Reklama

Reklama

Poslední akce a Ti Lung končí s organizovaným zločinem. Jeho bratr, policista Leslie Cheung, může být spokojen, jenomže podsvětí se brzy začne mstít... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

Kaka 

všechny recenze uživatele

První velký film Johna Woo, kde se snažil kombinovat hloubku postav se silnými hodnotami a tradičně přepálené a teatrální emoce, ruku v ruce s krvavým baletem. Není to úplný průser, avšak někdy to nechtěně osciluje mezi parodií na rodinné vztahy a divadlem, v kombinaci s až splatterovskou akcí plnou svištících kulek a litrů krve. Časem se podařilo uhladit a vybalacovat oboje. Zatím jediný snímek mistra, který bych nemusel vidět znovu. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Před nějakými těmi pětadvaceti lety, co jsem to viděl poprvé, jsem si z těchto všech woo-ovek a chon yun-fatovek stříkal do textilu a považoval jsem to za naprostý vrchol akčního umění. Ovšem dnes jsem na to čučel jak vyvoraná myš, a to přestože si plně uvědomuji, že od vzniku filmu uplynulo už mnohem více než třicet let a nejen akce je dnes už prostě úplně jinde, ale já to fakt nedával. Veškeré postavy se tam tvářily a především chovaly jako amatérský retardi, i když to by se ještě možná dalo omluvit prostě odlišným stylem asijské kultury a jejich přirozeným, pro nás přehnaným, stylem chování, ovšem i jak zápletka, tak akce mi připadali tak strašně naivní a hloupý, že jsem si po celou dobu říkal, jestli náhodou nečučím na jiný biják, než tehdy. To jak po sobě všichni ti chlápci pořád jak smyslů zbavený pálili, jaký u toho dělali epileptický pohyby, a jak padali, když dostali zásah, to všechno bylo šíleně nesoudný a triviální, to samé ty emočně vypjaté situace, to jsem nevěděl, jestli nejde spíš o parodii, zápletka pak jak z nejosudovějšího Shakespeara, až mi bylo těch postav, respektive herců líto, co tam museli šaškovat, a závěr pak nemohl dopadnout snad ani jinak, až mi slzička ukápla, ovšem to bylo spíš tím, že jsem se doprotrápil ke konci. Takže po této opakovačce mám teď až strach si zopáknout další klenoty z této sféry, jako Killer, Kulka v hlavě, Hard Boiled, či Full Contact, které si stejně jako Lepší zítřek pamatuji jako nepřekonatelné akční opusy, ale nyní bych z nich byl možná též stejně rozčarován, jako nyní právě teď z této kdysi mnou obdivované podívané. Nechám je tedy nejspíš jen ve vzpomínkách i nadále jako mistrovská díla a Lepší zítřek to odnese za ně průměrným tříhvězdičkovým hodnocením, a to ještě jen díky nostalgii. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá akčná dráma od Johna Woo. Má výborný príbeh o trojici mužov, dvoch vplyvných členoch zločineckej organizácie zameranej na výrobu falošných amerických bankoviek a budúcom policajtovi, bratovi jedného z nich, ktorý má s ním skvelý vzťah a všetci sú so svojimi životmi nadmieru spokojní. Ale všetko sa pokazí, keď dôjde k zrade, kvôli čomu mafián skončí vo väzení, jeho priateľ sa stane mrzákom a otec bratov je zavraždený, čo policajt vyčíta práve bratovi a ani po rokoch mu nechce odpustiť. Zatiaľ sa ale ich známy stane šéfom organizácie a začne robiť problémy a tak sa musia všetci konečne zmieriť. So spracovaním som dosť spokojný, síce by som ocenil trochu akčnejšie prevedenie a tých melodramatických momentov možno mohlo byť trochu menej, ale aj toto mi sadlo viac než dobre. Toto nie je žiadny čistokrvný akčný film, takže príbeh nie je len výplňou medzi akčnými scénami, aj sám o sebe je dostatočne zaujímavý, navyše sú tu výborne zvládnuté postavy a vzťahy medzi nimi a nájde sa tu aj plno zaujímavých rozmanitých scén, takže ani zďaleka len tie akčnejšie ladené, ale aj humorné alebo emocionálne a v kombinácii s krátkou dĺžkou si to udržuje dobré tempo a je sa tu skutočne na čo pozerať od začiatku až do konca. Akcie je tu priemerné množstvo a je veľmi dobrá. Tvoria ju hlavne prestrelky, ktoré sú výborne natočené, rozmanité a s vysokým počtom zabitých. Všetka akcia je dobre zvládnutá, ale najviac predsa len vynikajú tie, ktorých sa zúčastní Chow Yun-Fat a obzvlášť jeho prvá akcia s kvetináčmi je skutočne okulahodiaca. Herecké obsadenie je skvelé, hlavné trio v zložení Lung Ti, Leslie Cheung a Chow Yun-Fat, ktorý si ale všetky svoje scény berie pre seba, k tomu sympatické vedľajšie postavy ako Emily Chu alebo Kenneth Tsang, nesklamú ani záporáci a poteší aj pár známych tvárí v miniúlohách, tu sa nedá nič vytknúť. S réžiou a technickou stránkou som veľmi spokojný, občas tu síce cítiť, že John Woo si ešte niečo potrebuje doladiť, ale aj tak je to vysoká kvalita. A páči sa mi aj hudba. Takže na tie najväčšie režisérove klenoty ako Killer aleho Hard Boiled to síce nemá, ale ani na Lepší zajtrajšok nedám dopustiť a páči sa mi aj po opakovanom pozretí. 78% ()

