Reklama

Reklama

Miláčku, pomoz mi

  • Itálie Amore mio aiutami (více)

Jejich manželství je tak liberální, tak pokrokové! Ovšem jen do chvíle, než se manželka zamiluje do jiného a manželovi se s tím svěří... Giovanni Machiavelli (Alberto Sordi) je moderní muž. Zakládá si i na svém racionálním přístupu k manželství, které bere jako svobodný svazek dvou rovnocenných partnerů. Když mu však manželka Raffaella (Monica Vittiová) oznámí, že se zamilovala do jiného muže, v Giovannim se vzedme uražené mužství a ze žárlivosti začne tropit psí kusy, aby manželčinu aféru překazil. (Česká televize)

(více)

Zajímavosti (5)

  • Ve filmu zazní také píseň „Ahi... le Hawaii“, kterou nazpíval Herbert Pagani a která byla vydána ve stejném roce jako film. (classic)
  • Některé záběry dvojice na plavbě byly natočeny na parníku T/n Raffaello. Na palubě téže lodi měl film světovou premiéru. (classic)
  • Římský domov hlavních hrdinů se nachází na Salita dei Parioli v Římě – v úvodní sekvenci filmu je zřetelně vidět Stadio Flaminio. (classic)
  • Klasickou scénou italských komedií se stala scéna, v níž se Giovanni (Alberto Sordi) na pláži v Sabaudii rozčilený vzniklou situací vrhne na Raffaellu (Monica Vitti) a několik minut ji pronásleduje a bije. V této scéně měla Vitti jako náhradnici mladou Fiorellu Mannoi, která později řekla: „Nejvíc, co se mohlo stát, bylo, že kvůli strčení ztratila rovnováhu.“ Ale jak zopakovala, k žádnému skutečnému bití nedošlo. (classic)
  • Ve filmu jezdí Giovanni Machiavelli (Alberto Sordi) zajímavým automobilem, který v mnoha směrech předstihl své současníky. Jedná se o vůz RO 80, dnes už neexistující automobil německé automobilky NSU. Design vozu byl na svou dobu převratný – reflektory a blikače byly sloučeny pod jeden skleněný kryt, příď vozu byla v půdorysném pohledu mírně klenutá, karoserie měla klínovitý tvar s vysokou a robustní zádí. Ale především byl k pohonu použit Wankelův motor s rotujícím pístem. (Pokres)

Reklama

Reklama