Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Odhodlaný Nikolas se při hledání svého táty dostane do kouzelné země, kde potká elfy i svůj osud. Domů se vrátí s darem naděje. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (91)

Figu 

všechny recenze uživatele

Opět potvrzuju, že mě u filmu ovlivnily různý faktory okolo... Zaprvé manželka. Zadruhé děti. Zatřetí rodinná idylka. Začtvrté blížící se čas Vánoc a rozsvícenej stromek u nás v obýváku. Zapáté jsem u toho srkal vřelý kafíčko a soukal do sebe konzervu salka (když nepiju alkohol, je to moje z mnoha dalších vášnivých neřestí). Zašesté jsem měl dovolenou a nikde jsem ráno nevstával. Kolem a kolem za tu celkovou pohodu tu čtvrtou stár přisolím. Jinak čistě průměrná pohádka.  70% ()

Joe16210 

všechny recenze uživatele

Nádherný vánoční film od Netflixu s dobrým obsazením. Pokud hledáte nějakou nenáročnou oddechovku pro navození sváteční atmosféry, je Chlapec, kterému říkají Vánoce rozhodně tou pravou volbou. A nemusíte být zrovna děti, film si užijí i dospělí. Ta sněhem pokrytá krajina je jednoduše dokonalá. A má to i značně pohádkovou atmosféru. ()

Reklama

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Nebolo to zlé, ale ani nič výnimočné. Každý rok vznikajú nové a nové vianočné filmy, asi je ťažké prísť s niečím, čo by tu ešte nebolo. Pozeralo sa na to pekne, ale miestami nudilo. Škoda, že Maggie Smith nemala viac priestoru. A áno všadeprítomná politická korektnosť. Ja viem, že už si na to musím zvyknúť, ale keď to tak bije do očí. Pozerala som to s deťmi, no teraz som trochu na pochybách, či to bolo vhodné pre také malé deti. Myslím, že je to určené už trošku väčším deťom. A na záver už len spomeniem, že sa to nakrúcalo aj na Slovensku. A Boy Called Christmas, zaujímavý a originálny názov. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem se tak strašně moc těšila! Trailer je kouzelný a opravdu mě nalákal, ale s výsledkem jsem trochu zklamaná. Příběh to je originální, je to zajímavé pojetí, jak vznikli Vánoce, ale dějová linka je strašně slabá. Vyloženě tam není ani pořádný záporák a Sally Hawkins se do téhle role vůbec ale vůbec nehodila. Její výkon mi přišel strojený, nudný a prostě fakt špatný. Škoda, že se na ději nezapracovalo více a nevymyslelo se něco víc záživnějšího. Kvůli tomu je to spíše horší průměr pro opravdu malé děti, ale dospělého to nepobaví. ()

Tomas_PO 

všechny recenze uživatele

Netlixovka napasovaná na Vianoce, ktorá od priemeru nevyskočí ani o piaď vyššie. Na Vianočné nič nerobenie okej, no nebyť charizmatickej Maggie Smith, tak prah 1 hviezdy film nepreskočí. Už samotná zápletka je menej kreatívna, veľmi sa nepodarilo ani vyvrcholenie v podobe magickej krajiny. Vhodných námetov na rozvinutie bolo pritom viac, no potenciál ostal nevyužitý. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Film vznikl na základě knihy „Kluk jménem Vánoce“ od britského spisovatele Matta Haiga. (Teres)
  • Natáčení filmu probíhalo v Laponsku, Finsku (Kilpisjärvi), Anglii (Londýn), Slovensku (Vysoké Tatry) a v České republice (Hrad Křivoklát, Středověký skanzen Řepora a Barrandov Studio). (GASTON73)

Reklama

Reklama