Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sabrina je okouzlující, humorná, a září ve společnosti největších hollywoodských hvězd. Humphrey Bogart, William Holden a Audrey Hepburn hrají v příběhu o Popelce v režii slavného filmaře Billy Wildera (Sunset Boulevard, Někdo to rád horké). Bogie a Holden jsou velmi bohatí bratři, žijící na Long Islandu. Bogie je samá práce, Holden samá sukně. Ale když se Sabrina, dcera rodinného řidiče vrátí z Paříže dospělá a okouzlující, schyluje se k rodinnému zemětřesení, protože oba bratři podlehnou šarmu Audrey Hepburn. (Magic Box)

(více)

Recenze (190)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

"Zůstane to v rodině." Sabrina je neuvěřitelně mile natočený film prošpikovaný romantikou od A po Z s mnoha humornými momenty, který těží z inteligentního scénáře a hereckých výkonů. Audrey Hepburn byla jako vždy naprosto kouzelná - na její zasněný pohled a neskonale milý úsměv bych se mohl dívat od rána do večera. Humphrey Bogart se svou typicky hrubou vizáží tvořil skvělý kontrast ke křehké krásce a navíc měl charismatu na rozdávání. Vedle titulní dvojice nabízí film úsměvné vedlejší postavy v podobě potrhlého bratra s pořezaným pozadím, věčně kouřícího otce bažícího po olivách či služebnictva s trefnými poznámkami. Příběhově se sice nejedná o žádný hluboký a inovativní film, je však natočen a zahrán tak svěžím a nadčasovým způsobem, že mu nelze odolat ani po těch dlouhých letech od vzniku. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

ARE YOU SURE YOU DON'T WANT TO GO WITH HER? WHY SHOULD I WANT TO GO WITH HER? BECAUSE YOU'RE IN LOVE WITH HER!!! Z tohoto slavného tria to u mě vyhrál na plné čáře pan Bogart. Jeho naškrobený paňáca, kterého hraje v každém filmu mě prostě baví a Holden ani Hepburn na něj nemají. Jak tu každý psal, že byl pro ni moc starý, tak mě se ani nezdálo. Zas takový z oraný pole na tváři neměl. Z rodu Larrabee hned po Linusovi u mě vedl starej, kterej pořád jen chlastal a kouřil jako by jeho život byl nekončící mejdan. Přirostl mi k srdci, protože přesně tohle bych dělal kdybych byl v jeho pozici. Film ze začátku trošku nudil, ale pak se zlomil a konec je dech beroucí. Jak jinak, když se jedná o film pana Wildera. NO MAN WALKS ALONE FROM CHOICE! ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Sladkokrásny, roztomilý príbeh s nezabudnuteľnou hereckou dvojicou A. Hepburn-H. Bogart. Neviem síce ako by to v skutočnosti medzi nimi dopadlo, ale vo filme to skončilo presne tak ako malo, čoho dôsledkom bol príjemný, hrejivý pocit. Na rozkošnú a prekrásnu A. Hepburn sa veru zabudnúť nedá a tento snímoček je jej krásnou pripomienkou. 80/100 ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Sladce sentimentální a kouzelné.Pořád to nejsou druhé Prázdniny v Římě,ale i tak je to zábavné a má to v sobě cosi pohádkového.Nesmím zapomenout zmínit úžasnou Audrey,na které film stojí.Už proto nechápu novější verzi Sabriny,kde má hlavní roli naprosto příšerná a ošklivá herečka.TOP ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Sabrina je typická role pro Audrey Hepburn. Opět ji ztvárnila s neskutečným půvabem a noblesou. Z jejích pohledů ta ženskost, naivita a romantika doslova čiší. Wildův snímek je příjemnou podívanou, v níž není nouze ani o humor, ani o pěknou hudbu, natož o herecké výkony! Humphrey Bogart je tu jako vždy charismatický. Romantické komedie s Audrey mají opravdu mnoho do sebe. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (21)

  • Humphrey Bogart a William Holden se nemohli vystát. (Kulmon)
  • Vila, kde sa natáčal film, patrila v skutočnosti vtedajšiemu prezidentovi štúdia Paramount Pictures - Barneymu Balabanovi. (TheRoller)
  • Humphrey Bogart na poslední chvíli nahradil Caryho Granta. (Kulmon)

Reklama

Reklama