miklaras 

všechny recenze uživatele

Ti Lung ve spojení s Chow Yun Fatem pod vedením Johna Woo, to je nádherná stylizovaná klasika. Nevzdychám u Chw Yun Fata, ale v Killerovi mě přesvědčil, že dokáže hrát výtečně a Ti Lung ( u kterého naopak vzdychám ažaž) je samozřejmě naprosto skvělý. Všechny patetické věty tu zní komixově a ne trapně, krev stříká v baletních bitvách, plameny nechybí, triáda je zlá, policie je zlá a dobro v sobě má temnou krutost... Jen jedna připomínka se mi dere na jazyk. Nikdy si nepouštím čínské filmy v českém dabingu a tady jsem to zkusila...pro všechny, kdo ještě Johna Woo neznají a jsou na cestě k němu dobrá rada. Ne česky! Pokud vás nebaví číst titulky zkuste třeba angličtinu. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Lepší zítřek se mi vůbec nelíbil a měl jsem i chuť film vypnout a podívat se někdy jindy, ale nakonec jsem se přemluvil a dokoukal jsem první část tohoto legendárního akčního snímku. Osobně jsem čekal pořádnou akční jízdu, ale místo toho jsem jen viděl uječené herce kteří navíc mizerně hráli. Sice snímek je dost akční oproti jiným akčním snímkům, ale kdo viděl Killer nebo Hard Boiled tak mi dá za pravdu, že tam bylo akce více a navíc byla i více zábavná. Na druhou stranu i zde jsou přestřelky hodně dobré akorát mi lezly na nervy zpomalené záběry. Nejlepší scéna z celého filmu jsou schované zbraně v květináči. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (20)

  • Anglický titul filmu A Better Tomorrow vznikol z prekladu titulu piesne spievanej dvomi deťmi (v mandarínskej čínštine) niekde uprostred filmu. Túto pieseň majú vo zvyku spievať v Číne na Silvestra. (beso74)
  • Po uvedení do kin se tento film stal nejvýdělečnějším filmem v historii hongkongského filmu a několik let si tuto pozici udržel. (tequilla)
  • John Woo si jako hrdiny vybral gangstery, protože cítil, že v hongkongském lidovém povědomí neexistují žádní jiní životaschopní „muži činu“. (tequilla)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno