Reklama

Reklama

Valentin McKee a Earl Batess pracují jako údržbáři v městečku o čtrnácti obyvatelích. Jednoho dne se rozhodnou odejít a vydají se na cestu přes poušť za vyhlídkou lepšího zaměstnání. Tam se setkají s Rhondou LeBeckovou, seismoložkou, která měří podzemní aktivitu. A ta právě nyní nevysvětlitelně stoupla. Po cestě najdou starého Edgara, který nehnutě sedí na sloupu elektrického vedení a nepochybně se tam před něčím schovává. Pak nacházejí mrtvoly svých spoluobčanů. To už není legrace, v kraji se děje něco záhadného. Val a Earl se vracejí do městečka. Z Changova obchodu se snaží zavolat do nejbližšího většího města, spojení ale nefunguje. Mezitím už zjistili, že je pronásledují podivní obrovití červi, kterým z otevřené tlamy vylézají chapadla. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (330)

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Paradni popkornovej horor. Vse zacina na poklidnem americkem venkove, kde by clovek problemy vubec necekal. Ale oni prijdou, respektive se podhrabou, a budou to velke problemy. Tohle byl snad prvni film kery sem s Kevinem Baconem videl a musim rict ze se mi tu libil, ale nejradci sem mel blazniveho Burta Gummera a jeste radsi jeho nadhernou sbirku zbrani :). U sledovani sem se vubec nenudil no ale nemuzu rict, ze bych se nejak bal, spis to byla dobra zabava a misty nervak. Dalsi pokracovani uz byly cim dal tim horsi a nasledny serial byl ucineny odpad. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jako malý kluk jsem tento film viděl společně se sestřenkou, když jsem u nich byl na prázdninách a od té doby jsem si jej zamiloval. Jsem velkým fandou této čtyřdílné ságy, přestože je jejich kvalita opravdu rozdílná a nejvíce mě okouzlil právě tento díl. Tremors nejsou ani tak čistokrevným hororem, jako spíše hororovou komedií, která vás sice moc nevystraší, ale za to v určitých chvílích dosyta pobaví. I po letech neztratil tento kousek svůj půvab a mnozí označují tuto ságu jako „kultovní“ podobně jako tomu je například u Critters. Speciální efekty se tvůrcům skutečně povedli a vyobrazená monstra z podzemí jsou prostě k sežrání. I samotná atmosféra místy nabízí specifickou porci napětí, které sice není nikterak stupňované, ale ke kýženému efektu to přece jenom vedlo. ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

V žádným případě nečekat horor! Ani strach nebo napětí. Má to ale solidní úroveň zábavnosti, v čele s dvojkou sympaťáků Kevin Bacon a Fred Ward (3. Bláznivá střela), co tam od začátku do konce neuvěřitelně hláškujou. Spíš než že by to byl vrchol geniality jejich repliky pobaví tím, jak uhozeně v situaci vyzní. A to nepočítám snad na sto zvolání "Ty hnusná svině!" - míněn had. Na svou dobu jsou triky obstojný, tj. nebudete se jim smát (i když to může bejt z jednoho pohledu na škodu, zábavnost by v mnohým vzrostla). Těžko na další shlídnutí, ale spolehlivě na hodinku a půl pomůže z nudy. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Kdysi mě tenhle film velmi pobavil a tumáš čerte kropáč! baví i dnes. Byť se jedná o komedii, větší část filmu si drží příjemné napětí. Scény s obřími masožravými červy jsou spíše strašidelné, než komické. A vůbec, červi jsou naprosto dokonalí, jako živí. Dnes by je nahradily levné digitální efekty a udělaly by z filmu propadající se zoufalé béčko. Občas se objeví vtipné hlášky nejen mezi dvěma hlavními postavami. ,,Ty maj trpělivost jako Job. Čekaj, až jim vyleze svačina..." ,, Tak jim ujedeme!" ,,Nemůžem, sežrali nám kola..." Místy příjemné lehčí gore potěší, polykací scéna je patřičně dramatická - a ne jen jednou. Vcelku nevadí, že divák ani postavy netuší, kde se ty obludy vzaly. Jde o sci-fi, horror, trochu parodii, trochu komedii. Cíl tvůrců je jasný - pobavit diváka! A to bylo splněno. Trochu nechápu obal s podivnými čelistmi, když červi ( dobře, vzpomenu si na StarWars, Dunu i na přírodu, ale to nevadí) jsou tak originální, ale nechť, na tom to nestojí... ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Přesně jak napsal Isherwood, Chvění je nenáročné a zábavné béčko. které se ale může pochlubit zajímavými vetřelci a velmi sympatickou ústřední dvojicí. Rozhodně tu nenajdete žádné hnusné záběry nebo hrůzunahánějící scény, ale zato si užijete dostatek opravdu zábavné a svižné akce doprovázené spoustou povedených hlášek, což je pro mě přesně směs na 4*. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (20)

  • Červi z tohoto filmu mají mnoho podobných charakteristik jako červi z filmu Duna (1984). Jsou velcí, masožraví, žijí pod zemí, mají obrovská ústa a pohybují se podle vibrací, které na povrchu vyvolává potencionální kořist. (Džejkop)
  • Filmové mestečko bylo postaveno za dva měsíce. (Vitason)
  • Burtovo (Michael Gross) auto GMC Jimmy z roku 1989, bolo jeho skutočným autom. Vlastnil ho od roku 1988 až do roku 1997. (beso74)

Související novinky

Zemřel herec Fred Ward

Zemřel herec Fred Ward

13.05.2022

Dnešní květnový pátek třináctého bohužel přináší jednu smutnou zprávu pro svět filmu, ve věku devětasedmdesáti let totiž odešel americký herec Fred Ward, známý z filmů jako Chvění, Sedm neohrožených… (více)

Další celovečerák podle seriálu

Další celovečerák podle seriálu

07.07.2009

U nás jsme jej nikdy kdovíjak neznali, ale „na západě“ platil v 80. letech za jeden z nejpopulárnějších policejních seriálů. T. J. Hooker. Když zalovíte v paměti, možná se vám vybaví úvodní scéna z… (více)

Reklama

Reklama