Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Američanka Bronte Parrishová je půvabná, ale poněkud upjatá mladá vegetariánka, nekuřačka, abstinentka a bojovnice za ekologii. George Faure je francouzský emigrant, spontánní a bezprostřední, labužník holdující biftekům, cigaretám a vínu. Jak se vůbec tihle dva mohli stát manžely? Jednoduše. Bronte si chce pronajmout byt s obrovským skleníkem, podmínkou majitelů je však manželský pár. George potřebuje povolení k práci a pobytu v USA, tzv. zelenou kartu. Formální sňatek, jehož prostřednictvím dosáhnou splnění svých snů, je otázkou půlhodinky. To ovšem ještě netuší, že imigrační úřad podrobuje podobné "podezřelé" manželské páry přísnému dohledu. Bronte a George čeká perný víkend, kdy musí pod přísným pohledem úředníků sehrát roli dokonale fungujícího a milujícího se manželského páru. (TV Nova)

(více)

Recenze (268)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Příběh přistěhovalce, který chce získat zelenou kartu díky manželství se ženou, která chce získat podkrovní byt se zimní zahradou. Jednoduché, ale jen na pohled. Roztomilé romantické drama, které se vám lehce dostane pod kůži a při scéně s klavírem doslova propadnete šarmu Depardieho. Andie je také doslova k sežrání a po mnoha rolích, kdy byla spíše podružnou postavou, zde tvoří dokokalý a sehraný filmový pár. Vřele doporučuji romantickým dušičkám, anžto tento kus se blíží dokonalosti. 90% ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Americká Brontosaurka touží po zeleni, formálně se provdá za francouzského drbana s něžnou duší, a myslí si, že to projde bez povšimnutí imigračních housenek. Umírněná romantika s trochu nevýraznou Andie a brilantním Gérardem neurazí a nadchnout ani nemusí. Vztah mezi ní a divákem se vyvíjí podobně jako mezi hlavními postavami. Až k melancholickému obláčku na konci. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Nemám pocit, že by bola niekde MacDowellová tak krásna a okúzľujúca ako tu. Weir natočil pre neho netradičný žáner, ale očividne to bola srdcová záležitosť a je to z toho cítiť. Jeden z tých filmov, ktorý spoluutváral žáner. Podobne ako keď Harry stretol Sally alebo iná podobne ladená chuťovka. Chémia medzi ústredným duom funguje. Je to nenásilné. Plné ľahkého humoru a príjemných emócií. Len trošku zamrzí, že niektoré veci ( kamoška, otec, Phil) vyšumia do prázdna. Možno je to tak dobre. Film má správne tempo a nenudí. Ale trošku to uberá tej komplexnosti z ktorej som bol počas sledovania tak potešený. Každopádne je to veľmi pekný film s veľmi dobre spraveným záverom. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Keď inteligentná romantická komédia, tak od inteligentného režiséra. Ústredná dvojica je dokonalá, Andie McDowell je krajšia a sladšia ako Julia Roberts. Netypický záver, v prípade P. Weira sa žiadnych klišé netreba obávať. Ono to funguje aj po rokoch, čo je veľmi príjemné prekvapenie. Zbytočne som sa tomuto filmu v televízii roky vyhýbal, funguje po tridsiatke na človeka rovnako ako keď má 15, vlastne funguje oveľa lepšie. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Docela příjemná romantická komedie, která je akorát vyvážená, neni tam žádnej křečovitej humor a ani to neni příliš romantický. Gerárd Depardieu se na romantický filmy svým vzhledem moc nehodí, ale když se tam s nim vloží pár vtipných scén, tak tam ani nevadí a Andie MacDowell, ta snad ani nic jinýho než romantiku nehraje. takže se tam perfektně hodila a i to pěkně zahrála. Co se týče děje, tak mi to připadlo jako docela dobrej nápad s tou zelenou kartou a bavilo mě to, ale Peter Weir natočil jenom příjemnou romatickou komedii, ale nic vic ()

Galerie (35)

Zajímavosti (14)

  • Byt, který je středobodem celého filmu, se nachází na adrese 60 West 76th Street v Manhattanu v New Yorku. (HellFire)
  • Skladba, kterou hraje paní Adlerová (Victoria Boothby) na večírku, je Chopinův valčík „Na rozloučenou“ (L'Adieu), v A dur, op. 69. (Idée_fixe)

Reklama

Reklama