigy/Bully (TV film)
Smith (TV seriál)
2002 Nemocnice Presidio (TV seriál)
2000 Citizen Baines (TV seriál)
1999 Třetí hlídka (TV seriál)
Západní křídlo (TV seriál)
1998 Adversaries, The (TV film)
Trinity (TV seriál)
1996 Andělé naděje: Příběh Dorothy Day
1994 Pohotovost (TV seriál)
1992 Nightman, The (TV film)
Ulice andělů (TV film)
1988 China Beach (TV seriál)
1987 CBS Summer Playhouse (TV seriál)
1966 Late Show, The (TV seriál)

Střihačská filmografie

2016 Shameless (TV seriál)
The Defenestration of Frank (S07E06)

Herecká filmografie

2014 Piranha Sharks
1968 Goodbye Again (TV seriál)
1966 Late Show, The (TV seriál)

Dokumentární

2011 Nejlepší film, jaký byl kdy prodán
2009 Previously On: E.R. (TV film)
2007 Tube Tales: TV's Real Stories (TV seriál)
2002 The Perfect Pitch (TV film)

TV pořady

2005 Made in Hollywood (TV pořad)
1996 Festivalové vteřiny (TV pořad)
The 48th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1992 Dateline NBC (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace