Reklama

Reklama

Ahsoka - Season 1 (2023) (série)


Část 8: Jedi, čarodějnice a vojevůdce (S01E08)

(epizoda)
  • USA Part Eight: The Jedi, the Witch, and the Warlord (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Hrdinové závodí s časem, aby zabránili velkoadmirálu Thrawnovi uprchnout. (Disney+)

Recenze (56)

Tomulka 

všechny recenze uživatele

Když se člověk zamyslí nad dějem, tak je scénář hodně smutný. Provedení však hlavně díky hercům přijatelné. ROSARIO Dawson je dokonalá Ashoka. Ray Stevenson byl famózní (škoda, že nedostal více prostoru) a velmi mne mrzí, že svou roli nebude hrát v případném pokračování!!! Trawn nic moc, ale je zase pravdou, že koho jiného obsadit. Třeba Cumberbatch by byl dokonalý a super. No jsem zvědavý co se bude odehrávat dále. Vše nasvědčuje, že je Ashoka na planetě Otce, syna a dcery. Tak uvidíme co z toho vykouzlí u Disney, protože oni jsou opravdu machři v zabíjení slavných značek :( ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedi, čaroprdelnice a skříň. Vlastně Jedi, the witch and the Warlord, což stejně vypadá jako Lion, witch and wardrobe. Některé scény mají nápad a pěkný vizuál, ale kdy konečně scénáristi budou používat logiku? SPOILERY. Teď sice trochu popřu šermířství, ale když mám dva meče a protivník jeden, tak ten jeho nebudu vykrývat obouma mečema, ne? Vykreju jedním a druhým seknu. Konec byl úplnej nesmysl. když už přileteli za zadek Thrawnovy lodě, tak mu měli rozstřílet jeden z těch doplňkových motorů, nikam by neodletěl, čas na to měli a místo toho poslouchaj jeho vejšplechty. A co ten Ezra? Vůbec netuším jak se dostal ke stíhačce a nenápadně odletel domů. Takovou námahu mu dalo dostat se na Thrawnův destruktor. Měla následovat Stealth mise...proplížit se k těm čarodějnicím, zabít je, pak do ložnice Thrawna, zabít jeho a na konec ukrást loď. S jediskými schopnostmi se mu to mohlo podařit. A to nemluvím o tom, že to čarodějnictví mě k sw vůbec nepasuje. ()

Reklama

inmax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Budu spoilerovat. Nakonec docela uspokojivé finále. Přemýšlel jsem, jak chtějí ve 40 minutách uzavřít všechny linky a odpověď je jednoduchá, nijak, uděláme finále jak v LOTRovi a budeme koukat do dáli na Horu Osudu. Ale proč ne. Co mi ale vadilo: Že se spěchá na loď, aby neuletěla bez nich a oni si letí krokem spolu s těma krabama. V podstatě kdyby jim nezrušili loď a nepřesedlali na ty vlkokoně, tak by Thrawna tímhle tempem ani nestihli. Pak pohyby Ahsoky v boji. Je vidět, že ji ta věc na hlavě omezuje a má díky ní pohyby, jak kdyby na hlavě balancovala hromadu knížek jak v Slunce seno. Co mi taky vadilo, tak nečekaný zjev Ezry u Hery. Čekal jsem spíš, že bude mít trable na lodi, jak zůstat nespatřen a ten voják je jen posel od Thrawna, co nese message, že se jeho pomsta blíží. Ale jinak asi spokojenost no. Furt lepší než Book of Boba Fett a třetí Mando. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeee Stormtrooper zombie :). Tak to přinejmenším pobavilo. Co mi přišlo úsměvné (a už se to jednou v seriálu stalo), je volba strategie soubojů. Místo toho, aby vyřešili tetu 3:1 (takže vzum-vzum-vzum a jdeme dává jako tým), si Ah-jo-ka hraje na superkingošku, že jí dá sama (a oslabí tým o celých 50% - má dva meče :)) co potřebuje postupovat co nejrychleji. A že se o pár minut ukáže jaká to byla kravina a “žehlí” se to. Co mě vyloženě nasralo byl ten náhlý záchvat oběvení Síly u protivné pindy do takové úrovně, že umí najednou posunout i chlapa na vzdálenost 100m. Dál… na cestě tam obrovské potíže (díky hřbitovu), a zpět pohoda? No a závěr to nijak nevylepšil. Nesnáším nabubřelé konce-nekonce. Automaticky se počítá s druhou řadou. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Ahsoka a jej parta sa musí pokúsiť dobiť pevnosť aby zabránili návratu generála Thrawna. Prevedenie: Osobne sa teším z otvoreného konca. Páči sa mi kam sa až seriál dopracoval. Čo sa týka finále tak nadmieru potešili Stormtroopers zombie ako aj súboj Ahsoky z čarodejnicou. Thrawn ešte rozhrá veľkú hru v schválenej druhej sérií. 90% ()

Galerie (4)

Zajímavosti (7)

  • Dva zombie Troopers, kteří napadli Ezru (Eman Esfandi) a Sabine (Natasha Liu Bordizzo), nebyli obyčejný Death Troopers. Patřili k tzv. legii Purge Troopers, která se specializovala na lov a zabíjení přeživších Jedi. Lze to poznat i podle červených nárameníků a mírně upravené zboje, která obsahovala množství Beskaru. (Veskoslav)
  • Sova, kterou vidí Ahsoka (Rosario Dawson) v závěru epizody, je ztělesněním Dcery – světlé strany síly. (UncleMorty)
  • Epizoda měla premiéru 3. října. Ve stejný den měl premiéru seriál Star Wars Povstalci (od r. 2014) a Star Wars: Klonové války (od r. 2008). Ahsoka je označována jako 5. série Star Wars Povstalci a postava Ahsoky se představila právě v Klonových válkách. (Veskoslav)

Reklama

Reklama