Reklama

Reklama

Spořádaná dívka z dobré rodiny se zamiluje do ostrého hocha v podání Johnnyho Deppa. Parodický muzikál vychází sice z mnohokrát viděné, ale v tomhle případě záměrně limonádové situace – slušná dívka Allison se zamiluje do ostrého hocha přezdívaného Uřvánek. Tomu, aby se však jejich cit rozezněl naplno, brání Allisonina babička i její dobře vychovaný, ale k smrti nudný přítel. Naštěstí se však oběma zamilovaným podaří utéct na koncert. Tam však dojde ke rvačce a ti, co se potyčky účastnili, jsou zadrženi. Do toho všeho ještě přichází dívka, která tvrdí, že s Uřvánkem čeká dítě… Snímek si záměrně utahuje z prvků retromuzikálů, schémat nešťastné lásky i rockových póz. Své místo tady má i promyšlená hra s kýčem, a to ať už jde o tragické zázemí obou hrdinů, obrazovou stylizaci nebo samotné písně. Právě písně jsou pak zásadní součástí celého filmu, a navzdory své přepjatosti si vydobyly mezi fanoušky a fanynkami filmu značnou popularitu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (114)

chrispe 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že kdybych v prvních záběrech nezalédla Johnnyho Deppa, tak bych nemilosrdně přepnula. Nicméně jsem ho zahlédla a i když jsem měla po 20 minutách silné nutkání prostě přepnout, tak jsem vydržela. Bohužel se nekonalo žádné "ještěštěstížejsemtonepřepla" a většinou jsem jen přemýšlela, jakou další kravinu tvůrci asi vymysleli. Ale abych jen neplivala... ačkoli mě období, ve kterém se film odehrává přinejmenším nebere, tak u hudby je to jinak... a když už nic, tak tohle jsem si užila. A Deppa a taky další pěkné hochy, kteří se příběhem prolínali :) ()

alambert 

všechny recenze uživatele

Poměrně povedený muzikál s charismatickým hlavním hrdinou Johny Deppem, hezkou nevinnou Amy Locane a pěknými songy. Bohužel mi dost vadilo pár věcí, třeba ta mamina (včetně toho porodu v autě), ohavná blondýna (jejíž jméno se mi momentálně nedaří zjistit) a podobné fekálnosti :-D, které jsou na mě už moc... ()

Reklama

kitano 

všechny recenze uživatele

Ak mate radi muzikaly a ktomu aj Johnyho Deppa, mate azda jedinu sancu uzit si obidve veci naraz.A to naviac vo velmi zabavnej forme. Laska medzi frajerskym rebelom a kraskou so slusnej rodiny so zlym zaciatkom a stasnym koncom. Johnymu to ako frajerovi v kozenej bunde samozrejme slusi a takisto jeho spevacky talent ma milo prekvapil. Suma sumarum blaznive, mile, vtipne a zabavne. 8/10 ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Watersov štýl a postavy sú nezameniteľné (blonďatá príšera Kim McGuire napr. :))), hoci sa vôbec nejedná o hardcore úchylnosť ako napr. Pink Flamingos. Kvázi muzikál Cry-Baby obsahuje pár dobrých songov, pár zaujímavých charakterov, mladík Johnny je štandartne skvelý..ale inak to nie je žiadna sláva a Waters by mal ostať pri tom, čo mu ide najlepšie a nepúšťať sa do muzikálových experimentov a paródií:) ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

John Waters je největší dluh českých matladistributorů , co jich tady je, ke mně .Když už i na Primě si všimli ,že existuje nějaký takovýhle film (nebo že by zabraly taková jména jako Depp,Iggy Pop,Dafoe,či snad dokonce byl už zase někdo zvědavý na Traci Lords?,-a Susan Tyrrell samozřejmě ,potom co mě v Nadmutém městě oskarově uřvala,tak tahle role Uřvánkovy babičky bylo vlastně její herecké zklidnění:-)) a pustěj to odpoledne o víkendu v TV,tak kde jsou ti naši vydavatelé? Asi tam kam Waters rád posílal holy vůdský producenty. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (5)

  • Zpěv v pěveckých scénách Cry-Babyho (Johnny Depp) obstaral ve filmu zástup. (Jackie21099)

Reklama

Reklama