Reklama

Reklama

Živý terč

Trailer

Obsahy(1)

Psychopatický zabiják Emil Fouchon se svou bandou za tučnou odměnu organizují pro zvrhlé zbohatlíky lov na člověka. Protože pečlivě vybírané oběti jsou většinou bezdomovci, kteří nemají žádné příbuzné, běží "obchod" poměrně hladce. Komplikace začnou v okamžiku, kdy se objeví právnička Natasha Binderová, která hledá otce, jenž byl jednou z posledních obětí lovu. Fouchonovi zabijáci by si jistě s takovou komplikací snadno poradili, kdyby se neobjevil námořník Chance Boudreaux. Je mistrem bojových umění a bývalým příslušníkem elitní jednotky. Je však bez peněz a nutně potřebuje práci. Nechá se Natashou najmout, aby pátral po jejím zmizelém otci. Brzy se dostane gangu zabijáků na stopu. Netrvá dlouho a dojde k první divoké přestřelce. Její obětí se stane několik vrahů a policistka Carmine Mitchellová, která Natashe a Chancemu pomáhala při pátrání. Chance s Natashou uprchne do blízkých lesů ke svému strýci Douveemu. V patách jim jsou Fouchon a jeho muži, motivováni velkou finanční odměnou za zabití Chance. Kruh kolem pronásledovaného se pomalu uzavírá. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (351)

Shit 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je jeden z mých oblíbených filmů s Van Dammem. Je to sice béčko jako svině, ale dobrý béčko a hlavně si nehraje na nic víc, prostě Van Damme tam ukáže pár chvatů a kopů, rozstřílí pár šmejdů. Do toho celkem slušnej příběh a hlavně výborná dvojice záporáků Lance Henriksen a Arnold Vosloo ty prostě nemaj chybu. Oba jsou pěkně drsný a pro Henriksena to je asi jeho nejlepší role, i když ve vetřelcích taky nebyl špatnej, ale tady je jako jedna z hlavních postav a je tady fakt skvělej a spolu s Voslooem zase rozstřílej pár hodnejch aby měl Van Damme proč kopat, střílet a zabíjet, takže se to pěkně rozjede a končí to závěrečným masakrem, kterej sice neni moc realistický, ale to mi ani nevadilo, o to tady přece nešlo ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Dvojka Woo + Van Damme boduje, jak na zajímavém námětu tak i provedení. Dlouhovlasý hrdina, drsňák je fakt super, kope, skáče, dělá piruetky, střílí, no prostě paráda. Radost pohledět jak se Woo vyžívá v některých detailech, miluji ty jeho holubičky. Celkový dojem, velmi povedený snímek, další z řady z těch na kterých jsem chodil do kina/vyrůstal. ()

Reklama

Vitason 

všechny recenze uživatele

Kdysi byl člověk na lovu životně závislý, ale v poslední době se z něj stala už jen zábava pro několik šílenců. Jenže když už máte doma trofej ze slona, tygra a medvěda, tak vám zbývá skalp jediného predátora... John Woo se svého prvního Hollywoodského filmu zhostil i přes silné zásahy producentů ve velkém stylu. Jedná se hlavně o perfektní choreografii, které snad podléhaly i Van Dammovy kadeře a kapky krve vylétající z padouchů. Navíc se Woo mazlí s každým záběrem a dokáže tak z vizuálně zajímavého New Orleansu vytřískat úplne maximum (hřbitov, sklad cirkusových kulis). Každý druhý záběr je Woova klasická zpomalovačka, ve které Van Damme efektně pohazuje vlasy jako největší drsňák pod sluncem. K tomu je tady fajn hudba a super záporáci Vosloo a Henriksen a jako třesničku na dort dostane pěstí i jeden had:-) ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Film jsem svého času ohodnotil čtyřmi hvězdičkami, uběhlo pouhých pětadvacet let od minulého shlédnutí a jaký propad... Snímek má příšerný scénář, špatně napsané dialogy a ani John Woo mě svým režisérským výkonem zrovna nepřesvědčil. Všechny akční scény jely ve slow motion, a protože jich tam bylo hodně, měl jsem toho po chvíli plné zuby. I přes téměř neustálý pomalý pohyb si režisér nevšiml chyb, takže si například Lance Henriksen v jedné ze scén svléká hořící kabát, aby ho měl po pár záběrech zase na sobě a mohl jít znovu na to, podobných blbůstek je tam ale plno. Zajímalo by mě, proč nechali ty čtyři Belgičany občas přebíjet zbraně, na to aby mu vystačily náboje by za sebou musel táhnout muniční vozík, když do jednoho protivníka pokaždé nasypal asi deset střel. A ten bodrý strýček... Je to špatný film a já se za své původní hodnocení stydím. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Chutnalo ti jídlo? - Katastrofa. Kafe ušlo. John Woo poprvé v americké produkci a hned celkem přesný zásah do filmového terče. Nemám jeho tvorbu nakoukanou tolik, jako někteří akční šílenci či fanoušci tohoto režiséra, ale z toho, co jsem od něho zatím viděl, se mi vše celkem líbilo a i tady se potvrzuje Woova pověst tvůrce, který točí béčkové snímky v áčkovém hávu. Živý terč je kvalitní akční film, natočený v různorodých lokacích, kde JCVD v životní formě, předvádí skvělé střelecké i karatistické kousky a ještě při tom dokáže vtipně zahlásit. Musí se však mít na pozoru, protože mu v cestě stojí android z Vetřelců a jedna lstivá mumie. Takže ve zkratce - akce, vtip, nadhled, krásná žena a odporní záporáci. Van Dammeovka, která má úplně vše. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (20)

  • Filmem si Van Damme vysloužil na MTV Movie Awards svou druhou nominaci v kategorii Nejžádanější muž. (Eldrick)
  • Ve scéně, kdy Chance Boudreaux (Jean-Claude Van Damme) zlomí jednomu ze zločinců rameno, je možné jasně vidět, že se jedná o gumovou náhradu. (KucC)

Související novinky

Zemřel herec Wilford Brimley

Zemřel herec Wilford Brimley

02.08.2020

V sobotu v ranních hodinách zemřel americký herec Wilford Brimley. Bylo mu 85 let. Brimley se údajně dva měsíce potýkal s ledvinovými problémy, informaci o úmrtí potvrdila jeho agentka Lynda Bensky.… (více)

Reklama

Reklama