Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Duben 1940. Oči světa jsou upřeny na Narvik, malé město v severním Norsku, které je zdrojem železné rudy potřebné pro Hiterovu válečnou mašinérii. Během dvou měsíců nelítostné zimní války utrpěl Hitler svou první porážku. (joss11)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (57)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Jsme Norové! Bojujeme jeden za druhého!'' --- Koukám jak blázen. Netflix kupodivu pro jednou přestal řešit práva menšin, problémy všech možných i nemožných pohlaví co jich jen dnes jen  na světě je a natočil solidní válečný biják z Norska. Ale místním znalcům se to nelíbí. To jsou všichni zmlsaní filmy o Commandos!? Preh málo akce!  O statečném boji Norů leckdo neví, ale když se řekne válka a Norsko, někdo si představí malou partu hodně drsnejch chlapíků v pletenejch čepicích co z miniponorky lepí magnetické miny v nějakém tom fjordu na germánskej šíf. Pak trochu chápu, že drama rodiny žijící v Narviku v době vypuknutí války jim může připadat nudné. Já jsem si ale pošmáknul. Parádní kamera, velmi uvěřitelní herci i nádherné lokace Norska. Co chtít víc? Na válečné scény se také dostane ale film není jen o nich. Úplně nechápu jak si Norové představovali svoji neutralitu a prodej rud. To by jim jako v přístavu kotvili vedle sebe britské a germánské lodě aby po vyplutí z neutrálních vod se do sebe zakously? Bylo jasné, že Němci budou chtít zdroje pro sebe tak jak to předvedli na začátku války v celé Evropě. Je dobře, že film točili Norové. Vždycky je lepší když film o nějaké skutečné historické události točí ti, jichž se týkala než někdo pro koho je to jen zajímavá látka. Tohle bylo parádní pokoukáníčko a jelikož je tu film sakra podhodnoce a nezaslouží si to, přidám o hvězdu navíc. Takže dávám za 5 salv z britského torpédoborce! * * * * * ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem nějakou bezva špionáž ze severu, skrývačky, sabotáž, tajný plán, dechberoucí záběry norské přírody, tak jak to Norové umí. Místo toho frázovitost, patos, trochu slušné válečné akce. Němci mluví německy, Francouzi francouzsky, Britové britsky, a Norové, aby se to nepletlo, taky anglicky. A nejhorší je, že hlavní ženská postava je hnusná zrzavá hilda co zradí Spojence, zatímco její známá (typologicky Jana Pidrmanová), se ve filmu jen mihne. Nejsympatičtějším hercem je pak borec co hraje německého konzula Fritze Wussowa. ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Film, ktorého vývoj som sledoval asi od začiatku. A tešil som sa neho, preto skončil aj v topke na videnie v minulom roku. To som síce nestihol, Shitflix ho z nejakého dôvodu kúpil, našťastie. Vôbec to nie je zlé, na romanticko-historický film. Pretože to presne je. Drámy je tam máličko, bojovky tiež pomenej, postavy a ich konanie je predvídateľné a záver mi vycucal krv úplne najviac. Ako celok to ale funguje, nie je zbytočne natiahnuté, má to spád, bočné linky potlačené a snehové podmienky výborné. Boli to mocní chlapi, keď tam behali len v uniformách a svetríkoch bez zimnej výstroje a prišlo im to normálne. Vikingovia no. Lepší priemer. 3 z 5 ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jedná se sice o další zajímavou kapitolu druhé světové války, ale vyprávěnou způsobem, který neměl šanci mě zaujmout, prakticky velmi rychle přeskakuje v čase o týden, dva, tři a to ještě z postavy na postavu, takže bohužel není absolutně šance udělat nějaou dramatickou kapitolu i když se v příběhu někdy vysloveně nabízí.  Možná technický složky jsou na jakés takés úrovni, ale to je po hříchu fakt všechno. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

po Holanďanech a Dánech přišli se svou válečnou troškou do mlýna i Norové a výsledkem je béčkové  a poměrně ploché válečné drama, které nedokáže vtáhnout a reputaci si nenapraví ani v bojových scénách. Těch je jednak docela málo a jednak svou nevýrazností připomínají spíš druhořadé akční filmy. I o méně známých událostech druhé světové války se dají natočit víc než slušné filmy. Narvik mezi ně bohužel nepatří...40% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Prvá veľká porážka nacistického Nemecka v druhej svetovej vojne. (Johnny.ARN)
  • Postavy Ingrid Tofte a Gunnar Tofte sú fiktívne postavy, ale príbeh je absolútne pravdivý. Eystein Røset, jediný žijúci nórsky vojak z bojov v severnom Nórsku, sa zúčastnil predbežného premietania s rodinou a po filme povedal: „Presne tak sa to stalo.“ (Johnny.ARN)
  • Film sa natáčal v Osle, Narviku, Rjukane a Norddalsbruae. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama