Reklama

Reklama

Tichá noc

  • Velká Británie Silent Night (více)
Trailer 1

VOD (1)

Britský pár Nell (Keira Knightleyová) a Simon (Matthew Goode) má vše, o čem mohl snít: dvě děti, krásné sídlo daleko od rušného městského života a věrné přátele. Přesně s takovými chtějí strávit příští Vánoce. Pod rouškou štěstí a zábavy se však skrývají temná tajemství. Rychle se ukáže, že přežít setkání nebude tak snadné. A to doslova! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (79)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Černě humorné psychologické drama s očekávanou globální katastrofou lehce připomínající i aktuální světovou situaci je docela originální i bizární, ale zároveň né příliš záživné a zábavné.Potěší slušný herecký cásting, kde mě nejvíce bavila drzá Annabelle Wallis, ale zbytek herců byť odehraje svůj standard, tak ničím vyloženě nenadchne. Film je podán komorní formou, odehrává se během jednoho večera v jednom domě a s minimem postav a příliš to negraduje, humorný mi film nepřišel, dialogy obyčejné a atmosféra je dusnější lehce až v závěru a to mi ke spokojenosti moc nestačí.Díky originálnímu námětu to na průměr vyjde, ale nejsem cílovka, takže film možná více potěší jiné fanoušky.Příběh 3/5, Akce 0/5, Humor 2/5, Násilí 1/5, Zábavnost 3/5 Hudba 3/5, Vizuál 3/5, Atmosféra 3/5, Napětí 2/5, Emoce 2/5, Herci 4/5. 5/10. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Těžkej fail, pustit si Silent Night na Vánoce v domění, že uvidím Vánoční Hororovou komedii. Ani hovno. Ukecaná sračka, s odpudivým castingem, kde každý přehrává, jak jen to jde. Nechápu smysl natočení takového filmu. Nedoporučuji, akorát si tím zkazíte na pár minut sváteční náladu. Hvězda za finální scénu, alias nebuď koště, že *Jakube* ? Dej si těčku pořádnou. (27.5. 2022 - zmizel žánr Horor) ()

Reklama

Milky. 

všechny recenze uživatele

Asi dobově nejrelevantnější film za poslední roky. Spoustu komentářů tady píše, že jim film zkazila poslední sekunda. Věřím, že to jsou (a ano, budu politický a budu předsudečný) lidi očkovaní, důvěřující politikům a vystrašení. A bojí se, že někdo, komu důvěřovali (vláda) by je mohl zklamat a mohli by se dojebat na tom, co na sobě nechali udělat. Ale upřímně, vy všichni, kteří takto přemýšlíte, kdyby došlo do tohoto extrému a pan premiér (Andrej) a pan ministr zdravotnictví (zoufalec Vojtěch) by Vám nabídli sebevražednou pilulku s tím, že "Věřte nám, je to jediná možnost, uděláme tečku za utrpením", věřili byste jim? Vzali byste si ji? Je extrém a extrém, ale jak daleko jsme s důvěrou ve veřejné činitele? Nebo spíš naivitou. A co se týče hodnocení bez politiky, za mně naprosto skvěle budovaný a perfektně zahraný film. Divný pocit, že něco je v nepořádku byl ve filmu prakticky už od první minuty, pak člověk už jen sledoval kdo je z nich ten největší psychouš a doufal, že někdo umlátí Kitty paličkou na maso. Za mně jako film naprosto dokonale budované i natočené drama. Postavy zpracované skvěle a uvěřitelně. Jediné mínus je, že si neumím představit (SPOILER ALERT), že si sám zvolím, že své poslední vánoce strávím zrovna s těmito lidmi a tímto způsobem. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Silent Night disponuje opravdu zatraceně výrazným, nevšedním a vlastně i dost originální námětem, který dokáže v podstatě nepřipraveného diváka až šokovat a je skutečně důležité si dopředu o tomto filmu vůbec nic nezjišťovat, jelikož pak se onen potencionální divák dočká vážně nečekané zápletky, která MOHLA přinést skutečně parádní filmový zážitek a emoční pecku. Nicméně já musím zdůraznit výraz MOHLA, a to z jednoduchého důvodu, jelikož díky celkovému zpracování dané látky a kvůli prapodivnému tvůrčímu přístupu nakonec film nic z toho nepřináší a je to obrovská škoda, protože něco tak neobvyklého a zajímavého se nevidí každý den a já tak ve výsledku nemohu Silent Night označit za nic jiného, než za promarněnou šanci na nezapomenutelnou podívanou. Každopádně začátek působí jako taková spíš až matoucí dramédie, kdy divák tápe a vlastně ani příliš nechápe, o co se bude vlastně po celou dobu jednat. Podstata toho filmu tak vyplouvá na povrch vážně pomalu, o to větší překvapení pak ale přináší. Jenže i po tomto šokujícím odhalení to celé i nadále působí jako ta již zmiňovaná dramédie, ačkoliv vzhledem k obsahu a onomu tématu se to vůbec už nehodilo a kdy se především jednotlivé postavy chovají skutečně nepřesvědčivě podivně, k čemuž ovšem výrazným způsobem přispívají i silně přehrávající herci, což mě upřímně zklamalo, jelikož obsazení tohoto filmu je vážně silné a mělo celé té podívané dominovat. V závěrečné třetině pak sice film nabere podobu, která mě bavila již daleko více, která mě vlastně i docela dost uzemnila, celkový dojem ale bohužel už nezachránila, a já tak jen musím zopakovat, že za pozornost Silent Night sice určitě stojí, nicméně z mnoha důvodů to na víc než na průměr nemá. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Až sa mi nechce veriť koľko relatívne známych tvárí (Keira Knightley, Annabelle Wallis, dcéra Johnnyho Deppa, malý Roman Griffin Davis z Jojo Rabbita) sa dalo nahovoriť na takýto netradičný mix žánrov s apokalyptickým námetom (nesúrodá rodinka zažíva svoje naozaj Last Christmas pred príchodom otráveného vzduchu ktorý každého zabije). Silent Night je slušne natočený, má výborný soundtrack, zaujímavé typy sympatických, menej sympatických aj úplne nesympatických postáv(typická situácia u každého v rodine) ktoré sú navyše aj dobre zahrané (Anabelle Wallis je krásne odporná a mladá "kamarátka" Kitty ma svojim neustálym odporom voči všetkému vytáčali do nepríčetna presne tak ako asi podľa scenára mali). Chvályhodné tiež, je že režisérke sa takýto mix žánrov(z úvodu typický vianočný film,občas čierna komédia a v závere čistá melanchólia) podarilo udržať pokope a zaistiť, aby ste s pribúdajúcimi minútami postupne pri všetkom cítili viac a viac tú ťaživú, depresívnu atmosféru blížiaceho sa konca. Práve preto ako netradičný a kvalitný Silent Night dovtedy bol, ma podobne ako u JASM veľmi vytočil záver, ktorý mi všetky dovtedy pozitívne pocity z filmu zobral a spôsobil že po pár týždňoch si spomeniem iba na to negatívne. Premárnený potenciál- mám pocit, že sme prišli o budúcu vianočnú klasiku... 55% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama