Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krátce po manželově smrti chce vzít Rachel Lappová (Kelly McGillisová) svého syna Samuela (Lukas Haas) na výlet do Filadelfie, aby mohli uniknout každodennímu stresu. Na záchodcích na nádraží se Sam stane svědkem vraždy a jelikož je jediný, kdo dokáže identifikovat pachatele, musí pomoci ostřílenému detektivu Johnu Bookovi (Harrison Ford) s následným vyšetřováním. Krátce po zjištění, že ve zločinu jsou zapleteni také příslušníci policejního sboru, je Book postřelen a nucen potají odvézt Rachel se synkem do jejich domu mimo město. Časem se detektiv na venkově sbližuje se členy místní amenitské sekty, pomáhá lidem s pracemi a vztah mezi ním a matkou se prohlubuje. Mezitím se však nepřítel pomalu přibližuje ke svému cíli. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (202)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Napínavý film z (pro běžného "civilizovaného" člověka) neznámého prostředí byl natočen podle výborného scénáře a v hlavních rolích se představuje několik známějších herců a jedna megahvězda - Harrison Ford. Ford je ve své roli snad jako vždy výborný, zajímavá je i hudební stránka filmu a celkově se dá říci, že jde o maximálně vydařený film, což ale platí snad o všech filmech Petera Weira. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Po dvadsiatich rokoch príjemné zopakovanie. Zvláštne, ako si po takom čase človek skoro nič nepamätá. Ako keby som videl celkom iný film. Film vyskladaný nielen na základe kvalitného scenára, ale myslím, že aj režijná stránka sa vydarila nadmieru. A stret dvoch tak rozdielných kultúr je pre mňa vždy lákadlom. Fordovi síce policajné role až tak nesvedčia, ale tu sa činil hlavne v romantickej linke. Trilerový záver zasa dodáva atmosferickú vložku, aj keď si to žiadalo kvalitnejších záporákov. ()

Reklama

sulimo 

všechny recenze uživatele

No nevim, já prostě nevim, jak tohle dílo hodnotit. Taková nesoudnost a odvaha natočit jednu z největších slátanin, jakou jsem kdy viděla je snad za pět hvězd, s tim výsledkem to už je ovšem horší. Fakt netušim, co chtěl režiésr točit dřív, jestli dokument o Amiších, romantickou nefungující telenovelu, nebo kriminálku. Pro mě z toho vzešla kravina bez jediného momentu vhodného k zapamatování a opravdu nemám pochopení pro zdejší vysoké hodnocení, tohle je film, který si onu červenou, relativně kvalitní barvu hodně moc nezaslouží. Tohle se prostě mimořádně nepovedlo. Kravina. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Absolutne suhlasim do poslednej bodky s komentarom uzivatela Rob Roy. Tvorcovia, akoby nevedeli, co vlastne natacaju. Akcny krimi thriller alebo romanticky film? Ja som myslel, ze sa divam na krimi, preto ma drviva väcsina romantiky nudila a to nemam nic proti romantickym filmom. Skoda, stacilo o nieco viac napätia a dal by som aj stvrtu *. Odporny bol Danny Glover, ktory mi takto pripomenul zaporaka z dramy PURPUROVA BARVA (1985) a to som ho spoznal ako dobrackeho policajta zo vsetkych SMRTONOSNYCH ZBRANI (1987 - 1998). V miniulohe som si vsimol aj Vigga Mortensena. Film ziskal dvoch Oscarov za strih a scenar, ale bol nominovany i za najlepsi film, reziu, alebo herca v hlavnej ulohe Harrisona Forda. Avsak Oscara ziskala v ramci kategorii najlepsi film romanticka drama VZPOMINKY NA AFRIKU (1985), za reziu Sydney Pollack taktiez Vzpominky na Afriku a za herca v hlavnej ulohe William Hurt za dramu POLIBEK PAVOUCI ZENY (1985). _________ Harrison Ford - (John Book) +++ Kelly McGillis - (Rachel) +++ Josef Sommer - (Schaeffer) +++ Lukas Haas - (Samuel) +++ Jan Rubes - (Eli Lapp) +++ Alexander Godunov - (Daniel Hochleitner) +++ Danny Glover - (McFee) +++ Viggo Mortensen - (Moses Hochleitner) +++ ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Hraje v tom Somr, Aragorn, ta ženská z Top Gunu, Murtó ze Smrtonosné zbraně a hlavně výborný Harrison Ford. Snímku není mnoho co vytknout, kdyby ovšem divák neočekával trošku něco jiného. Ani tolik nevadí pohled na život Amišů jako spíše fakt že režisér navnadí diváka na mírně akčnější policejní snímek, aby to pak celé strhnul do rozhodnutí dvou lidí zda spolu zůstanou či ne. Na jedno podívání určitě, protože Weir zkrátka umí, ale bojím se že podruhé už snímek šanci nedostane. Scéna na záchodě je ukázkově napínavá. 60% PS: Druhá šance nastala a snímek je daleko lepší než tehdy poprvé. Vše sedí, plně soustředěný režisér, výborný Ford a já hlásím spokojenost. 75% ()

Galerie (71)

Zajímavosti (13)

  • Věta, ve které John Book (Harrison Ford) během večeře s Amiši pochválí kávu, ve scénáři nebyla. (janekrubes)

Související novinky

Komu letos poputují čestné Oscary?

Komu letos poputují čestné Oscary?

22.06.2022

Americká Akademie filmového umění a věd (AMPAS) každoročně kromě známého a mediálně ostře sledovaného předávání Oscarů na přelomu zimy a jara organizuje o pár měsíců dřív i menší ceremoniál předávání… (více)

Reklama

Reklama