Reklama

Reklama

Tři tisíce let touhy

  • Austrálie Three Thousand Years of Longing (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Akademicky vzdělaná doktorka Alithea Binnie s tváří Tildy Swinton vede svůj život osaměle se striktně racionálním přístupem. Na svých cestách se ale v Istanbulu střetne s kouzelným džinem z lahve, kterého hraje Idris Elba. Výměnou za svou svobodu jí džin nabídne splnit tři přání. Neodolatelná nabídka má ale háček. Doktorka je zběhlá v mytologii a moc dobře ví, že s džinem není radno si zahrávat bez následků a že takto splněná přání se často zvrtnou a obrátí proti tomu, kdo po nich toužil. Džin jí začne vyprávět fantastické příběhy ze své historie a historie lidí. Nakonec se doktorka nechá zlákat a vysloví přání, které oba dva překvapí. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (131)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Mám z toho zmiešané pocity. Dejová línia odohrávajúca sa v súčasnosti s doktorkou Alitheou ma moc nebavila, ale tie džinove spomienky presiaknuté orientálnou atmosférou - to už je iná reč. Tie ma skutočne bavili, či už po epickej stránke, alebo po vizuálnej, ktorá bola skutočne vydarená. No musím uznať, že Idris Elba mi do tejto role džina vôbec nepasoval a miestami mi dokonca vadil. Ale inak po príbehovej stránke to bolo fajn. Akurát tá súčasnosť bola taká ... nevýrazná. 3* ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tilda Swinton je príťažlivá ako stuchnutá reďkovka, automaticky teda v romantickejšej polohe pôsobí ako päsť na oko, hoci tu to bola taká podivná romanca. Hlavne, že bolo všetko ponechané čierno-bielo, aby sa nikto neurazil a Tilda bola aj v rúšku, čiže podprahové posolstvo zanechané. Dej filmu je všetko len nie strhujúci, asi sa šetrilo na scenáristovi, lebo ten tam zakomponoval aj také historické príbehy, ktoré sú malým pokrútením dejín. No a môj obľúbený Idris Elba s elfskými ušami ako džin? Nič moc, to už radšej ten gin. ()

Reklama

CYP3A4 

všechny recenze uživatele

Jsou tam silný momenty, ale ten konec je tak pitomě plochej...škoda, že zajímavej scénář i celkem solidní režie jsou ke konci tak odfláklý, že Idris Elba i Tilda Swinton potom vypadaj občas jako přehrávající amatéři - a to je dost těžký u nich. Fakt tomu nerozumím, proč to ke konci tak zahodili. Ale v principu to byl ještě celkem fajn film. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Pokud chtěla Tilda Swinton vypadat tak nepřitažlivě, co to jde, tak se jí to povedlo. Vypadala jak nějaká knihovnice ve stádiu frigidnosti č. 5. Ani Idris Elba to tady zrovna nevyhrál. Ještě nikdy jsem ho neviděl v takhle degradující roli, kde vypadá jak nepovedeně namaskovanej gigolo, směšně zmutovanej černej elfí Pytlík a s tupým hereckým výrazem. Vůbec se to k němu nehodilo a úplně byl mimo svoji ligu. A že se to celé motalo kolem příběhů, tak ano, nějaký ten příběhový děj to mělo, ale vůbec ne zajímavej. Džinové a všechno kolem té arabské kultury tam odkudsi z východu mě nikdy nebralo a ani tato moderní verze mě nepřesvědčila o opaku. ()

theSaint 

všechny recenze uživatele

První polovina bavila velmi. Příběh Sáby a Šalamouna mě skutečně přenesl do pohádkového světa a ostatní dva skvěle sekundovaly. Vizuál to mělo fantastický. Přenos příběhu do Londýna nebyl dobrou volbou, ztratila se ona kouzelná atmosféra, krásný vizuál a vůně orientu. Vztah dvou hlavních aktérů bych také oželel. To poselství lásky je samozřejmě krásný, ale působí to značně.. tak nějak.. uměle. Rozhodně ne film pro davy. Elba skvělý. Tilda je skvělá herečka, jako ženský objekt touhy mi ovšem nic neříká. Což taky na pozornosti nepřidá. Tudíž sledovat její příběh, po třech předešlých, mě prostě nebavilo- obzvlášť, když mi hned u první Sáby spadla brada z její krásy. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (4)

  • Zásada tří jednot je princip vyprávění, který uvádí, že tři akty/postavy jsou nejuspokojivější kombinací příběhu. Číslo tři se ve filmu objevuje mnohokrát: název filmu zmiňuje tři tisíce let, číslo 3 se objeví několikrát v pozadí filmu, Alithea (Tilda Swinton) zůstane v pokoji č. 333, džin (Idris Elba) nabídne Alithee tři přání, džin vypráví Alithee tři příběhy ze své minulosti a film končí návštěvou džina každé tři roky. (mikki089)
  • Průvodní píseň k filmu „Cautionary tale“ zpívá Matteo Bocelli, syn Andrey Bocelliho. Matteo Bocelli si zahrál i roli prince Mustafy. (Sykomora)

Související novinky

Junkie XL složí hudbu k Furiose

Junkie XL složí hudbu k Furiose

24.05.2022

Skladatel Tom Holkenborg aka Junkie XL (Alita: Bojový Anděl, Batman vs Superman: Úsvit spravedlnosti) znovu spojí síly s mistrem Georgem Millerem (Šílený Max: Zběsilá cesta) a složí hudbu i pro… (více)

Kdo bude letos soutěžit o Zlatou palmu v Cannes?

Kdo bude letos soutěžit o Zlatou palmu v Cannes?

17.04.2022

Přesně za jeden měsíc, tedy v úterý 17. května odstartuje 75. ročník prestižního mezinárodního filmového festivalu v Cannes. Obří filmový svátek konající se na francouzské riviéře letos oslaví tři… (více)

Reklama

Reklama