Reklama

Reklama

The Sadness

Trailer
Tchaj-wan, 2021, 99 min

Město Tchaj-pej náhle propuká v krvavý chaos, a to kvůli viru, díky kterému jsou lidé nuceni vraždit, mučit a dělat spoustu horších ohavností. Mladý pár je dohnán až na hranici zdravého rozumu, když se snaží znovu sejít uprostřed této strašné apokalypsy. Doba pořádku a radosti je pryč, zůstává pouze a jen „smutek“ (The Sadness). (HanzoBureshi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

moviefreak 

všechny recenze uživatele

Už po pár minútach mi film neskutočne niečo pripomínal. A čím ďalej som pozeral, tým som si bol istejší, čo bola inšpirácia pre tento film. Ak ste čítali najúchylnejšiu a najbrutálnejšiu komiksovú sériu všetkých čias s názvom Crossed - tak vám bude hneď jasné, ktorá bije. "Nakazeným" chýba už iba kríž na ksichte. Ak nie, a tento "gore fest" sa vás nadchol, tak ste ešte nič nevideli :) USA dokonca ani mäsiari z FRANCE nemajú gule ten komiks sfilmovať a zrazu príde Tchaj-wan... Film dejovo štandard Bčko ale čo sa týka GORE - AVENGER LEVEL SHIT :D ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

To se teda máme na co těšit, až přijde podzim a s ním i nové mutace, jako je třeba tenhle Alvin =) Skvělá, jednoduchá, brutálně krvavá, Taiwanská záležitost. Frajer odveze svojí holku do práce a když přijede zpátky domů, začne masakr. Pak sledujeme cestu, kdy se snaží přes celé město dostat zpět za ní. Top scéna za mě určitě ta v metru, to byla fakt šílenost, ale i v té nemocnici pak došlo na několik výborných Gore scén. Hlavní postava v podání Kat, celkem hezká herečka, mohla se klidně ukázat v té sprše =) a škoda, že to nemělo lepší tempo, hlavně v závěru. Každopádně i tak, solidní nářez a skvělá podívaná, kterou si dám v budoucnu ještě minimálně jednou. (33. hodnocení) ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Správne, bolo to deja vu, nedá sa to brať vážne, scenár bol predvídateľný... všetko mi je jasné, všetky znalecké posudky sú mi u prdele. Asi to bude tým, že som gore-hound a vyznávač extrémov. A tak budem nadšene kričať a nezabráni mi v tom nikto :-) Pretože v rámci zombie hororov som bol naposledy takto natešený belgickým Yummy, čo už je pár rokov dozadu. A pokiaľ niekto nakrúti čistokrvný splatter, ktorý (áno, správne,) disponuje solídnym remeselným zázemím a prináša všetko, čo sľuboval (takže sa nedá povedať, že trailer je lepší ako samotný film - čo platí pri hororoch v 95% prípadov), a dokonca aj niečo navyše... keďže vtipne hláškujúci infikovaní boli okrem iného aj pekne nadržaní, čo som nepredpokladal, tak je to pre mňa radosť pozerať. Konečne som sa po dlhej dobe poriadne zabavil. So slzami v očiach a ťažkými depresiami kvôli klišé, predvídateľnosti a imbecilite scenára dávam full rating, zaraďujem film do svojej tohtoročnej topky a ostáva mi dúfať, že mi to moje svedomie odpustí. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Nechtiac som narazil na reklamu na tento film, z ktorej som omylom usúdil, že ide o zombie záležitosť. Tak som sa trochu nechtiac  omrdal. Film bez deja, ktorý je čisto postavený na gore scénach, mi nestačí. Navyše dialogy typu "Ideme si po pičku." hovoria za všetko. Fakt, že ma v tom nikto a nič mimoriadne nesralo, mi zabránilo tomu udeliť najnižšie možné hodnotenie. 20% ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Dobrý den, střeva ven! Kozy ovšem taky... všechny saky paky." No vida. Dobrá zpráva pro důchodce, jde to i bez viagry! Ovšem podobnou virusovou vzpruhu doktor Uzel v reklamě nepropagoval. Ani se nedivím, např. já při chřipce bývám spíš zvadlej a ani při prodělaném covidu mi nic nestálo, ale jiný kraj jiný mrav, resp. jiný virus. Jó, v Tchaj-peji, tam to žije! Tedy dokud to žije. Tenhle poznávací zájezd na Tchaj-wan splnil veškerá má očekávání a přinesl i libidový bonus. Brutálně dravý, chvílemi hravý, (ne)sympaticky krvavý i inovativní. Zombisex stokrát jinak aneb co v Kámasútře nenajdete, pročež zavádím úsloví "Nadržený jak černooký Tchajwanec". Ve finále s tím nejromantičtějším (protože velmi upřímným: "Pak bych ti uříznul prsa, miláčku...") vyznáním lásky, jaké jsem kdy, napříč žánry, ve filmu viděl. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Film byl natočen za 28 natáčecích dnů v Taipei a Keelung na Tchaj-wanu. (HanzoBureshi)
  • Filmová premisa moru, který z lidí dělá krvežíznivé sadisty, se inspiruje komiksovou sérií známou jako „Crossed“. (HanzoBureshi)
  • Kvůli pandemii covid-19 a vládním nařízením nebylo možné natáčet v metru a nemocnici, a tak byly tyto kulisy postaveny ve studiu. (HanzoBureshi)

Reklama

Reklama