Reklama

Reklama

Lupin

(seriál)
  • Francie Arsène Lupin
Trailer 1
Drama / Krimi / Mysteriózní
Francie / USA, (2021–2023), 13 h 6 min (Minutáž: 41–52 min)

Předloha:

Maurice Leblanc (kniha)

Hrají:

Omar Sy, Vincent Londez, Shirine Boutella, Nicole Garcia, Antoine Gouy, Clotilde Hesme, Hervé Pierre, Ludivine Sagnier, Soufiane Guerrab, Vincent Furic (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(17)

Obsahy(1)

Klasický francouzský příběh o zloději gentlemanovi a mistru převleků jménem Arsène Lupin v moderním pojetí. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (154)

Untentrauer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První sérii jsem už recenzoval. Teď to vezmu globálně. Ať už jsou pohnutky jakkoliv ušlechtilé, bude zloděj vždy jen zlodějem. Okrádat staré babky a dědky  a z utržených peněz si pak sám žít na vysoké noze není zrovna gentlemanské a ani to není o nic lepší, než ti které okradl. Hrát si na geniálního zloděje s dokonale promyšlenými plány loupeží a přitom ohrožovat nevinné lidi a své blízké….To prostě není dobré. Kvůli tomu a dalším věcem (viz recenze první série) jsem si nedokázal najít k hlavnímu “hrdinovi” cestu. A opravdu jsem se snažil. Postavu inspirovanou románem od Leblanca jsem si představoval úplně jinak a tento seriál mé představy absolutně nesplnil. ()

Gig 

všechny recenze uživatele

Tomuhle seriálu jsem se vyhýbal jako čert kříži. Proč? Další kriminálka, Lupin a černoch - No jo no., Netflix. No a nechtěl jsem si zkazit klasiku, na kterou mám jen ty nej vzpomínky. A nemyslím jen knihy, ale i seriál ze sedmdesátých let. Poté jsem zjistil, že to navíc posunuli do dnešní doby. Říkal jsem si proč? Vím,  fungovalo to u Sherlocka, u Whitechapelu,... Jenže Lupin je o zlodějíčkovi, o aristokracii, o romantice, Francii, nápaditosti. Kriminálku jsem v tom nikdy nehledal primárně. I když to tajemno, napětí tam taky má své kouzlo. No neměl jsem se k tomu. Nakonec jsem se k tomu dokopal a jsem velice rád, že jsem tak učinil. Čekal jsem, co díl, to jinou zápletku, vtip, šarm. Místo toho jsem dostal jeden dlouhý příběh s plno narážkami s příběhy o legendárním zlodějíčku. Místy mi to připomínalo film Bídníci 20. století. A teď myslím ono pozadí - sice jsme někým jiným, ale veskrze každý z nás má něco z Valjeana, někdo vždy bude Cosettou či Fantinou nebo Javertem. Tak tento přesah vidím i tu. Akorát nemluvíme o románu Viktora Huga, ale o Arsenu Lupinovi. I ty paralely z příběhy z knížek tam jsou, obdobně jako v onom filmu. Navíc Omar mě velice bavil a bavil mě i ten jemný humor. Je třeba seriál sledovat ve francouzštině s titulky. Už kvůli autentičnosti. A že je seriál místy naivní. A nejvíc v druhé sérii. Ano je. Ale to k Arsenovi prostě patří. Kdo chce pohodu, energii, trochu tajemna a chce se bavit. tak vřele doporučuji. Jsem zvědavý na třetí řadu a co vůbec přinese. ()

Reklama

hony23 

všechny recenze uživatele

Pohádka o nepolapitelném zloději, co je vždy o 2 kroky napřed před policií i jinými padouchy, je docela závavná podívaná. Jestli bych ale za něco nakopal Netflix do prdele, tak je to ten jejich zvyk ukončit řadu odvysílaných dílů uprosřed děje a nechat diváka čekat několik měsíců na pokračování. Divák mezitím stihne zapomenout, o čem to bylo, takže pak u nových dílů tápe v ději a celý požitek z jinak dobře natočeného seriálů jde do hajzlu. ()

peetrejr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Och môj Bože. Je to Netflix, takže nič som nečakal. Nečakal som teda Lupina s baretkou a s jordanami na nohách... Štýl to má, je to svojim spôsobom svojské, humorné a chytré. Lenže je tu problém. A to aký? Proste celé prostredie je rozprávkové a nedokážem ničomu čo sa v seriáli udialo uveriť. Príbeh je taký ako prvá palacinka, veď najprv to vyzerá že sa vám tá palacinka podarí, lenže nie, potom sa aj tak pretrhne a vy ju len tak zjete. Obrovské sklamanie to ani nie je, predsa sa chystá tretia séria, od tej ja dám radšej ruky preč. A počkať, ešte som zabudol na pozitívny odkaz, ktorý som na gúgli našiel a údajne pochádza z tohoto skvostu:  Have a little respect for the planet. ()

ariari 

všechny recenze uživatele

je mi fuk, kto sa tu lingvisticky snaží patrične dekadentne nabrúsený zopsuť, čo sa dá... konečne oddychovečka na motívy lupiča môjho detstva. Toho mi zas dala čítať tá moja babka. Odvtedy som pointu zabudla, ale čučche, teda základný rámec tej pohody poctivého podfukárseho remesla, s pekným vizuálom potešil. Arsen je o poctivej starej francúzskej pohodovej filmárčine, žiadny americký Sherlock, , skrátka pohoda v šate liberté, egalité , a fraterité obzvlášť. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (15)

  • Postava Arsène Lupin byla vytvořena francouzským romanopiscem a spisovatelem povídek Mauricem Leblancem v roce 1905. (Kuzmik)
  • Herec Omar Sy, ztvárňující hlavní postavu Lupina, má rovněž ve skutečnosti otce pocházejícího ze Senegalu. (Kuzmik)

Související novinky

Hra na oliheň je největším hitem Netflixu

Hra na oliheň je největším hitem Netflixu

13.10.2021

Streamovací služba Netflix má nového krále. Stalo se jím jihokorejské drama Hra na oliheň, které za první měsíc vidělo zhruba 111 milionů domácností. Neuvěřitelný virální potenciál tak vyšoupl seriál… (více)

Reklama

Reklama