Reklama

Reklama

Muž bez stínu

  • USA Hollow Man (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Geniální vědec Caine pracuje pro Pentagon a v tajném laboratorním komplexu vede tým, který pracuje na projektu látky, způsobující neviditelnost. Týmu se podaří vytvořit i sérum, které neviditelné organismy opět zviditelní. Přes úspěšný pokus s gorilou Caine neprozradí armádnímu výboru, že práce na projektu se blíží ke konci. Místo toho se rozhodne vyzkoušet látku na sobě. Málem zkolabuje, ale stane se neviditelným. Tým si zvyká na neobvyklou situaci, kdy se mezi nimi pohybuje neviditelný Caine. Jeho zpočátku úsměvné legrácky jsou ale stále znepokojivější. Když se pokusí osahávat Sarah, která usnula v laboratoři, a zděšená Linda se s ním odmítne pomilovat, začnou si členové týmu uvědomovat změnu v jeho chování. Situace se ještě zhorší, když se plánovaná reverze nezdaří a Caine zůstane neviditelný. Jedné noci uprchne z podzemního komplexu a vydá se do města, kde znásilní krásnou sousedku. Šokovaná Linda se netají tím, že vše prozradí. Podaří se ho zbývajícím členům týmu najít a zastavit dřív, než unikne z laboratoře a ztratí se v ulicích Washingtonu? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (399)

Nin 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si, že to bude spíš průšvih, ale nakonec se z toho vyklubal sympatický snímek. Především má i na dnešní dobu (píše se rok 2019) fakt vyvedený triky. Všechno to, jak neviditelný muž ovlivňuje prostředí (stoupá do kaluže vody, šahá na něco nebo na někoho...) a především jak si navlíká masku s průhlednými dírami vypadá pořád výborně a zcela uvěřitelně. Samotný příběh je takovou moderní verzí klasického Neviditelného muže a vcelku to funguje. Film má dvě hodiny, ale má velmi slušné tempo... Scénář je zábavný, ale je tam něco, co mi na něm nesedělo. Jak ten příběh mají rozehraný, tak je asi těžký to pojmout realističtěji, ale stejně to občas působilo místy přehnaně a místy nelogicky. Především závěr je už pak jako z nějakého desátého dílu Pátku třináctého s nesmrtelným Jasonem, což neodpovídá zbytku filmu, který se snaží být spíš poměrně realistickým sci-fi thrillerem. Celkově velmi slušný film se super triky, ale v něčem mi nesedl. (7/10) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Paul Verhoeven natočil až překvapivě nekontroverzně průměrný snímek, který je solidně odvedeným řemeslem. Přitom měl navíc, dokonce i scénář se zpočátku drží v kvalitních vodách. Jenomže čím více se blíží konec, tím více se to potápí do vod béčkové nezajímavosti. Zachraňuje to charismatický Kevin Bacon a solidní vizuální efekty. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět, perfektní Kevin Bacon a sympatická Elisabeth Shue. Vizuálně i dějově velmi efektní, napínavý film, který však naprosto a doslova "zabíjí" šíleně přehnané, klišovité a až směšně působící závěrečné scény. Kdyby je vzali za zcela opačný konec, v němž by byl směr toku "tvůrčích" nápadů ustálen do klidnějšího a smysluplnějšího proudu, mohly být konečné pasáže zpracovány tak, aby se staly dokonalým vrcholem snímku. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nekompromisní a nesmlouvavý holanský řezník Verhoeven nabízí svou vlastní verzi neviditelného muže. Je to ke konci akční a vlastně i docela hororové. Nicméně spokojenost je pouze částečná. Kevin Bacon záporáky uměl vždycky, ale obsazení ostatních rolí mohlo být promakanější. Závěrečná vyvražďovačka probíhá stylem, rozdělte se kdykoliv to jde a samozřejmě nechybí několikanásobné zabití netvora. 65% ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Rád bych dal čtyři hvězdičky, ale konec mě opravdu zklamal. Od Verhoevena jsem čekal něco mnohem lepšího. Docela mě znepokojila představa, že by se to stalo mě. Jak bych se choval? Byl bych schopnej chladnokrevně zabít člověka? Hlavou se mi honily dost znepokojující myšlenky. Já jsem bůh. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (23)

  • Film bol natočený v chronologickom poradí, čiastočne kvôli tomu, že laboratórium má byť na konci zničené. (Arsenal83)
  • Někteří kolegové se neustále vysmívali Kevinu Baconovi, protože musel neustále nosit speciální zelené nebo modré obleky. (TylerGage)

Související novinky

Sequely od Sony

Sequely od Sony

13.07.2005

V Sony Pictures sa pomaly trhá neveľké vrece, z ktorého sa na nás v najbližších rokoch vysypú hneď tri pokračovania k známym filmom. Začnime najmenej zaujímavým - ROAD HOUSE 2: LAST CALL, ktorý bude… (více)

Reklama

Reklama