Reklama

Reklama

Někdo to rád horké

  • USA Some Like It Hot (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Nestárnoucí americká hudební komedie nás přenese do Chicaga roku 1929. Jejími hrdiny jsou saxofonista Joe a basista Jerry, dva hudebníci na útěku před bandou gangsterů. Ve chvíli, kdy jsou úplně na dně a bez práce, objeví se lákavá nabídka na třítýdenní angažmá na Floridě. Věc má ovšem malý háček. Jedná se totiž o čistě dívčí orchestr Sladká Zuzi. Když ale teče do bot a gangsteři jsou jim v patách, není čas na hrdinství. Díky ženským šatům se oba rázem promění v saxofonistku Josefínu a basistku Dafne. V novém převleku se seznamují s půvabnou zpěvačkou Pusinkou Kowalczykovou, do níž se Joe pochopitelně zamiluje. Sami se brzy stávají, stejně jako ostatní dívky, terčem pozornosti mužů. Zatímco o Joea alias Josefínu se zajímá mladičký hotelový poslíček, k Dafne se přilepí obstarožní a neodbytný milionář Osgood Fielding. Začíná řada neuvěřitelných zápletek, záměn a omylů. Vynikající komedie Billyho Wildera z roku 1959 se už dávno a právem zařadila do zlatého fondu filmové klasiky. Vedle výkonů hlavních představitelů Jacka Lemmona, Tonyho Curtise a Marilyn Monroe v ní potěší také jazzová hudba Mattyho Malnecka. Film byl v roce 1960 nominován na šest Oscarů, získal Oscara za kostýmy a řadu dalších cen včetně tří Zlatých glóbů. (Česká televize)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (739)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Je pravdou, že výborné scény striedajú slabé pasáže (najmä úvod po nástup do vlaku), ale ide o vtipnú komédiu s výbornými dialógmi, dobrým timingom a fantastickým castingom, ktorému kraľuje neskutočná Marilyn, z ktorej nielenže nejde spustiť oči (tie jej kostýmy sú šokujúce aj dnes), ale ktorá mala mimoriadny komediálny talent. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Billy Wilder, I. A. L. Diamond / Príbeh: Robert Thoeren, Michael Logan | Hudba: Adolph Deutsch | Distribúcia: United Artists | Štúdio: Mirisch Company | Rozpočet: 2,883,848 $ | Tržby: 40 milliónov $ || Film, z ktorého som si zapametal plno scén, pretože sú vtipné, prirodzené, hravé, a vkusne muzikálovo ladené. Nefalšovaná filmová lahôdka na každú príležitosť. 100% | Blu-Ray, THX, EN DTS | ()

Reklama

iamek 

všechny recenze uživatele

Dnes již kultovní romantická komedie, která tak trošku paroduje mafiánské snímky. Čekal jsem trošku více humorných situací, ale vtipné to bylo i tak docela dost. Nejvíce film táhl Tony Curtis a Jack Lemmon a tentokrát slavná Marilyn Monroe byla spíše lákadlo na fanoušky, protože nehrála bůh ví jak dobře, ale krásna byla to bez pochyb. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Jako komedii bych si tenhle film zcela jistě označit nedovolil. Stejně se na to ale pěkně koukalo. Nevím zda to bylo zapříčeněno pouze půvabem Marilyn Monroe, nebo ještě něčím dalším. Pouze žertuji. K hereckému obsazení nelze mít výhrady. Stejně tak je to výborné i po hudební stránce. Jestli jsem se však zasmál 2x tak to bylo moc. Je to celé tak trošičku o ničem, ale přesto slovo nuda nemohu ani zmínit. Moc však nemusím ty blbce co se převlékají za ženský a tady se to celé točilo tak nějak kolem nich. Mno... * * * . Méně ani však více dát prostě nemohu. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

(1001) Mně přijde, že tento film je naprosto dokonale napsaný. Když pominu všechny osobní vášně, kvůli kterým tento film zbožňuju (Marilyn a ty její božsky necudné šaty, roztomilý pánský ansábl, osobní konotace), tak prostě musím profesně obdivovat, jak je to promyšlené. Vypointované jsou jak jednotlivé dialogy, tak celé scény i film jako celek. Opravdu profesionální práce, a ještě navíc třeskutě vtipná. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (92)

  • Tony Curtis (Joe / Josephine) nemal Marilyn Monroe (Sugar Kane Kowalczyk) v láske a vyhlásil o nej, že má mozog štvorročného dieťaťa a že keby nemala svojich 97 cm okolo hrudníka, zavreli by ju do blázinca. (Raccoon.city)
  • Marilyn Monroe (Sugar Kane Kowalczyk) rolu prijala až po tom, ako jej producenti ponúkli 10% zo zisku. (WalterIK7)
  • V Polsku se tento film uváděl pod názvem Pół żartem, pół serio – čili „Napůl žertem, napůl vážně“. Překvapivý převod však vystihuje motivace hlavních mužských protagonistů a to, jak jejich chování působí. (Beuthen)

Související novinky

Smutný týden v Hollywoodu

Smutný týden v Hollywoodu

01.10.2010

V uplynulých dnech se Smrtka postarala o značnou část smutného sestřihu, který každoročně vídáme na Cenách Akademie. Především odešel legendární Tony Curtis, kterého všichni (kdo ne, ať si doplní… (více)

Reklama

Reklama