Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři roky po vampýrském incidentu se upíři vracejí do amerického maloměsta. Vede je uhrančivá Regina a její zájem je především soustředěn na mladíka Charlieho, zodpovědného za smrt Reginina bratra. Podaří se jí ho kousnout a unese ho do tajuplné vily. Charlie je však připraven bojovat… (oficiální text distributora)

Recenze (79)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Typická záležitost 80-tých let. Toto inspirativní dílko, vypustili do kin naši západní soudruzi ve stejné době, kdy se rozhodl lid ČSSR zatočit s rudými upíry. A to nikoliv za použití svěcené vody a dřevěných kolíků, nýbrž zpěvem, řetězy solidarity, cinkáním klíči; sice to nebyla taková sranda jako likvidování upírů v Hrůzné noci 2, ale fungovalo to. Díky tomu jsme získali možnost užívat si výdobytků západní civilizace a vidět filmové "skvosty", kterými nás už 22 let zásobují naši milí distributoři. Neříkám že je tento film příšerný, to bych mu lichotil. On je jen trapný. A není to tím, že by mi vadily zastaralé voskové triky. Je to především přístupen k tomuto žánru. Komediální prvky atmosféře hororu moc nepomohly a často to vypadalo, jako kdyby se režisér bál udělat opravdu strašidelný film. Možná kvůli přístupnosti, nebo své babičce, těžko říct. Výsledkem je podivná nudnost, kde najdeme pár dobrých nápadů, které jsou záhy osliznuté nějakým zlehčujícím okamžikem. V té době se takto možná točilo, ale píše se rok 2011 a moje hodnocení je jasné. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Jako pokračování kultovní jedničky je to obstojné a jako samostatný horor (horor/komedie) je to velmi slušný film. Až na místy trochu prapodivný střih a pár "wtf" scén (scéna na kolejích) jsem byl více méně spokojen. Snímek se rozjíždí hodně rychle a po chvilce už jsme součástí strhující upíří jízdy. Peter Vincent opět výborný a hlavní upírka Julie Carmen (herečka pro mě známá hlavně z hororu Ve spárech šílenství) se také povedla. Byl jsem spokojen. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem viděl ve věku, kdy jsem měl o ženách výhradně romantické představy a svůdná Regina mě tak nechávala vcelku chladným. To se pochopitelně časem měnilo a po několika dalších zhlédnutích pokládám Julii Carmen za jednoho z nejlepších filmových vampů vůbec. Svůdná a manipulativní mrcha, navíc s tisíciletými zkušenostmi. Kdo by se nechtěl nechat... ehm, vysát? I po letech jsem se báječně bavil, dokonce víc než u prvního dílu a i ten Roddy  McDovall mi tu už seděl. Výborných nekřečovitých hororových komedií není mnoho, a tak je dobře, že je kam po nich sáhnout. Zpočátku jen jemně, pátravě a až po chvíli... ach, ta  pětihvězdičková Regina. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Druhé pokračování se bohužel drží zcela stejného scénáře jako v jedničce. Triky opět výborné = hlavně tající sulc jednoho záporaka. Přesto už nenadchlo tolik jako první díl. Julie Carmen v hlavní roli upírky je vášnivá, nenormální a ví co chce. A pokud vy hledáte kvalitní upíří naivní temnou středně dlouhou sexy teenage horor komedii, tak je film určen pro vás ! ()

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Druhý Fright night som videla ako prvý v poradí a patrí medzi moje najobľúbenejšie filmy. Možno je to preto, že bol môj prvý... (kvázi) horor, pri ktorom som neutiekla z izby, prípadne z kina (vtedy ma desili aj Ghostbusters, hlavne tá pani z knižnice - ja o mnoho rokov neskôr - v úvode). Kombinácia hororu a komédie zrejme prelomila kliatbu a dnes už z izby nezdrhám a nezakrývam si zraky. Len tak na okraj, Fiedelovu ústrednú pieseň "Come to me" milujem.-------- Po čase som opäť neodolala a pustila si Fright Night 2. Približne po stý krát. Človek si vychutnáva aj rozkošné detailíky, ktoré pri prvej projekcii nemá ako vnímať, keďže sa sústredí na hlavnú dejovú linku. Musím zdôrazniť, že Fiedelova hudba je dielom génia a každý jeden zvuk je bezchybne umiestnený na svoje miesto. Škoda, že neexistuje oficiálny soundtrack. Mnohí sa sťažujú, že vtip sa oproti jednotke nevyskytuje v takej vysokej miere, ale mne pripadá komediálna väčšina filmu, dokonca aj v tých nechutných momentoch. ()

Galerie (41)

Související novinky

Dočká se kultovní Noc hrůzy pokračování?

Dočká se kultovní Noc hrůzy pokračování?

17.11.2020

Režisér Tom Holland (Dětská hra) pracuje na pokračování svého klasického upířího hororu Noc hrůzy z roku 1985. V tuto chvíli si jistě mnozí z vás říkají, že Noc hrůzy přeci už má jednak pokračování z… (více)

Reklama

Reklama