foto

Ludivine Sagnier

  • nar. 3.7.1979 (40 let)
    La Celle-Saint-Cloud, Yvelines, Francie

Biografie

Ludivine Sagnier se narodila 3. července 1979 v La Celle - Saint - Cloud ve Francii. Od ranného věku je herečka. Osm let chodila do kurzů herectví v Sevres. Na obrazovce se poprvé objevila v deseti letech ve filmu I WANT TO GO HOME (1989) a ve stejném roce také v MANŽELÉ, ŽENY, MILENCI. Rok poté si zahrála ve snímku Cyrano z Bergeracu s Gérardem Depardieu v hlavní roli.

V roce 1994 dostala Ludivine svoji první cenu na Versailles Academy of Dramatic Arts, ale ona měla teprve zazářit. Navzdory tomuto úspěchu se jako teenager objevuje v řadě filmů pro francouzskou televizi. V roce 1999 bylo Ludivine vidět v početných snímcích, mezi něž patří také REMBRANDT, DĚTI STOLETÍ nebo ANNA'S TRIP, za který získala cenu pro nejlepší herečku na Festivalu krátkých filmů v Lutinu. Roku 2000 si ji vybral režisér Francois Ozon do vedlejší role v KAPKY DEŠTĚ NA ROZPÁLENÝCH KAMNECH a Ludivine se mu zřejmě zalíbila natolik, že ji obsadil i do svých dalších snímků.

Do podvědomí diváků se dostala Ludivine díky roli Catherine v Ozonově filmu 8 ŽEN (2002), který ji vynesl Cenu Romy Schneider (každoročně udělená slibné mladé francouzské herečce) a nominaci na Césara. Se zbytkem hereckého obsazení, které čítá mimo jiné Catherine Deneuve, Emmanuelle Béart, Virginii Ledoyen nebo Isabelle Huppert, se podělila o Cenu Evropské filmové akademie a Stříbrného medvěda z Mezinárodního filmového festivalu v Berlíně. Téhož roku si zahrála v televizní minisérii NAPOLEON a také ve svém debutu v angličtině – TOOTHACHE režiséra Iana Simpsona.

Následující rok však Ludivine teprve dokázala, co v ní je. Ozon ji obsadil do svého dalšího snímku – BAZÉN, kde konečně naplno projevila svůj talent. Nevyspělá holčička z 8 ŽEN se zde proměnila ve smyslnou dračici. Billboard Ludivine v rouše Evině způsobil v celé Francii nejvíce automobilových nehod. Navíc byla Sagnier americkým Rolling Stonem označena za novou Brigitte Bardot. Její role nymfomanky Julie jí vynesla druhou nominaci na Césara. Zároveň získala hlavní roli v přepisu známé divadelní klasiky LA PETITE LILI režiséra Clauda Millera. Oba filmy se objevily na festivalu v Cannes.

Zatím nejnovější film, v kterém jsme mohli Ludivine vidět je P.J.Hoganův PETER PAN, kde si zahrála vílu Zvoněnku. Původně měla být víla plně digitální postavou, ale poté objevil režisér Ludivine a nešlo to jinak. „Umí pracovat s mimikou a vyjadřovat emoce jako herci v dobách němého filmu,“ říká o ní Scott Farrar ze studia ILM, které pracovalo na digitálních efektech filmu. Pokud ovšem víla létá, jedná se většinou pouze o hlavu Ludivine nasazenou na tělo digitální dvojnice. Mladá herečka očarovala publikum natolik, že se PETER PAN stal jedním z nejúspěšnějších zahraničních filmů toho roku promítaných v USA.

Tato francouzská hvězdička stále stoupá a možná nakonec dosáhne popularity krajanky Brigitte Bardot. Jediné, v čem ji ale asi neuvidíme jsou velkolepé drahé trháky. Ludivine nestojí o slávu ani peníze, nechce hrát v hollywoodských velkofilmech a, jak sama říká, má velké umělecké ambice.

Markéta "Nancy" Nádvorníková

Herecká filmografie

Filmy

2019 Fourmi
La Forêt de mon père
La Vérité
2018 Lola et ses frères
Rémi sans famille
2015 La Résistance de l'air
2014 Lou ! Journal infime
Tristesse Club
2013 Láska v oblacích
2011 Milovaní
Portraits in Dramatic Time
Ďáblův dvojník
2010 Pieds nus sur les limaces
Zločin z lásky
2008 Veřejný nepřítel č. 1
Veřejný nepřítel č. 1: Epilog
2007 Danielle Darrieux, une vie de cinéma (TV film)
Moliere
Písně o lásce
Rozpolcená dívka
Tajemství
2006 La Californie
Paříži, miluji Tě
2005 Jediná noc
2003 Bazén
La Légende de Parva
La petite Lili
Petites coupures
Petr Pan
2002 8 žen
Frères Hélias, Les
Marie Marmaille (TV film)
Toothache
2001 Má žena je herečka
Un jeu d'enfants
2000 Banquise, La (TV film)
Bon plan
Kapky deště na rozpálených kamenech
1999 Acide animé
Děti století
Le Ciel, les oiseaux et... ta mère!
Rembrandt
1998 Meurtres sans risque (TV film)
Zakázaná vášeň (TV film)
À nous deux la vie (TV film)
1996 Secret d'Iris, Le (TV film)
1992 Vacances au purgatoire (TV film)
1990 Cyrano z Bergeracu
1989 Chci domů
Manželé, ženy, milenci

TV seriály

2019 Napoleon (TV seriál)
1812 - 1821 (E04)
1807 - 1812 (E03)
1800 - 1807 (E02)
další epizody (4)
2016 Mladý papež (TV seriál)
Epizoda 10 (E10)
Epizoda 9 (E09)
Epizoda 8 (E08)
další epizody (10)
1992 Famille Fontaine, La (TV seriál)

Dokumentární

2007 Marc Jacobs & Louis Vuitton (TV film)
2005 L'hebdo cinéma (TV seriál)
2003 Dessous de Lili, Les
2002 Un jour dans la vie du cinéma français (TV film)

Host

TV pořady

2019 Clique dimanche (TV pořad)
2007 Rencontres de cinéma (TV pořad)
2006 Jamel comedy club (TV pořad)
2000 On ne peut pas plaire à tout le monde (TV pořad)
1999 Exclusif (TV pořad)
1976 La nuit des Césars (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(36)