Reklama

Reklama

Depeche Mode: Behind the Wheel

(hudební videoklip)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Hudební
Velká Británie, 1987, 4:10 min

Obsahy(1)

Behind the Wheel je třetí singl z šestého alba „Music for the Masses“ britské elektronické kapely Depeche Mode, který režíroval nizozemský režisér Anton Corbijn a který vyšel na video kompilaci Strange. Děj tohoto černobílého klipu navazuje na předcházející klip Never Let Me Down Again, kdy je auto BMW Isseta odvezeno traktorem a frontman kapely David Gahan odhazuje berle a nasedá na skútr Piaggio Vespa 1180 řízený ženou, kterou si zahrála italská herečka Ippolita Santarelli. Společně projíždějí krajinou až zastaví ve vesnici a ubytují se v hotelu, kde se pomilují a nakonec si spolu zatančí... Video se natáčelo v italském městě Arona u jezera Lago di Maggiore a bylo inspirováno americkým filmem z roku 1953 Prázdniny v Římě režiséra Williama Wylera. (Trajektt)

(více)

Recenze (3)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tá talianska atmosféra ma vždy dostane. Až pri nej zabudnem na príšerné nové intro, ktoré v singlovej verzii nepochopiteľne nahradilo geniálny úvod tejto silnej piesne. A niekto v Mute sa rozhodol, že táto verzia bude aj na The Singles 86-98, ach jo. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Depešákom, tie čiernobiele videoklipy sedeli. Či už ako kabát k ich elektronickej hudbe, alebo aj ako vymedzenie sa od ostatných žánrových kapiel. ()

Zajímavosti (3)

  • V roce 2013 firma Dior použila skladbu ve své reklamě Dior Secret Garden 2 a taktéž zazní ve filmu Atomic Blonde: Bez lítosti z roku 2017, ve kterém si zahrála hlavní roli Charlize Theron, která je fanynkou Depeche Mode, a která uváděla kapelu do Rock'n'rollové síně slávy 2020. (Trajektt)

Reklama

Reklama