Reklama

Reklama

Generálova dcera

  • Německo The General's Daughter (více)
Trailer

Obsahy(1)

Můžete se vydat správnou cestou, špatnou cestou, anebo můžete zvolit cestu vojenskou. Teď záleží na tom, jakou z nich si zvolí armádní vyšetřovatel Paul Brenner, který se na vojenské základně Fort MacCallum snaží objasnit vraždu přitažlivé kapitánky. Madeleine Stowe hraje Brennerovu spoluvyšetřující případu - coby armádní poradkyně pro případy znásilnění. Je to "hra na kočku a myš, kdy váš odhad na to, jak to skončí, bude totálně vedle." (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

Ravi 

všechny recenze uživatele

Dobrý námět, jen co je pravda. Avšak film je moc dlouhý na to, aby Vás po celý čas nenudil, což je škoda. Má své dobré i špatné stránky. Najdete tu překvapivé rozuzlení, neotřelé prostředí, nevyvážené herecké výkony a odfláknutou hudbu. Pokud máte rádi styl dialogů ala "Con Air", prosím, já ne. Mezi žánrovými kolegy jeden ze zdařilejších filmů. 60% = 3/5 ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Do háje, tenhle film mi dlouhou a dlouhou dobu unikal, což není první případ u mě. Jsem rád, že jsem se do toho pustil páč jsem byl velmi mile překvapen. John Travolta je výborný herec a proto se musím hanbit, že jsem ještě většinu jeho filmů až moc neviděl. Tváří v tvář samozřejmě u mě vede. Ale přesto je toto vydařený snímek. Jak toto charakterizovat zestručněně ? Rozhodně je to kriminální thriller s obrouvskou dávkou nepředvídatelností a dobrým hereckým obsazením. Ta nepředvídatelnost - opravdu se moc neví jakým směrem se film bude ubírat, je tu i dost zvratů, zejména na konci. Takže úplný konec filmu je tak zvláštní a tak povedený, že jsem nemohl ani dýchat. Jako nechci to přehánět, ale takových kriminálních thrillerů moc není. Úvod filmu je takový normální a hned mi padne do oka postava Johna Travolty. Hláškující, průbojný, cílevědomí - prostě jsem mu fandil od začátku do konce. Zbytek herců je překvapivě rovněž vydařený. Nebyla tu postava, která by mi nějak výrazně vadila. Hudba normální, ke konci už téměř dokonalá. Film má jednu akční sekvenci, která je dobře natočená, ale jinač není vůbec film o akci, o tu vůbec nejde a ani nechybí či není potřeba. Takže vyšetřovací metody Travolty a jeho chování, to mě prostě bavilo. Skvěle hláškoval a dokázal i v temnější atmosféře tu atmosféru uvolnit až jsem se pousmál jak je troufalý. V poslední 3/3 filmu se vše výrazně zhoustne, nastane zvrat jak je to s případem Generálovi dcery, takže toto se povedlo. Úplný konec mohl dopadnout lépe, nějaké nesrovnalosti tu byly + nějaký ten nápad přinést, takže na plný počet to není, ale přesto je to vydařený film s výborně spracovaným scénářem. Nevím co mám dále dodávat. Bavil jsem se velmi dobře. Proto hodnotím na zasloužených 85% = **** ()

Reklama

Skleena 

všechny recenze uživatele

Tak nízké celkové hodnocení si film snad ani nezaslouží. Nevím proč, ale mně osobně opravdu sednul. Travolta, ač jeho pozdější herecké výkony (holt pomáda byla jenom jednou) díru do světa neudělaly, v tomhle snímku předvedl to, co bohatě stačilo k úspěchu - přišlo mi, že se všemi těmi ramenatými pohledy s mírným úsměvem "do blba" mu prostě role sedla jak prdel na hrnec. Co na mě ale opravdu zapůsobilo, byl scénář - nikterak složitá kostra, nabalovaná o stále nové skutečnosti, činící všechny ty "do té doby jasné pachatele" zas jen pouze podezřelými, byť všemožně do kompletního příběhu zainteresované, mi prostě dokonale sedla. Snad jen režie místy pokulhávala. Škoda. Filmy z vojenského prostředí nikterak nevyhledávám, ale tady bylo od všeho tak akorát. A James Cromwell zahrál výborně. Smůla jen, že se Travolta propůjčil i Zelenému Peklu. ()

veverysiak 

všechny recenze uživatele

Myslím, že toto je tá správna Johnyho poloha, aj keď verím tomu, že kopec moviefans boli pri úvodných titulkoch obozretní a podozrievaví, súc poučení z nemála prešľapov pri jeho experimentovaní s charaktermi, v ktorých sa zbytočne utápal, určite mu k zvýrazneniu pomohol zaujímavý príbeh, ktorý sa síce dal rozvinúť aj pútavejšie a thrilerovitejšie, ale takto aspoň nechal ukázať, čo v Johnym je, ostatné obsadenie je tiež na úrovni, ale v podstate mu hrá komparz, a tak si ho môžeme v pomerne dlhej stopáži slušne vychutnať, takže 80%. ()

Tempter 

všechny recenze uživatele

Asi největší problém (už tehdy) do budoucna, bude najít kvalitní námět a ten přetavit v kvalitní scénář. A k "moudru" nějakého toho generála v závěru filmu, že v armádě není pozice, kterou by nemohla zastávat žena? No, vždy budu radši chránit svůj dům s deseti kvalitně vycvičenými chlapy, než s dvaceti špičkovými bojovnicemi. V boji to tak prostě je... ()

Galerie (45)

Zajímavosti (6)

  • Filmový zámek se nachází v Granthamu v Anglii a je majetkem Evansvillské univerzity. (Karlos80)

Reklama

Reklama