Reklama

Reklama

The Sadness

Trailer
Tchaj-wan, 2021, 99 min

Město Tchaj-pej náhle propuká v krvavý chaos, a to kvůli viru, díky kterému jsou lidé nuceni vraždit, mučit a dělat spoustu horších ohavností. Mladý pár je dohnán až na hranici zdravého rozumu, když se snaží znovu sejít uprostřed této strašné apokalypsy. Doba pořádku a radosti je pryč, zůstává pouze a jen „smutek“ (The Sadness). (HanzoBureshi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Infikovaní v The Sadness sú neuveriteľne overpowered sexuálni násilníci a vrahovia, kvôli čomu je film preplnený skutočne tvrdým gore. Postavy len málokedy postávajú na jednom mieste, pretože by ich dobehli nakazení šialenci, a tak sa na scéne stále niečo deje. Na záver tomu už trochu dochádzala šťava, ale prvé dve tretiny boli super. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Kráľovská hororová gore delikatesa. A čo si myslia ostatní, to mám srdečne na kokote. Obzvlášť názory tých radobých hororo expertov, ktorí tu akurát tak kurvia dojmy. Zabudnite na klasickú zombie zábavu, toto je dokonalosť v násilí, pričom vstúpiť do hororového sveta takýmto debutom, to je normálne výhra v EuroMiliónoch. Áno, je síce pravda, že tempo postupne upadá, no tak či onak, toto je za poslednú dobu jeden z najlepších hororov aké som videl. ()

Reklama

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Nejspíš si nevzpomenu na jediný film, kde by bylo víc krve a nechuťáren, než v The Sadness. Naprosto zvrhlý a sadistický pohled na zombie žánr, který je svým způsobem vlastně originální, neb nejde o to, sežrat někomu mozek, ale o to, nacpat někomu ptáka do oka nebo nablít do otevřené rány. Otázka však je, zda vám to stačí. Tvůrci zavrhnou veškeré snahy mít nějaký opravdový děj či pointu zhruba v polovině a zjistíte, že nedostanete víc, než potoky krve a musíte se s tím spokojit. Velká škoda, natočené to je totiž dobře, masky a krvavé efekty jsou vyloženě lahůdka srovnatelná s hollywoodskými budgety a neokoukaná Tchaj-pej nabourává stereotypy. Škoda, že při tvorbě nebyli přítomni i scenáristi... ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Namísto zombie tady máme virus Alvin, kterej proměňuje lidi v agresivní a nadržený individua. Uznávám, že děj filmu je triviální a slouží jen jako pojítko mezi akcí, které je ve filmu hafol. Akce naprosto vynahrazuje jalovej děj. Nechybí samozřejmě ani gejzíry krve a výživný gore. Milovníci gore akce musí být spokojeni. Navíc má film svižný tempo a tak tu není prostor pro nudu. Plusem jsou určitě i hláškující infikovaní.  The Sadness mě rozhodně nadchlo ale na plnohodnotnejch 5 hvězd to není. Proto volím silné 4. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Jakože jo... Je to dobře natočené, parádně obsazené (pervert se sekerou je jedním z hororových xichtů desetiletí) a velkou část minutáže veskrze poutavé překvápko z tchaj-wanu. To, že nakažení klišoidně neupadnou do lobotomického zombie módu a navíc jejich řádění zahrnuje i sexuální deviace je v zásadě svěží a odvážný krok.. Na druhou stranu je to po čase vlastně stejně monotónní a plné klišé jako jakýkoliv jiný kus ze zombie/nákaza subžánru. Rozmlátit hlavu hasičákem umí mnohem lépe Gaspar Noé. Vymrdat oční důlek (zde naprosto zbytečná a nefunkční scéna pro debily) umí lépe srbové. + ten finální ubíjející dialog skrz mříž měl subjektivně snad tři nekonečné hodiny.. Pobavení na večer to hodí vpohodě, ale na prdel si z toho určitě nesednu (Přecejenom už nejsem malej kluk aby mi ke spokojenosti stačilo nějaké to gore). ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Film byl natočen za 28 natáčecích dnů v Taipei a Keelung na Tchaj-wanu. (HanzoBureshi)
  • Kvůli pandemii covid-19 a vládním nařízením nebylo možné natáčet v metru a nemocnici, a tak byly tyto kulisy postaveny ve studiu. (HanzoBureshi)
  • O speciální efekty filmu se postarala společnost IF SFX Art Maker. Členové tohoto týmu strávili tři měsíce výrobou řady různých rekvizit jako byly orgány a umělé hlavy, včetně některých, které dokázaly explodovat nebo stříkat krev. (Homerking)

Reklama

Reklama