Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Horor

Oblíbené seriály (10)

Ztraceni

Ztraceni (2004)

4 roky mi trvalo než jsem se dostal na konec. 8 hodin v kuse jsem sledoval posledních pár dílů. 15 otázek mi zůstalo po konci 6. série. 16 postav jsem si za celou dobu oblíbil. 23 scén které mi vyrazily dech. 42 minut, které mě bavily v každém díle.

Arcane

Arcane (2021)

Kdo by si kdy pomyslel že ze světa League of Legends může vzejít něco tak dokonalého jako je Arcane. Ze hry která je plná toxicity, nenávisti a vzteku a kde byl jakýkoliv příběh vždy až na druhém místě vznikl seriál jaký v dnešní době nemá obdoby. Animace je průlomová, není to klasický “pixar styl” který je dnes k vidění v každém animáku, má to mnohem blíž k něčemu jako je Into the Spider Verse ale řekl bych že je to ještě o úroveň lepší.Každý záběr je plný detailů, v obličejích postav vidíte všechny emoce, pohyby jsou plynulé a v akčních scénách cítíte každou ránu. Za zmínku stojí také hudba a zvukový design, v každé epizodě je ukrytý menší hudební klip který perfektně zapadá do příběhu takže rozhodně nerozptyluje od dění na obrazovce. O příběhu by se dala sepsat esej, postavy mají jasně stanovené cíle a motivace, děj se posouvá díky jejich rozhodnutím a vše je plné emocí. Opravdu se jedná o něco převratného co by si nikdo neměl nechat ujít a můžeme jen doufat že si Arcane udrží stejnou kvalitu i v dalších sezónách Bezchybný seriál? Dost možná. 10/10 “He didn't make Jinx, you did.”

Modrooký samuraj

Modrooký samuraj (2023)

Pro mě naprostá dokonalost.  Tenhle animák se bezchybně strefuje do mých chutí. Velmi dobře propracovaná hlavní postava s uvěřitelným a uspokojivým vývojem, sympatické vedlejší postavy které seriálu dodávají hloubku a emoce, které by bylo jinak velmi těžké prozkoumat a ani poněkud monotónní záporáci příběhu moc neubírají. To celé zkombinované s naprosto skvělým soundtrackem a kvalitní animací dává dohromady pro mě jedinečný zážitek a jeden z nejlepších seriálů posledních let. Pro ještě lepší zážitek doporučuji japonský dabing, dodá to celému seriálu větší autentičnost, i přesto že se jedná o západní tvorbu.

Hříšníci

Hříšníci (2011)

Skvělý případ seriálu který nevěděl kdy skončit. Shameless by prospělo být o 3-4 sezóny kratší, odstranit všechny nepotřebné a příběhové linky, vedlejším postavám nedávat více prostoru než hlavním postavám a nesnažit se používat epizody jako komentář k politické situaci v USA. Shameless sleduje příběh a problémy rodiny Gallagherů v "chudinské" části Chicaga a právě v tomto je ukryta jiskra tohoto seriálu, prožíváte s nimi jejich problémy a radosti, jednu dobu vše vypadá na dobré cestě jen aby se to během chvíle pokazilo, a takhle pořád dokola. Herecké výkony sahají od průměrných až po neuvěřitelně dobré, za vyzdvihnutí stojí určitě William H. Macy jako alkoholický otec Frank Gallagher a Emmy Rossum v roli nejstarší dcery Fiony. Za zmínku také stojí že se jedná o americkou verzi původně britského seriálu se stejným názvem, a jako jedna z mála "amerikazovaných" verzí dokázal Shameless překonat originál v popularitě i kvalitě. Pokud hledáte kvalitní seriál plný emocí tak určitě doporučuji prvních 5 sezón, poté už si udělejte vlastní obrázek :)

Gilmorova děvčata

Gilmorova děvčata (2000)

Jak zhodnotit seriál který mě provází od doby, co jsem začal v televizi sledovat i jiné věci než pohádky ( vlastně jsem ho začal sledovat proto, že vždycky běžel na nově v sobotu po pohádkách ). Rory a Lorelai představují úžasný vztah matky s dcerou a nejlepších kamarádek. Luke, protivný majitel bistra, ale pod povrchem je to starostlivý a obětavý člověk, který udělá cokoliv pro lidi, na kterých mu záleží. Emily a Richard, rodiče a prarodiče kteří chtějí pro svá děvčata jen to nejlepší, ale jdou si za tím svým vlastním způsobem. Partneři Rory - Dean, Jess a Logan a partneři Lorelai - Max, Jason, Christopher , každý z nich představuje určitou fázi v životě Gilmorek. A nejdůležitější ze všech, maloměsto Stars Hollow a všichni jeho obyvatelé, bez nich by to prostě nebylo ono. A pak je tady to tempo, slova jim létají z pusy jako když se střílí z kulometu, ne vždy to dává smysl ale VŽDY to funguje. Občas je to smutné, občas je to veselé, občas budete u televize nadávat jaká dělá Rory nebo Lorelai špatná rozhodnutí. Občas budete s napětím sledovat, jak se všechno obrací k dobrému, jen aby to za pár dílů bylo zase jinak. Občas si třeba taky pobrečíte. Gilmorky vás prostě vezmou na horskou dráhu emocí od které se dá jen těžce odtrhnout. A neříkám že jsou všechny díly, nebo všechny série skvělé a bezchybné, ale to dodává seriálu jistý pocit skutečnosti a reality. Takže když se podíváte na všechny díly a série jako celek, všechny ty špatné věci se ztratí v záplavě dobrých a zábavných okamžiků, které si v sobě ponesete ještě dlouhou dobu.

Star Wars Povstalci

Star Wars Povstalci (2014)

Hodnocení měním na 5 hvězd po finálním dílu druhé série, který sám dosahuje kvality nejlepších epizod Clone wars. Animace, hudba, i dějová linie se mnohonásobně zlepšily a už dávno to není show pro děti na sobotní ráno, některé díly jsou sice trochu dětinské ale vcelku má tento seriál plné právo na název Star Wars.

Služka

Služka (2021)

Natočeno podle knižní předlohy, která je inspirována skutečnými událostmi. Dramatická minisérie Maid vypráví příběh který je poněkud temný a depresivní ale také velmi reálný, emocionální a bez obalu. Hodinové epizody jsou velmi pomalé, ale i přesto je těžké se od příběhu odtrhnout. Prostředí amerického severozápadu je nádherné a dodává sérii tu správnou atmosféru (husté lesy kde se člověk lehce ztratí, mlha a obloha bez slunce, moře a hory které je třeba překonat). Soundtrack lehce zaostává, až na pár výjimek je utlumený a hodně v pozadí, což ale odpovídá tónu celého příběhu. Za vyzdvižení stojí rozhodně herecké výkony. Billy Burke a Andie Macdowell jako problematičtí rodiče hlavní hrdinky a Nick Robinson jako přítel/otec byli úžasní a skvěle zahráli že lidé nejsou černobílí a problémy nedělají ze člověka zločince(většinou). Nejvíce mě ale na celé sérii ohromila Margaret Qualley v hlavní roli Alex, matky samoživitelky. Její herecké výkony byly neskutečné a dokážou diváka vtáhnout do děje i jejích pocitů, problémů, snů a přání. Věřím že série není pro každého, a pro některé lidi může být těžké sledovat něco s tématem domácího násilí a tempo celé série tomu moc nepomáhá ale i přesto mohu Maid doporučit a doufám že více lidí dá této minisérii šanci, i kdyby jen pro Margaret Qualley. 9/10