foto

Václav Chalupa

  • nar. 12.7.1974 (42 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Po nedokončeném studiu hudebně-dramatického oboru na pražské konzervatoři zakotvil na několik let v divadle Rokoko. Již v době studií se objevil před televizní kamerou, poprvé to bylo v roce 1990 ve filmu PĚJME PÍSEŇ DOHOLA a rok nato jako Stavinoha v OBECNÉ ŠKOLE. Následovalo několik menších rolí, např. v Hřebejkových ŠAKALÍCH LETECH (1993) nebo v seriálu PRIMA SEZÓNA (1994). Nejvíce ho však proslavila až role Pýta ve ZDIVOČELÉ ZEMI, která se natáčela v období let 1997 - 2010).

Velmi často je také obsazován do zahraničních snímků, které vznikaly u nás. Jmenujme alespoň BÍDNÍCI (2002), xXx (2002), HANNIBAL - ZROZENÍ (2007). Jako zajímavost můžeme ještě připomenout, že v roce 1993 se mihl ve videoklipu Filipa Renče k písni Lucie Bílé Láska je láska. V současnosti nemá stálé divadelní angažmá a působí jako herec na volné noze. V divadle ABC např. ztvárnil roli Harpagona v Moliérově Lakomci.

Katka "artcha" F.

Herecká filmografie

2016 Lída Baarová
Zločin v Polné (TV film)
2015 Atentát (TV seriál)
Popel (E08)
Gangster Ka
Místo zločinu Plzeň (TV seriál)
2014 Tři mušketýři (TV seriál)
2013 Colette
Špačkovi v síti času (TV seriál)
2012 Prozření Josefa (studentský film)
Ztracená brána (TV film)
2008 Mr. Johnson
Pachuť (studentský film)
2007 Hannibal - Zrození
2006 Obsluhoval jsem anglického krále
Poslední vlak
2005 Kletba bratří Grimmů
3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
2004 Černí baroni (TV seriál)
2002 Maigret a obchodník s vínem (TV film)
Richard III. (divadelní záznam)
xXx
2001 Stříbrná paruka (TV seriál)
2000 Případy detektivní kanceláře Ostrozrak (TV seriál)
Zpráva o putování studentů Petra a Jakuba
1999 Hanele
Nemocnice na pokraji zkázy (TV seriál)
1998 Bídníci
1997 O perlové panně
Zdivočelá země
Zdivočelá země (TV seriál)
1996 Draculův švagr (TV seriál)
Král Ubu
1995 Malostranské humoresky
Mutters Courage
Válka barev
1994 Prima sezona (TV seriál)
1993 Arabela se vrací aneb Rumburak králem Říše pohádek (TV seriál)
Konec básníků v Čechách
Nesmrtelná teta
Šakalí léta
1992 Don Gio
Dva z nás (TV film)
1991 Obecná škola
1990 Marta a já
Pějme píseň dohola

Dokumentární

2009 Lucie Bílá Best of Video
2004 Lucie Bílá: Láska je Láska

Hudební videoklipy

1992 Lucie Bílá - Láska je láska (hudební videoklip)
Lucie Bílá - Zahrada rajských potěšení (hudební videoklip)
Lucie Bílá - Zahrada rajských potěšení (latinská verze) (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace