Reklama

Reklama

Generálova dcera

  • Německo The General's Daughter (více)
Trailer

Obsahy(1)

Můžete se vydat správnou cestou, špatnou cestou, anebo můžete zvolit cestu vojenskou. Teď záleží na tom, jakou z nich si zvolí armádní vyšetřovatel Paul Brenner, který se na vojenské základně Fort MacCallum snaží objasnit vraždu přitažlivé kapitánky. Madeleine Stowe hraje Brennerovu spoluvyšetřující případu - coby armádní poradkyně pro případy znásilnění. Je to "hra na kočku a myš, kdy váš odhad na to, jak to skončí, bude totálně vedle." (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

Rathe 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv se mi John Travolta v hlavní roli vůbec nelíbil (jemu snad slušela jen ta role v Pomádě, protože žádný akční film s ním se mi nelíbí), tak příběh sám o sobě ve vojenském prostředí je velmi zajímavý. Film zajímavě poukazuje na to, že se podle pozic rodičů určuje, jak by se jejich děti měli a neměli chovat. A samozřejmě tyto děti chtějí tato "pravidla" porušovat. ()

maxi6 

všechny recenze uživatele

...........Tvůrci filmu a hlavně scénarista se vydali zcela jiným směrem, než nám chce sdělit knižní předloha. Přesto, že do hlavních rolí nasadili hvězdné jména, ještě neznamená kvalitní podívanou. Zde působí hodně hraně, moc okatě, někdy až komicky. Travolta hraje sebe, nebo Brennera? Jeho humorně jízlivé a machrovsky vložené narážky, i dialogy ostatních jsou místy křečovité, nevhodné, mají na rtech diváka vyvolat chvilkový úsměv? Pokud to byl úmysl, je tam zcela zbytečný a celkové napětí tříští a nemístně polevuje. Snímek je precizně ozvučen a po hudební stránce to nemá chybu................. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Ústřední dvojice byla postavena před nelehký detektivní úkol. Museli se vypořádat s nedůvěrou nadřízených, kteří chtěli celý případ zamést pod koberec. Vražda mladé ženy s temnou minulostí na vojenské základně a její následné vyšetřování je velmi zajímavé téma. Ze začátku se všechno odvyjí nezáživně a nudně, ale pokud přežijete první půlhodinku než se film rozehraje, pak se před vámi rozeběhne působivé drama z atraktivního prostředí vojenských uniforem. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Kriminálka z vojenského prostředí - už jen to téma působí atraktivně, Travolta je tu na pomezí otravného frajírka a stylového zmetka - což je možná na první pohled cool, ale divák se s ním moc nesžije. Hned úvodní scéna překypující atmosférou jižanské ameriky, podbarvená atypickým hudebním podkresem slibuje zajímavou podívanou. Ačkoli je scénář docela komplexní, zůstává po celou dobu poměrně přehledný, byť na můj vkus až přespříliš vykonstruovaný. A to v kombinaci s ne úplně 100% režií způsobuje, že to na mě nepůsobilo vždy úplně uvěřitelně. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

John Travolta mi do role příliš neseděl, jeho vtipkování působilo křečovitě a když měl být naštvaný, také jsem mu to dvakrát nevěřil. Simon West zkrátka asi nebude tím režisérem, který by ho dotlačil k dobrému dramatickému výkonu, ačkoliv by na něj Travolta rozhodně měl. To Madeleine Stowe působila mnohem věrohodnějším dojmem. Naštěstí má ale Generálova dcera zajímavou, poctivou kriminální zápletku a dokáže být i napínavá, takže se žádná divácká újma nekoná - spíše zamrzí, že to mohlo být lepší, kdyby hlavní roli přijal třeba zvažovaný Michael Douglas. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (6)

  • V jedné z fází projektu byl největším adeptem na roli Paula Brennera John Cusack. Postavu ale nakonec neztvárnil pro svůj nízký věk. (Coldrex)
  • Paul Brenner (John Travolta) říká generálu Campbellovi (James Cromwell), že narukoval do Vietnamu jako nezletilý a generál mu tehdy v hodnosti kapitána velel. Jednou k němu přišel a povídá, že Boston porazil St. Louis v šestém zápase play off. Boston však stejně prohrál. Jednalo se o zápas mezi Boston Bruins a St. Louis Blues v roce 1970. Boston prohrál sedmý zápas a St. Louis získalo Stanley Cup. (JohnSmith)

Reklama

Reklama